Asperger-szindróma téma

Az Asperger-szindróma és tünetei

WEBBeteg - Orémuszné Kertész Tímea, pszichológus

Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek.

Asperger-szindróma tesztje - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg

Van-e az Asperger-szindrómára valamilyen elfogadott teszt? Hol találhatnék ilyet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A szinesztézia nevű betegség és az autizmus összefügghet

MTI

A szinesztézia nevű betegség és az autizmus összefügghet - erre a következtetésre jutott egy brit kutatás.

Az autizmus egyik jele már az élet első hónapjaiban megmutatkozik

MTI

Már kéthónapos korban kimutatható az autizmus egyik jele a gyerekeknél - derült ki amerikai kutatók új vizsgálatából, amely során a babák szemkontaktusát elemezték születésüktől három éves korukig.

Az autizmus jelei

Medipress

Az autisztikus spektrum zavar érinti az egyén kommunikációs és interakciós képességét, továbbá meggátolja a társas helyzetekben való megfelelő viselkedést. A Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ szerint az Egyesült Államokban 110 gyerekből 1 szenved ebben az elváltozásban.

Autizmus - Új meghatározást kap a betegség?

MTI

A mentális kórképek és azon belül az autizmus diagnózisának módosítását kezdeményezi az Amerikai Pszichiátriai Társaság. A javaslat ellen különösen az Asperger-szindrómában élők tiltakoznak.

CISORDINOL mellékhatása lehet agresszivitás?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kedves Doktornő! Egyetlen egy kérdésem lenne csak, az előzményeket hosszú lenne leírni. Van egy 17 éves Asperger /lehet nem így kell írni/ szindrómás autista unokám. Családi háttere elég zűrös, szülők elváltak, anyukának nincs türelme a gyerekhez,

Epilepszia és asperger

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

Epilepszia és asperger szindróma lehetséges e együttesen? Ha vizsgálják epilepsziával akkor kiderül e az asperger szindróma is?

Beteg vagy nagyon rossz?

Orvos valaszol - Kovács Piroska

Üdvözlöm! 8 éves kisfiammal egyre súlyosabb magatartási problémák vannak. Olvasva az autizmusról és az asperger-szindrómáról, úgy érzem, ilyesmi állhat a háttérben. Bölcsiben még azt mondták, szendvicsgyerek, azért viselkedik így. Mikor oviba ke

Asperger-szindróma/zárkózottság

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

Gyermekkoromba is egyedül szerettem játszani. Az iskolás éveim alatt végig ki voltam minden honnal közösítve, de én sem akartam senkivel sem összebarátkozni főleg tartósan. Az egykori diáktársaim elmondása szerint idegesítő vagyok de engem is idegesí