A fülhallgató zavarja a szívritmusszabályzókat

Szerző: Független Hírügynökség

Az MP3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat, állapították meg bostoni szakemberek.

Kutatásaik szerint a ludas a fülhallgatók neodímium mágnese, ez zavarja meg a létfontosságú műszerek működését. A neodímium vasbór ötvözete az egyik legerősebb állandó mágnes.

A kutatás eredményeiről vasárnap számoltak be az amerikai szívgyógyász egyesület konferenciáján.

Vigyázzon az ismerősökre, családtagokra is!

A szakemberek azt tanácsolják, hogy akinek beültetett szívritmusszabályzója van, az ne hordjon a zsebében vagy a mellén MP3-füllhallgatót. "Hozzátartozók és barátok fülhallgatóval a fülükben ne hajtsák a fejüket pacemakeres páciens mellére" - intenek a szakemberek.

Viszont nem okoznak problémát a szívritmusszabályzók számára az olyan hordozható elektronikus eszközök, mint az iPod, a bluetoothos fejhallgatók, az iPhone, az elektromos melegítő takarók vagy a repülőtéri kézi fémdetektorok.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyermektervezés Gyermektervezés

Ez a hormon is megakadályozhatja a teherbe esést. (x)

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

Többszázezer már felismert...

Hazánkban 100 000 lakosra számítva 7700 szív- és érbeteg él. Ennek a számnak közel fele koszorúér-betegség.

Miért gyakoribb a trombózis...

Tudományos tapasztalat, hogy az életkor növekedésével fokozódik a véralvadás, így tehát arra lehet számítani, hogy egyre több vérrög képződik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.