• A fülhallgató zavarja a szívritmusszabályzókat

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az MP3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat, állapították meg bostoni szakemberek.

    Kutatásaik szerint a ludas a fülhallgatók neodímium mágnese, ez zavarja meg a létfontosságú műszerek működését. A neodímium vasbór ötvözete az egyik legerősebb állandó mágnes.

    Hirdetés

    A kutatás eredményeiről vasárnap számoltak be az amerikai szívgyógyász egyesület konferenciáján.

    Vigyázzon az ismerősökre, családtagokra is!

    A szakemberek azt tanácsolják, hogy akinek beültetett szívritmusszabályzója van, az ne hordjon a zsebében vagy a mellén MP3-füllhallgatót. "Hozzátartozók és barátok fülhallgatóval a fülükben ne hajtsák a fejüket pacemakeres páciens mellére" - intenek a szakemberek.

    Viszont nem okoznak problémát a szívritmusszabályzók számára az olyan hordozható elektronikus eszközök, mint az iPod, a bluetoothos fejhallgatók, az iPhone, az elektromos melegítő takarók vagy a repülőtéri kézi fémdetektorok.

    (FH)

    Módosítva: 2008.11.10 10:11, Megjelenés: 2008.11.10 10:11
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Magasvérnyomás-betegségem van?

    A magasvérnyomás-betegség (hipertónia) napjainkban és a jövőben is nagy jelentőségű népegészségügyi probléma lesz. A kórkép a lakosság 30-45%-át érinti, előfordulása az életkor előrehaladtával fokozatosan nő. Magas morbiditása és mortalitási kockázata miatt a korai felismerés és megfelelő kezelés kiemelten fontos a betegek számára.

    Agyi érelmeszesedés

    Mi okozhat agyi érelmeszesedést? Milyen tényezők növelik a kialakulásának kockázatát? Milyen következményei lehetnek az agyi érelmeszesedésnek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.