Agyalapi mirigy téma

A Cushing-szindróma

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2022-09-24 04:03
Agyalapi mirigy
Sokszor küldenek betegeket endokrinológiai szakrendelésre Cushing-szindróma gyanúja miatt, ha a beteg túlsúlyos és striái vannak. A gyanú felvetése sokkal többször történik meg, mint amilyen a betegség gyakorisága valójában.

Üres sella szindróma

WEBBeteg - Dr. Ács Júlia, Dr. Árki Ildikó - 2022-02-12 04:03
A sella turcica (ejtsd: szella turcika) magyarul - formája miatt - töröknyeregnek nevezett csontos képlet a koponyán belül. Ez a képlet az agykoponyát alkotó csontok egyikén található, és fontos agyi struktúrát, a hipofízist (agyalapi mirigy) veszi körül. Az üres sella szindrómában ennek a csontos képletnek különféle kóros elváltozásait figyelték meg.

Ha a meddőség oka a stressz

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus - 2021-06-23 22:03
Anyasági hormonként is ismert, sok esetben mégis épp túlzott termelődése akadályozza a teherbeesést. Mi okozhatja a prolaktinszint emelkedését és hogyan kezelhető?

Endokrinológus segíthet a teherbeesésben

Oxygen Medical - 2014-06-13 18:37
A gyermektelenség hátterében gyakran hormonális eltérések állnak, amelyek kiderítése endokrinológusi feladat. Dr. Katona Evelin, az Oxygen Medical endokrinológusa a szükséges vizsgálatokról és a lehetőségekről beszélt.

agyalapi mirigy gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő - 2011-06-07 22:06
A következő problémámmal fordulok Önökhöz: Kb. 1 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Lindinette 30) , majd abbahagytam a szedését. Ezt követően fél évig nem volt menstruációm, illetve tejcsorgásom is jelentkezett. Ezután fordultam nőgyógyászhoz.

Agyalapi mirigy gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő - 2011-06-05 21:51
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy agyalapi mirigy gyulladás hogyan alakul ki, minek a következtében? A válaszukat előre is köszönöm!