Anyák Háza téma

Átadták az ország harmadik Anyák Házát

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda - 2018-06-22 14:25
Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.
Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Országossá válik az Anyák Háza Program

Anyák Háza Országos Program - 2017-05-29 22:15
Ma Magyarországon hiába szeretne a szülő a gyermeke mellett tartózkodni a hosszas kórházi kezelés ideje alatt, erre még sincs mindenhol lehetőség. Bár vannak olyan jó példák, mint a Bethesda Anyák Háza, az egészségügyi intézmények sokszor nem tudják megoldani a szülők méltó elszállásolását a gyermek hosszas gyógyulási ideje alatt.

Indul az Anyák Háza Országos Program

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda - 2017-04-26 03:21
Hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt, még sincs erre mindenhol lehetőség, az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását. Éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.