Anyák Háza téma

Átadták az ország harmadik Anyák Házát

VM. komm kommunikációs Tanácsadó Iroda

Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

Országossá teszik az anyák háza rendszerét

MTI

Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Jövő év végétől öt Anyák háza működik majd az országban

MTI

Jövő év végétől öt Anyák háza működhet az országban; a program célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között.

Országossá válik az Anyák Háza Program

Anyák Háza Országos Program

Ma Magyarországon hiába szeretne a szülő a gyermeke mellett tartózkodni a hosszas kórházi kezelés ideje alatt, erre még sincs mindenhol lehetőség. Bár vannak olyan jó példák, mint a Bethesda Anyák Háza, az egészségügyi intézmények sokszor nem tudják megoldani a szülők méltó elszállásolását a gyermek hosszas gyógyulási ideje alatt.

Indul az Anyák Háza Országos Program

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda

Hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt, még sincs erre mindenhol lehetőség, az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását. Éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.