A fülhallgató zavarja a szívritmusszabályzókat

Szerző: Független Hírügynökség

Az MP3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat, állapították meg bostoni szakemberek.

Kutatásaik szerint a ludas a fülhallgatók neodímium mágnese, ez zavarja meg a létfontosságú műszerek működését. A neodímium vasbór ötvözete az egyik legerősebb állandó mágnes.

A kutatás eredményeiről vasárnap számoltak be az amerikai szívgyógyász egyesület konferenciáján.

Vigyázzon az ismerősökre, családtagokra is!

A szakemberek azt tanácsolják, hogy akinek beültetett szívritmusszabályzója van, az ne hordjon a zsebében vagy a mellén MP3-füllhallgatót. "Hozzátartozók és barátok fülhallgatóval a fülükben ne hajtsák a fejüket pacemakeres páciens mellére" - intenek a szakemberek.

Viszont nem okoznak problémát a szívritmusszabályzók számára az olyan hordozható elektronikus eszközök, mint az iPod, a bluetoothos fejhallgatók, az iPhone, az elektromos melegítő takarók vagy a repülőtéri kézi fémdetektorok.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Vesebetegség Vesebetegség

Kerülendőek a kalcium és magas oxálsav tartalmú ételek?

Májfoltok Májfoltok

Kialakulás és kezelés. Hogyan előzhető meg a májfoltok kialakulása?

Szedhetik-e a szívbetegek az...

Az ACE-gátlók és az ARB-k (angiotenzinreceptor-blokkolók) általánosan alkalmazott gyógyszerek szívbetegeknél a vérnyomás csökkentésére és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.