• Antipszichotikum téma

    WEBBeteg - Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász
    Napjainkban minden krónikus betegség, így a skizofrénia kezelésénél is nagy jelentősége van a terápiás együttműködésnek - melyet adherenciának vagy compliance-nek is neveznek.
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    A skizofrénia a tudomány jelen állása szerint élethosszig tartó, nem gyógyítható betegség. Ám szerencsére ma már jók a kezelési lehetőségek, így sokáig szinte teljes értékű életminőség biztosítható, jó orvos-beteg-család együttműködés és persze valamennyi szerencse esetén.
    MTI
    A pszichózis elleni szerek növelik a vérrögök képződésének relatív kockázatát - idézte brit kutatók megállapítását kedden a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk). A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban közzétett kutatási eredmények az eddigi legerősebb bizonyítékot jelentik az antipszichotikumok és az életveszélyt jelentő vérrögképződés közötti összefüggésre.
    Független Hírügynökség
    Az Egyesült Államokban gyakran kezelik a pszichózist, a bipoláris zavart (más néven mániás depressziót), viselkedészavart második generációs vagy atípusos antipszichotikus szerekkel, mint amilyen az aripiprazol, olanzapin, quetiapin és a risperidon.
    Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra
    Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy az ECT hatásos lehet-e semmi mástól szűnni nem akaró derealizációs érzések ellen? Itt arról van szó, hogy még nagydózisú klozapin ( 200 mg/nap - többtől már felkelni sem tudok) mellett is...