Vérzés terhesség alatt - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem is, ami átváltott kevés barna folyásba. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Sárgásbarna vérzés terhesség esetén

"Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem, ami csak a wc papíron látszott, és másnap átváltott kevés barna folyásba. Voltam orvosnál ahol mindent rendben találtak. Nem derült ki mi okozta a vérzést, viszont a hematoma eltűnt. Attól lehetett?
Sárgatest cisztát találtak, de azt mondták az nem baj. Négy nap múlva egy erős sárga (halványbarna) foltott találtam a fehérneműn. Nagyon megijedtem,de azóta nincsen. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz?"

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne visszamennie egy vizsgálatra, mert nemcsak a méhe üregéből lehet a vérzés, hanem előfordulhat, hogy van egy hüvelyfertőzés, amikor a méhnyak felszíne vélik vérzékennyé, és ez színezi el a hüvelyi folyást.


A baba fejlődése
9/1 Az első hónap
9/2 A második hónap
9/3 A harmadik hónap
9/4 A negyedik hónap
9/5 Az ötödik hónap
9/6 A hatodik hónap
9/7 A hetedik hónap
9/8 A nyolcadik hónap
9/9 A kilencedik hónap
Nehéz a terhesség elején, amikor vérzéses panaszok vannak, mert sokszor úgy érzi, hogy nem tudja mit kell tennie.

Azt javaslom, hogy inkább feleslegesen menjen többször orvoshoz, mint egyszer ne menjen, amikor kellene. Ha bizonytalan, inkább mindig menjen el.

Amikor hematoma volt, akkor biztosan feküdni kellett. A szabály azóta enyhülhetett, de amit megtehet, hogy pihenjen sokat és lehetőleg ne dolgozzon.

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra is, remélhetőleg hamarosan megszűnnek a panaszok.

A másik, hogy a sárgatest a terhesség kb. 12. hetéig lát el hormontermelő funkciót, így teljesen normális, hogy még ott van.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Gyomor-bélrendszeri fertőzések...

A gyomor- és bélrendszeri fertőzések senkit sem kímélnek, kifejezetten gyakran alakulnak ki közösségbe járók esetében, kórházakban ápoltaknál...

Szülés alatti beavatkozások: a...

A burokrepesztés a magzatburok mesterséges megrepesztését jelenti. A magzatburok a méhen belül a magzatot körülvevő két rétegből álló hártya...

Mitől alakulhat ki köröm alatti...

A köröm alatt kialakuló vérömleny egy olyan állapot, amikor a kéz- vagy a lábköröm alatt vérzés keletkezik. Általában zúzódások...

Hematóma a terhesség alatt

A méhlepény rétegein belül vérrögök alakulhatnak ki, melyek azonban az esetek többségében maguktól elmúlnak.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.