Antidepresszáns téma

Az antidepresszív gyógyszeres terápiák szexualitást befolyásoló mellékhatásai

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta

A depresszió kezelése során előfordul, hogy mellékhatásokat tapasztalhat a beteg. Fontos, hogy ilyenkor ne hagyja el önkényesen az antidepresszív szert, hanem ossza meg orvosával a panaszait, ugyanis számos megoldás létezik a mellékhatások megszüntetése érdekében.

Humán gyógyászatban fontos szerves anyagot találtak keszthelyi kutatók a szőlő gyökerében

MTI

Humán gyógyászatban felhasználható, fontos szerves anyagot találtak a szőlő gyökerében a Pannon Egyetem (PE) Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének kutatói - közölte a keszthelyi Georgikon Kar dékánja csütörtökön az MTI-vel.

"Depis vagyok!" - Hol kezdődik orvosi értelemben a depresszió?

MTI

Nem igaz, hogy a magyar depressziós nép, legfeljebb az, hogy rosszul működik az önértékelési képessége, ez befolyásolja negatívan egészségi állapotát. Az irigység, a gyűlölet, az ellenségeskedés előbb-utóbb kikezdi a lelki egyensúlyt, a harmónia felbomlik és megjelenik a betegség.

Visszafele sülhetett el az antidepresszánsok kockázataira való figyelmeztetés

MTI

Ellenkező hatást válthatnak ki az antidepresszánst szedő fiataloknál az öngyilkossági kockázatra vonatkozó figyelmeztetések - erre utalnak egy amerikai tanulmány eredményei.

"Depresszió vagy más?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Esténként rosszullétek szívdobogásérzés, izzadás, mellkasnyomást éreztem és rosszul aludtam. Később jöttek a nappali rosszullétek..." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Évek óta antidepresszánst szedek, hogy hagyjam abba? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Évek óta szedek antidepresszánst. Már jól vagyok, de a kezelő orvosom azt mondja, hogy szedjem még. Megpróbáltam önállóan is leszokni, de nagyon erős elvonási tünetei lettek: hirtelen mély depresszió. Hogy tudnám abbahagyni a gyógyszer szedését? - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

A terhesség alatt szedett antidepresszánsok növelik az autizmus kockázatát

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Azoknál a gyerekeknél gyakoribb az autizmus, akik édesanyja a terhesség alatt vagy röviddel azelőtt antidepresszánsokat szedett.

Mit nem szüntetnek meg az antidepresszánsok?

Medipress

Egy új tanulmány szerint az antidepresszánsok nem minden esetben szüntetik meg a depresszió összes tünetét.

A fájdalomcsillapítók egyik veszélye

MTI

Az aszpirin és más gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szerek ronthatják az antidepresszánsok hatékonyságát - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Az antidepresszánsok mellékhatása

MTI

Az antidepresszánsok a férfibetegek érfalának megvastagodását okozhatják, és ezáltal megnövelik a szívroham és az agyi érkatasztrófa (stroke) kockázatát - derült ki a középkorú ikerpárokat vizsgáló amerikai kutatás során.