• Vérzés terhesség alatt - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem is, ami átváltott kevés barna folyásba. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Sárgásbarna vérzés terhesség esetén


    "Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem, ami csak a wc papíron látszott, és másnap átváltott kevés barna folyásba. Voltam orvosnál ahol mindent rendben találtak. Nem derült ki mi okozta a vérzést, viszont a hematoma eltűnt. Attól lehetett?
    Sárgatest cisztát találtak, de azt mondták az nem baj. Négy nap múlva egy erős sárga (halványbarna) foltott találtam a fehérneműn. Nagyon megijedtem,de azóta nincsen. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz?"

    Kedves Kérdező!

    Érdemes lenne visszamennie egy vizsgálatra, mert nemcsak a méhe üregéből lehet a vérzés, hanem előfordulhat, hogy van egy hüvelyfertőzés, amikor a méhnyak felszíne vélik vérzékennyé, és ez színezi el a hüvelyi folyást.

    Hirdetés

    A baba fejlődése
    9/1 Az első hónap
    9/2 A második hónap
    9/3 A harmadik hónap
    9/4 A negyedik hónap
    9/5 Az ötödik hónap
    9/6 A hatodik hónap
    9/7 A hetedik hónap
    9/8 A nyolcadik hónap
    9/9 A kilencedik hónap
    Nehéz a terhesség elején, amikor vérzéses panaszok vannak, mert sokszor úgy érzi, hogy nem tudja mit kell tennie.

    Azt javaslom, hogy inkább feleslegesen menjen többször orvoshoz, mint egyszer ne menjen, amikor kellene. Ha bizonytalan, inkább mindig menjen el.

    Amikor hematoma volt, akkor biztosan feküdni kellett. A szabály azóta enyhülhetett, de amit megtehet, hogy pihenjen sokat és lehetőleg ne dolgozzon.

    Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra is, remélhetőleg hamarosan megszűnnek a panaszok.

    A másik, hogy a sárgatest a terhesség kb. 12. hetéig lát el hormontermelő funkciót, így teljesen normális, hogy még ott van.

    (WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

    Legutóbb frissült: 2015.06.28 09:41
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Gyermekvállalás sokízületi gyulladással

    Mint a legtöbb krónikus betegség esetében, a reumás ízületi gyulladás kapcsán is kérdések sora vetődik fel a gyermekvállalás előtt. Veszélyesek-e a szedett gyógyszerek a magzat egészségére?

    A terhesség és a reflux - Milyen kezelés ajánlott?

    A terhes nők kb. 80%-ában fordul elő úgy nevezett refluxbetegség, mely a gyomortartalomnak a nyelőcsőbe történő időnkénti visszajutását jelenti. Ez enyhébb, vagy súlyosabb tüneteket okoz, az anyai életminőséget jelentősen ronthatja. Sokáig gyógyszeres kezelést nem ajánlottak a savcsökkentőkkel kapcsolatos kellő tapasztalat hiányában.

    Egészséges pajzsmirigy - Mit tehetünk érte?

    Hazánkban a pajzsmirigyproblémák - elsősorban nők körében - népbetegségnek számítanak. Kevesek előtt ismert, hogy a betegség kialakulása helyes életmód és rendszeres vizsgálatok segítségével megelőzhető.

    Mit jelent, ha csuklik a magzat?

    A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a jelenséget a magzatoknál?

    Praktikus tanácsok kontaktlencsét viselőknek

    Tisztában van vele, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel? Ismeri a tisztítás szabályait? Hogyan hat a terhesség a lencseviselésre? Kérdések és válaszok.

    Hematóma a terhesség alatt

    A méhlepény rétegein belül vérrögök alakulhatnak ki, melyek azonban az esetek többségében maguktól elmúlnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.