• Nyelvzsibbadás, nehéz beszéd

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A segítségét szeretném kérni az ügyben, hogy kb.2 hete azt vettem észre, hogy nagyon gyakran, főleg napközben nehezemre esik a beszéd, a nyelvem nem pörög úgy mint eddig, olyan mintha lezsibbadt volna. Az egyik pillanatban teljesen jól vagyok, a következőben meg le vagyok lassulva, és nagyon oda kell koncentrálnom hogy mit és hogyan mondok, mert nagyon kellemetlen, kábán érzem néha magam, mintha "részeg" lennék. A körzeti orvoshoz nem merek ezzel elmenni, mert biztosan kinevetne, nem tudom mi lehet a problémám hátterében.31 éves gyesen lévő anyuka vagyok, a kislányom rossz alvó, ezért nem vagyok kipihenve, de ez már 2, 5 éve így megy, most jönne ki a fáradság, és így?
        A fejem gyakran szokott fájni, főleg a tarkómnál a fülem mögött, de ennek nem tulajdonítottam eddig jelentőséget. A családban sok az érszűkületes, nekem csak a lábam viszeres, nem tudom, hogy van-e összefüggés ezzel.
        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a beszéd témában

        Kedves Kérdező!

        Lehet, hogy csak a fáradtság okozza Önnél ezeket a tüneteket, de lehet a hátterében valamilyen idegrendszeri eltérés is, ezért javasolnám, hogy kérje meg a háziorvosát, utalja ideggyógyászati szakrendelésre. Hasonló panaszok hátterében állhat  agyi keringészavar, migrén, epilepszia, de agydaganat is. Ideggyógyászati vizsgálat és az általa előírt egyéb vizsgálatok pontosabb diagnózishoz vezethetnek. Járjon a végére a dolgoknak, hogy megnyugodjon.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 19:22:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: