• Áramütés téma

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos, Lektorálta: Marsi Zoltán, elsősegélynyújtás szakoktató
    Áramütés esetén az elektromos égés a bőrön minimális tünetek formájában, illetve gyakorlatilag bőrtünetek nélkül is megjelenhet, de emellett mély szöveti károsodás is előfordulhat.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    A mindennapi élet során számos veszélyforrás leselkedik ránk, melyek egy óvatlan pillanatban súlyos sérüléseket okozhatnak. Ezen veszélyforrások közül kiemelendő az elektromos áram, melynek hatásai súlyos károsodásokat okozhatnak.
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    A kisgyermekek kíváncsiságuknál és életkoruknál fogva igen gyorsan és váratlanul bajba kerülhetnek. Bennük van a felfedezni vágyás késztetése, de a veszélyérzetük még nem alakult ki. Mi felnőttek viszont sokszor apró elővigyázatossággal megelőzhetjük a baleseteket.
    emineo.hu
    Azt gondoljuk, hogy csak otthonunkon kívül, sportolás, munkavégzés közben történhetnek velünk balesetek. Csakhogy lakókörnyezetünk is számos veszélyforrást tartogat, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Takarítani viszont muszáj, a porszívózás, függönymosás, vagy egy ártatlannak tűnő felmosás is pillanatok alatt fájdalmas véget érhet.
    MTI
    Halálos áramütés ért egy várandós nőt Somban, a héthónapos magzat életét megmentették - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
    WEBBeteg
    "Egy áramütött, orvosilag nem kezelt betegen kimutatható-e későbbi vizsgálatokkal az áramütés által okozott esetleges károsodást?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - T. A., újságíró / Medipress/ Honvedelem.hu
    Világszerte több mint 500 embert öltek meg elektromos sokkolóval 2001-es bevezetése óta, holott ez az eszköz a nem halálos fegyverek kategóriájába tartozik.
    MTI
    Egy 83 éves amerikai férfit a 240 voltos áramütés következményétől óvta meg a mellkasába beoperált pacemaker, mert - mint az Amerikai Kardiológusok Kollégiumának folyóiratában olvasható - visszaütött.
    Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az előbb mikor felkapcsoltam a villanyt olyan volt mintha megrázott volna a kapcsoló. A bal kezem volt, mintha végig ment volna benne az áram, olyan zsibogó érzés volt. Égési sérülést nem okozott. Nagyon...
    Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
    egy töltőfej bedugható része bennemaradt a konnektorban, megpróbáltam kivenni de amikor épphogy hozzáértem megráztá a jobb mutatóujjamat, majd elrántottam az ujjam. Felhívtam a tudakozót, aztmondták, higy hívjam a mentőket, a...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!