• Epilepszia és asperger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Epilepszia és asperger szindróma lehetséges e együttesen? Ha vizsgálják epilepsziával akkor kiderül e az asperger szindróma is?

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a Asperger-szindróma témában

        Kedves Kérdező! A két betegség nem zárja ki egymást. Az epilepszia egy agyi szervi betegség, ami az agy elektromos működési zavarát hozza létre. Tünetei a rohamok, melyek lezajlása jellegzetes. A diagnózis első sorban az anamnézisen alapszik, de műszeres vizsgálatok támasztják ezt alá (EEG, koponya MRI, specifikus esetben egyéb vizsgálat). Az Asperger szindróma pszichiátriai betegség, mely leginkább viselkedési zavarban nyilvánul meg. Az epilepszia betegség kivizsgálása nem terjed ki általában pszichiátriai betegség vizsgálatára. Ugyan akkor ismert, hogy az epilepszia betegség mellett gyakran van a betegnek pszichiátriai problémája is.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2013. június 22., 11:15; Megválaszolva: 2013. június 26., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: