• Érfestés téma

    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    A szívünk egy finoman megszerkesztett pumpa, amit elektromos automatika irányít. Az elektronika elemei maguk a szívizomsejtek. A pici elektromos jeleket az EKG készülék több görbe formájában jeleníti meg.
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    Az érultrahangot a szívultrahanghoz hasonlóan egy kis bezselézett (hogy a bőrrel jól érintkezzen) kézi vizsgálófejjel végzik. Mit mutat meg az érultrahangvizsgálat?
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    Az érszűkületre utaló jellegzetes tünetek (lábfájdalom, hideg végtagok, töredezett körmök és fekélyek) az esetek nagy részében felvetik a betegség gyanúját, melynek megerősítése különféle képalkotó és laboratóriumi módszerekkel történik.
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    Ha érfestésnél olyan szűkületet vagy szűkületeket találnak, ami biztonsággal eredményesen megtágítható, akkor értágítást (koszorúéren ezt PTCA-nak hívják) javasolnak.
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    Ha egy-egy érterületen (koszorúerek, nyaki erek, hasi erek, láb erei) jelentős, akár az Ön életét veszélyeztető szűkületre van "gyanú", az orvos általában érfestést (angiográfia) fog javasolni.
    WEBBeteg - H. I.
    Gyorsabb, fájdalommentes, kevésbé kockázatos, mint a korábbi eljárások, azonban drágább és a TB jelenleg még nem támogatja. Ez a szív-CT (cardio-CT). A szakma szerint tízszer annyi ilyen vizsgálatra lenne szükség, mint jelenleg.
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra
    Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Előszöris szeretném leírni a szívECHO leletem eredményét: aortagyök: 34mm, ao. bill. ép, Bal pitv:44mm. Mitr bill:ép. Bal kamra:74-60mm. Septum és hátsó fal:11-11mm. Sept. dist. harmada, a latrális fal...
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra
    Az aorta szakasza kp. tág. Jobb oldalon a medencei erek, az AFS norm. tágak Az APO a kp. harmadban 2 cm hosszban valószínű occludalt, kevés kollateralis van, az alsó harmad visszatelítődik, rendkivül gracilis. A lábszáron a nagy kp....
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    Apukám megy szemérfestésre és nem tudják azt hogy végzik, műtét vagy csak lézer vagy valami ilyesmi.