Fogamzásgátló beszedése

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Évek óta az Estelle fogamzásgátlót szedem, de ezen a hét pénteken (10.07) a 3. héten elfelejtettem bevenni egy tablettát, és csak szombaton vettem észre. Akkor ugyanúgy folytattam, mintha semmi se törént volna, viszont a mai napon, kedden (10.11) megjött a menstruációm, aminek csak következő hét hétfőn (10.17) kellene megjönnie. Ebben az esetben mikor kezdhetem el megint szedni a tablettát? Felhívtam a saját nőgyógyászomat, de csak annyi volt a válasza, hogy majd ha a "rendes menstruáció" megjön. Mi lenne a teendőm? Várjak egy teljes hónapot vagy elkezdhetem a megszokott időben, vagyis következő hét pénteken (10.21)?

Dr. Petróczi István válasza tabletta témában

Tisztelt Hölgyem! A vérzés a tabletta kihagyás (=hormonszintesés) miatt következett be. Javaslatom: ne vegye be a maradék tablettákat, tartsa meg a 7 napos szünetet, utána kezdje új csomagot. Szerintem ez az előrehozott szünet a legjobb megoldás... Ez alatt gumizzanak. A jövőt illetően nem lenne jobb a 3 havonta adandó, fájdalmatlan injekció, amit az USÁ-ban használnak a nők? Én több, mint 20 éve adom a betegeimnek, van aki már 18 éve kapja. Írtó kényelmes, nem kell naponta odafigyelni. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. október 11.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Mitől lehet ez a probléma?
Üdvözlöm Doktor Úr! Röviden leírom az előzményeket.: 25 éves, fiatal nő vagyok, férjezett. Házasságom jó, de egyéb problémák, pl. anyagi, ill. családi...
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? Üdvözlettel.
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia