• Mániás depresszió Kód WCR6

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvosnő! Kérdésem a férjem bipoláris zavar kevert változata ügyében van, 10 éve kezdődött Depresszióval, majd átváltott mániás állapotra. Jelenleg is a mániás forma van. Kórházi kezelés több alkalommal volt.Negyedévente gyógyszer feliratás és ellenőrzés céljából van. Gyógyszerei Parnassan 5mg.reggel 7.5 mg este Dekapine 3oo mg 2x1 Zoloft 2.5 ml. esetenként, ha nagyon depressziós.Egyéb belgyógyászati gyógyszerei:asa-100, sermion, lucetam. kreon XanaxSR 0.5 mg. 2x1 Vitaminokat is szed. Magam megnyugtatására megnézettem a Syn laborban a LITHIUM értéket. 0.10 mmol/L Referencia érték.0.60-1.20 Kérdésem? Javitana a mániás állapotán, ha a LIHIUM tartalmú gyógyszer/ Dekapine/ megemelve lenne?. Sajnos a Pszichiáter Főorvosnő nem tulajdonitott bajt, hogy jelenléeg állandóan kerékpározik. Sajnos de.11- 15 óra között is. Teljes fokú agyérelmeszesedést mutatott ki az MRI.már a betegség kezdetén is. Egyébként tiszta a tudata, értelmileg inkább javulás van. A mániás cselekedetei NEHEZEN kezelhető. Köszönöm, ha segitségemre lesz. az SMS. összeget átutaltam, csupán elszállt az első levél mielőtt elküldtem volna. Az összeget elküldtem Üdvözlettel Sz Miklósné feleség

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Bipoláris zavar témában

        Tisztelt Kérdező, Azt gyanítom, hogy ezt a levelet nem nekem akarta elküldeni, minthogy mi nem vagyunk egymással semmilyen személyes, terápiás kapcsolatban, ami anyagi konzekvenciákkal járna. A kérdésére az a válaszom, hogy a Depakin nem lithium tartalmú készítmény, így a lithium szint befolyásolására nem alkalmas. Szintén a hangulat stabilizálás szolgálja, de más módon, más hatóanyaggal. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2016. július 05., 12:46; Megválaszolva: 2016. július 12., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: