Vérzés terhesség alatt - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg
Megjelent: 2015.06.28

Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem is, ami átváltott kevés barna folyásba. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Sárgásbarna vérzés terhesség esetén

"Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem, ami csak a wc papíron látszott, és másnap átváltott kevés barna folyásba. Voltam orvosnál ahol mindent rendben találtak. Nem derült ki mi okozta a vérzést, viszont a hematoma eltűnt. Attól lehetett?
Sárgatest cisztát találtak, de azt mondták az nem baj. Négy nap múlva egy erős sárga (halványbarna) foltott találtam a fehérneműn. Nagyon megijedtem,de azóta nincsen. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz?"

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne visszamennie egy vizsgálatra, mert nemcsak a méhe üregéből lehet a vérzés, hanem előfordulhat, hogy van egy hüvelyfertőzés, amikor a méhnyak felszíne vélik vérzékennyé, és ez színezi el a hüvelyi folyást.

A baba fejlődése
9/1 Az első hónap
9/2 A második hónap
9/3 A harmadik hónap
9/4 A negyedik hónap
9/5 Az ötödik hónap
9/6 A hatodik hónap
9/7 A hetedik hónap
9/8 A nyolcadik hónap
9/9 A kilencedik hónap

Nehéz a terhesség elején, amikor vérzéses panaszok vannak, mert sokszor úgy érzi, hogy nem tudja mit kell tennie. Azt javaslom, hogy inkább feleslegesen menjen többször orvoshoz, mint egyszer ne menjen, amikor kellene. Ha bizonytalan, inkább mindig menjen el.

Amikor hematoma volt, akkor biztosan feküdni kellett. A szabály azóta enyhülhetett, de amit megtehet, hogy pihenjen sokat és lehetőleg ne dolgozzon.

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra is, remélhetőleg hamarosan megszűnnek a panaszok.

A másik, hogy a sárgatest a terhesség kb. 12. hetéig lát el hormontermelő funkciót, így teljesen normális, hogy még ott van.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hajhullás Hajhullás

Mikor beszélünk diffúz hajhullásról? Mi okozhatja ezt a hajhullást?

Lassítható az öregedés? Lassítható az öregedés?

A NAD+-szint csökkenése felgyorsíthatja az öregedést. (x)

A magzat elvesztésének pszichés...

A terhesség élménye messze meghaladja a leendő anyában és gyermekében bekövetkező testi változások érzékelését és értékelését.

Útmutató a szüléssel, születéssel...

Sokan úgy képzelik, hogy a szüléshez elegendő egy anya, egy pocakban lévő baba, meg mondjuk egy orvos vagy bába, aztán a többi megy magától....

Mit jelent, ha csuklik a magzat?

A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a...

Praktikus tanácsok kontaktlencsét...

Tisztában van vele, hogy milyen típusú kontaktlencsét visel? Ismeri a tisztítás szabályait? Hogyan hat a terhesség a lencseviselésre? Kérdések és...

A terhességi akut zsírmáj

A terhességi akut zsírmáj egy ritka betegség, ami körülbelül 7000-20000 terhességből 1 esetben alakul ki, és életet fenyegető májelégtelenséghez...

Terhesség meleg időben - Hogyan...

A nyári hőség sokakat megvisel, ám várandósan sokkal melegebbnek tűnik, mint amilyen az valójában. Amennyiben Ön is azon gondolkodik, hogyan...

Hematóma a terhesség alatt

A méhlepény rétegein belül vérrögök alakulhatnak ki, melyek azonban az esetek többségében maguktól elmúlnak.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.