• Beszéd témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    Afázia, ezt az idegen szót akkor használjuk, ha valamilyen, az agyban található beszédközpontot érő hatás következtében sérül a beszédképzés és/vagy a beszédértés. Nagyon gyakran látjuk ezt az állapotot agyvérzést követően, de agydaganat vagy koponyát ért sérülés következtében is gyakori.
    joalvaskozpont.hu
    Gyermekkorban, főként 3 és 10 év között fordul elő gyakran, de a felnőttek 5 százaléka is beszél rendszeresen, vagy alkalmanként álmában. A jelenség lehet szórakoztató, vagy zavaró, de bizonyos esetekben orvosi kezelés is igénylő.
    Fül-orr-gége Központ
    A vírusos gégegyulladás kezeléséhez az esetek többségében elegendő az odafigyelés és a gége, a hangszalagok kímélése. A gyorsabb felépüléshez dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter ad tanácsokat.
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán
    A szülő legfontosabb tennivalói és buktatói a gyermek születésétől egyéves korától hároméves koráig.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Vérző olaj, Aviátor, Egy csodálatos elme, Forrest Gump, Esőember, Love Story. Mi a közös ezekben a filmekben? Valamennyien Oscar-díjas vagy Oscar-díjra jelölt alkotások, de most nem erre gondoltunk. Alkoholizmus és süketség, kényszerbetegség, skizofrénia, autizmus, leukémia. E filmek mindegyikében a főszereplők valamilyen mentális vagy szervi problémájának, betegségének hatására formálódik a cselekmény, változik emberek sorsa, jelleme, élete.
    Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
    Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Mostanában az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy nehezen fejezem ki magam. Nem vészes a helyzet, mások nem is veszik észre ezt, én csak magamon. Kigondolok egy mondatot élő beszél közben de nem azt...
    Orvos valaszol - Szelényi Éva
    Arról lenne szó.. hogy 9 honapja külföldre költöztünk..és elég jól megy a nyelv..és ezért beraktak olyanok közé akik perfekt tudják az itteni nyelvet.. így most 2 iskolába járok.. a másik iskola az egy kisebb iskola..és ott csak...