Antipszichotikum téma

A skizofrénia kezelése

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-08-18 19:33
Skizofrénia
A skizofrénia a tudomány jelen állása szerint élethosszig tartó, nem gyógyítható betegség. Ám szerencsére ma már jók a kezelési lehetőségek, így sokáig szinte teljes értékű életminőség biztosítható, jó orvos-beteg-család együttműködés esetén.

Skizofrénia és terápiás együttműködés

WEBBeteg - Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász - 2021-10-06 03:03
Napjainkban minden krónikus betegség, így a skizofrénia kezelésénél is nagy jelentősége van a terápiás együttműködésnek - melyet adherenciának vagy compliance-nek is neveznek.
A pszichózis elleni szerek növelik a vérrögök képződésének relatív kockázatát - idézte brit kutatók megállapítását kedden a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk). A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban közzétett kutatási eredmények az eddigi legerősebb bizonyítékot jelentik az antipszichotikumok és az életveszélyt jelentő vérrögképződés közötti összefüggésre.

Az antipszichotikus szerek hízáshoz vezetnek - Kutatás

Független Hírügynökség - 2009-10-30 10:11
Az Egyesült Államokban gyakran kezelik a pszichózist, a bipoláris zavart (más néven mániás depressziót), viselkedészavart második generációs vagy atípusos antipszichotikus szerekkel, mint amilyen az aripiprazol, olanzapin, quetiapin és a risperidon.

ECT - derealizáció?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2013-08-02 18:09
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy az ECT hatásos lehet-e semmi mástól szűnni nem akaró derealizációs érzések ellen? Itt arról van szó, hogy még nagydózisú klozapin (200 mg/nap - többtől már felkelni sem tudok) mellett is kétkedek a saját l

Risperidone

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-11-02 13:23
Kedves Doktornő! Másfél éve szedem a ripedont önbizalomhiány, depresszív hangulat, kognitív problémáim miatt. Sajnos a fenekem feltűnöen, abnormálisan megnőtt, amúgy 15kg-ot híztam. A gyógyszer szerintem is segít tompítani a gondjaimat. Kérdésem:

Pszichés vagy hormonális egészség?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-11-28 14:30
T. Doktornő/Doktorúr! Én egy 22 éves lány vagyok, és pszichés problémákkal küzdök 2006 óta. Először skizofrénnek diagnosztizáltak, és kétféle antipszichotikumot kaptam, amitől jobban is lettem, azonban nőgyógyászati problémák merültek fel annak a bi