Melyik antipszichotikum lenne a legjobb?

Allandoan fennallo deperszonalizaciora (4 honapja) probaltam ripedont, amitol fel szemtol (0,5mg) parkinsonom lett. Utana olanzapint amitol fel szemtol (2,5 mg) szemgorcsom lett, nem birom elmozditani a szemem. Az nem normalis hogy ilyen kis adagtol mar ilyen sulyos mellekhatasok jonnek ki. Nem tudom, hogy egy harmadiktol mennyi az esely ra hogy nem gorcsol be, merevedik meg semmim? Az olanzapinra mondtak hogy az hat legkevesbe az izmokra, de megis sikerult szemgorcsot kapnom fel szemtol. Pedig mar elkezdett hatni a deperszonalizaciora az olanza, a ripedon egyaltalan nem csinalt semmit. Nagyon remenytelen ez az egesz, sosem gyogyulok meg, ha egyik antipszichotikumot sem birja a szervezetem. Melyik lenne a legjobb antipszichotikum nekem, ha ilyen tunetek jelentkeznek nalam az antipszichotikumoktol?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza deperszonalizáció témában

Tisztelt Kérdező,

Sajnos ezt így nem lehet megmondani, próbálkozni kell a kezelőjével. A Kventiax is jó lehet.

Az sem biztos, hogy feltétlenül antipszichotikumot kell szedni. antidepresszánsok is lehetnek jó hatásúak deperszonalizációs tünetekre, adott esetben. De ezt a pszichés kép összessége alapján kell mérlegelni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. június 04., 14:51; Megválaszolva: 2022. június 05., 20:53
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Deperszonalizációs tünetek?
Tisztelt Doktornő! Egyedül dolgoztam egy iskolában, rengeteg munkakört egyszerre ellátva. Túldolgoztattak, és nagyon a lelkemre vettem mindent, 200%...
Mi lehet a bajom?
Kedves szakértő Úr/ Hölgy Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Mostanában szinte folyamatosan olyan érzésem van, mintha nem is itt lennék. Tudom hülyén...
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!