Ajánlás téma

Így kell összeállítani egy egészséges napi menüt

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Hazánkat is a világszerte megfigyelhető mértékben érintik az úgynevezett civilizációs betegségek. A túlsúly és az elhízás a felnőttek 65 százalékát sújtja, tíz gyermekből 2-3 rendelkezik kisebb-nagyobb mértékű súlyfelesleggel.

Egészségesen szeretné táplálni gyermekét? Itt a legújabb ajánlás!

MDOSZ

Másfél évvel a hazai felnőtt lakosságnak szóló táplálkozási ajánlás után a gyerekekét is kidolgozta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A Gyerek OKOSTÁNYÉR jelölésrendszerében és megközelítési módjában a felnőttekét követi és a legfrissebb tudományos eredményeket figyelembe véve határozza meg, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz naponta milyen élelmiszertípusoknak.

Hamarabb búcsút inthetünk a veszélyes mérgeknek

FAO

A FAO és WHO közös ajánlásokat és ütemtervet dolgozott ki a rendkívül veszélyes peszticidek használatára.

Ajánlással segíti a betegek teljes körű tájékoztatását a betegjogi központ

MTI

Általános betegtájékoztatóról szóló ajánlást készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az egészségügyi szolgáltatók részére annak érdekében, hogy egységesebb, átláthatóbb és közérthető betegtájékoztatási gyakorlat alakuljon ki az egészségügyi ellátások igénybevétele során.

Az ÁNTSZ közétkeztetésre vonatkozó ajánlásai

MTI

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vizsgálatai alapján a közétkeztetők fele tudta csak biztosítani a napi friss zöldséget, gyümölcsöt.