Első együttlét és vőlegénybetegség - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"20 éves fiú vagyok, aki azzal a problémával fordul Önhöz, hogy az elmúlt hónap során összejöttem egy nagyon aranyos lánnyal, és a tegnap este folyamán testileg is közelebb kerültünk egymáshoz." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Felnőttkori befolyásolhatóság és az én határai

20 éves fiú vagyok, aki azzal a problémával fordul Önhöz, hogy az elmúlt hónap során összejöttem egy nagyon aranyos lánnyal, és a tegnap este folyamán testileg is közelebb kerültünk egymáshoz.

Két problémám viszont egyből akadt: az egyik az, hogy nem jutottem el a csúcsra. Hozzá kell tennem,hogy nekem ez volt az első szeretkezés az életemben, és nem tudom miért nem sikerült.

A másik problémám, hogy bizonyos idő után a herém feletti részen fájdalmat érzek, ami csak 1-2 óra elmúltával szűnik meg, de nem tudom mi lehet ez. Viszont mindig csak akkor jelentkezik, ha nővel hosszabb ideig nagyon közel kerülünk egymáshoz.

Tisztelt Kérdező!

Szinte minden kortársa átesik ilyesmi élményen, csak mélyen titkolják.

A természetesnek mondható izgalom okozza.

Feltételezem, hogy a partnere is korabeli, vagyis kevésbé tapasztalt. A szex egy izgalmas kaland, amit egyrészt kár lenne teljesítményként felfogni, másrészt tapasztalatot csak úgy szerezhetnek, ha csinálják: nosza!

Érdemes az iramon lassítani, az előjátékkal játékosan több időt tölteni és nem törődni azzal, hogy elmegy-e, vagy nem.

Érdemes partnerét aktivitásra buzdítani, megbeszélni, melyikőjüknek mi esik jól.

Az említett fájdalom az úgynevezett "vőlegénybetegség". A huzamosabb izgalmiállapot az oka, egyfajta izomlázszerű fájdalom. Teendő nincs vele.

(WEBBeteg Dr. Kocsis István, urológus)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.