• A férjem dührohamot kap, ha nem kapja meg a napi együttlétet! - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    A férjem szexfüggő. Ha nem kapja meg a napi adagját, akkor dührohamot kap. Sajnos nem is jó vele az együttlét, de a békesség kedvéért meg kell adnom... - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Doktornő!

    A férjem "szexfüggő". Ha nem kapja meg a "napi adagját", akkor dührohamot kap. Sajnos nem is jó vele az együttlét, de a békesség kedvéért meg kell adnom. Közel húsz év után én már kezdek belerokkani, ő pedig egyre többet akar.

    Betegségtudata viszont nincs, viszont a lelki bántalmazás mellett akár a fizikaira is képes. Elválni a gyerekek és anyagi okok miatt nem tudok.

    Kérdésem annyi, hogy mit tudok tenni? Szeretném orvoshoz vinni, de azt mondta, hogy neki így jó. Csak kapja meg amit szeretne...

    Kedves Kérdező!

    Nem a szexfüggőség a lényeg, bár ezt tartja a legkellemetlenebbnek. A férje beteg és nem tudja, hogy az.

    Hirdetés

    Vannak betegségek, amelyek az ember elméjét is megtámadják, sőt azon keresztül rombolnak a legtöbbet.

    A pszichoterapeuta válasza

    "Igen, függőség, de azt gondolom, mindkét részről az. Ön megadja, pedig nem akarja, mert önnek nem jó, ő meg követeli, ami neki jó, ami neki jár. Azt gondolom, nem csak a férjének kellene egy pszichoterápiás konzultáció, hanem önnek is, méginkább talán együtt. Mert ez, amit leír, mindenképpen kóros érzelmi kapcsolat. Pláne, ha már húsz éve tart."
    Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

    Ilyenek a szenvedélybetegségek és egyes független pszichiátriai kórképek, amik megkeserítik a környezetükben élők életét is.

    Ez már nem önzés, hanem sokkal rosszabb annál.

    Nem hibás gondolkodás, hanem hibás élet, amit önmaga a beteg nem képes rendezni és egyedül Ön sem.

    Ez veszélyes önmagára, Önre és a gyerekekre. Nem az anyagi gond a legnagyobb veszély, ami Önökre leselkedik. Ezt kell megérteni.

    A válás önmagában valóban nem jöhet létre, mert még nagyobb veszélybe kerülhet, ha a férje agresszívebbé válik miatta.

    Védelemre van szüksége! Kérjen tanácsot családvédelmi szakembertől.

    Foduljon szakemberhez biztonsága érdekében

    A jó szex "titka"

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt!  További tanácsok a jó szexuális életért>>

    Ezeket a szakembereket segít megtalálni a gyerekek pedagógusa, orvosa, védőnője vagy a rendőrségen keresztül érdeklődhet.

    Számtalan civil szervezet is segít, akik védik a nőket a bántalmazástól, a családot az erőszaktól. Ne gondolja, hogy normális dolog az, ami Önnel történik.

    Sajnos a sok idő alatt megszokják a családban élők az erőszakot és részben elhiszik, hogy ehhez valakinek joga van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nincs lehetősége tisztán látni a helyzetet, mert abban él és elfáradt a gondoktól.

    A jövőjük nem lesz könnyebb, ha vár, mert az ilyen betegségek tovább romlanak.

    Kérem, kérdezzen meg más szakembert is, ha úgy érzi, hogy eltúloztam a bajt.

    (WEBBeteg/Dr. Tóth Emese szexológus)

    Legutóbb frissült: 2010.04.03 18:11
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Kleptománia, avagy a lopási kényszer

    Az utóbbi években nagyon felkapott, szinte divatos betegséggé vált a kleptománia, más néven lopási kényszer. Számos cikk jelenik meg hazai és külföldi sztárokról, akik érthetetlen lopási ügyekbe keverednek (pl.: Winona Ryder, Lindsay Lohan), másrészt egyre többen próbálnak ezzel a betegséggel takarózni is, ha lopáson kapják őket, sok esetben nem könnyű tisztázni a tényleges betegség határait.

    Depresszióra gyanakszik? Ezek a betegségek okozhatnak hasonló tüneteket

    Számos betegség kísérői lehetnek depresszív tünetek. Milyen betegségek állhatnak ezek hátterében, és milyen depressziót utánzó állapotok vannak? Cikkünkben ezek közül a leggyakoribbakat vesszük sorra.

    Nem kívánom a szexet, mi okozhatja ezt? - A szexológus válaszol

    Napi 16 órát dolgozom, a szexuális életünk a párommal sajnos nagyon ritka. Ha mégis sort kerítünk rá, nagyon nehezen tudok elmenni, de általában hiába kívánom őt, nincs kedvem az együttléthez. Mi lehet a gond? Fáradtság? Stressz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

    Szexuális zaklatás: bárki válhat áldozattá

    2017 októberében a New York Times cikke indított el egy világméretű hullámot a média világában. Harvey Weinstein, Oscar-díjas producert több áldozata nyilvánosan vádolta szexuális zaklatással. A bántalmazottak bátor kezdeményezése világszerte - így itthon is - követőkre talált.

    A pikkelysömörrel járó ízületi gyulladás pszichés gondokat is okozhat

    Az arthritis psoriatica a pikkelysömör ízületi gyulladással együtt járó formája, ami az esetek kb. 10-20 százalékában alakul ki. Dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza és dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr a tünetekről és a betegek szakszerű, empatikus ellátásáról beszélt.

    Fulladás szex közben - Az orvos válaszol

    Sajnos évek óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.