Mániás depresszió

Tisztelt Főorvosnő! Kérdésem a férjem bipoláris zavar kevert változata ügyében van, 10 éve kezdődött Depresszióval, majd átváltott mániás állapotra. Jelenleg is a mániás forma van. Kórházi kezelés több alkalommal volt.Negyedévente gyógyszer feliratás és ellenőrzés céljából van. Gyógyszerei Parnassan 5mg.reggel 7.5 mg este Dekapine 3oo mg 2x1 Zoloft 2.5 ml. esetenként, ha nagyon depressziós.Egyéb belgyógyászati gyógyszerei: asa-100, sermion, lucetam. kreon XanaxSR 0.5 mg. 2x1 Vitaminokat is szed. Magam megnyugtatására megnézettem a Syn laborban a LITHIUM értéket. 0.10 mmol/L Referencia érték.0.60-1.20 Kérdésem: Javitana a mániás állapotán, ha a LIHIUM tartalmú gyógyszer/ Dekapine/ megemelve lenne? . Sajnos a Pszichiáter Főorvosnő nem tulajdonitott bajt, hogy jelenléeg állandóan kerékpározik. Sajnos de.11- 15 óra között is. Teljes fokú agyérelmeszesedést mutatott ki az MRI.már a betegség kezdetén is. Egyébként tiszta a tudata, értelmileg inkább javulás van. A mániás cselekedetei NEHEZEN kezelhető. Köszönöm, ha segitségemre lesz.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Bipoláris zavar témában

Tisztelt Kérdező,

Azt gyanítom, hogy ezt a levelet nem nekem akarta elküldeni, minthogy mi nem vagyunk egymással semmilyen személyes, terápiás kapcsolatban, ami anyagi konzekvenciákkal járna.

A kérdésére az a válaszom, hogy a Depakin nem lithium tartalmú készítmény, így a lithium szint befolyásolására nem alkalmas. Szintén a hangulat stabilizálás szolgálja, de más módon, más hatóanyaggal.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. július 05., 12:46; Megválaszolva: 2016. július 12., 19:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Ezektől a gyógyszerektől mikor...
A fiamról szeretnék kérdezni. Legelőször 7éve kezdődött és szinte minden évben visszatér. De ez a mostani tűnik a legsúlyosabbnak ez már 3...
cipralex erősíthet-e pörgést
Tisztelt doktornő, párom több éve Cipralex- Lamolep párosítást szed bipoláris betegségére. Reggelente 5 mg Cipralexet, és egy 100 as Lamolepet, ez...
Szimpla pszichés probléma, vagy...
Tisztelt Doktor Nő! Jól tudom, Ön pszichológus, így csak sejtése lehet önnek is, hogy lehetséges-e a hormonális probléma esetemben? Már...
Mi történik ha kevered?...
Kedves Doktor Úr/Doktor Nő, Nekem egy egyszerű viszont nagyon érdekes kérdésem van. Az egyik ismerősöm bipoláris depresszióra szed...
Gyógyszerütközés miatti depresszió
Amióta (2002) diagnosztizálták nálam a bipoláris depressziót, az elején pár gyógyszert kaptam. Mostanára ennek a dupláját szedem és érzem, hogy...