• A férjem dührohamot kap, ha nem kapja meg a napi együttlétet! - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    A férjem szexfüggő. Ha nem kapja meg a napi adagját, akkor dührohamot kap. Sajnos nem is jó vele az együttlét, de a békesség kedvéért meg kell adnom... - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Doktornő!

    A férjem "szexfüggő". Ha nem kapja meg a "napi adagját", akkor dührohamot kap. Sajnos nem is jó vele az együttlét, de a békesség kedvéért meg kell adnom. Közel húsz év után én már kezdek belerokkani, ő pedig egyre többet akar.

    Betegségtudata viszont nincs, viszont a lelki bántalmazás mellett akár a fizikaira is képes. Elválni a gyerekek és anyagi okok miatt nem tudok.

    Kérdésem annyi, hogy mit tudok tenni? Szeretném orvoshoz vinni, de azt mondta, hogy neki így jó. Csak kapja meg amit szeretne...

    Kedves Kérdező!

    Nem a szexfüggőség a lényeg, bár ezt tartja a legkellemetlenebbnek. A férje beteg és nem tudja, hogy az.

    Hirdetés

    Vannak betegségek, amelyek az ember elméjét is megtámadják, sőt azon keresztül rombolnak a legtöbbet.

    A pszichoterapeuta válasza

    "Igen, függőség, de azt gondolom, mindkét részről az. Ön megadja, pedig nem akarja, mert önnek nem jó, ő meg követeli, ami neki jó, ami neki jár. Azt gondolom, nem csak a férjének kellene egy pszichoterápiás konzultáció, hanem önnek is, méginkább talán együtt. Mert ez, amit leír, mindenképpen kóros érzelmi kapcsolat. Pláne, ha már húsz éve tart."
    Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

    Ilyenek a szenvedélybetegségek és egyes független pszichiátriai kórképek, amik megkeserítik a környezetükben élők életét is.

    Ez már nem önzés, hanem sokkal rosszabb annál.

    Nem hibás gondolkodás, hanem hibás élet, amit önmaga a beteg nem képes rendezni és egyedül Ön sem.

    Ez veszélyes önmagára, Önre és a gyerekekre. Nem az anyagi gond a legnagyobb veszély, ami Önökre leselkedik. Ezt kell megérteni.

    A válás önmagában valóban nem jöhet létre, mert még nagyobb veszélybe kerülhet, ha a férje agresszívebbé válik miatta.

    Védelemre van szüksége! Kérjen tanácsot családvédelmi szakembertől.

    Foduljon szakemberhez biztonsága érdekében

    A jó szex "titka"

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt!  További tanácsok a jó szexuális életért>>

    Ezeket a szakembereket segít megtalálni a gyerekek pedagógusa, orvosa, védőnője vagy a rendőrségen keresztül érdeklődhet.

    Számtalan civil szervezet is segít, akik védik a nőket a bántalmazástól, a családot az erőszaktól. Ne gondolja, hogy normális dolog az, ami Önnel történik.

    Sajnos a sok idő alatt megszokják a családban élők az erőszakot és részben elhiszik, hogy ehhez valakinek joga van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nincs lehetősége tisztán látni a helyzetet, mert abban él és elfáradt a gondoktól.

    A jövőjük nem lesz könnyebb, ha vár, mert az ilyen betegségek tovább romlanak.

    Kérem, kérdezzen meg más szakembert is, ha úgy érzi, hogy eltúloztam a bajt.

    (WEBBeteg/Dr. Tóth Emese szexológus)

    Módosítva: 2010.04.03 18:11, Megjelenés: 2010.04.03 18:11
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Bélrák fiatalon

    Bélrák fiatalon

    MTI

    Egyre több a bélrákos megbetegedés a fiatal felnőttek körében.

    Bőrsérülés, horzsolás

    Bőrsérülés, horzsolás

    WEBBeteg - Szponzorált tartalom

    Sérülés bármikor érheti testünket, ezért jó, ha tudja, mit kell tenni ilyenkor. (x)

    Kényszerbeteg vagyok?

    22 éve szenvedek abban, hogy előre egy évre felírom a napi teendőimet, és azt minden nap meg kell tennem. 3 éves a fiam, még nem beszél. Tegnap voltunk pszichiátrián, ott azt mondták, azért van elmaradva a gyermekem, mert kényszerbeteg vagyok - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Gyötrő féltékenység - Az egyik legelemibb érzés

    A legelemibb és legáltalánosabb emberi érzések egyike. Mindenki ismerheti saját tapasztalatból, felé irányuló érzésekből, környezetéből. Művészeti és irodalmi alkotások jól ismert témája.

    Terápiás állatok, házi kedvencek, a lélek gyógyítói

    Ön is szereti az állatokat? Ha igen, akkor biztosan tapasztalta már, hogy a kutyák, lovak, macskák és a többi házi vagy szelíd(ített) állat közelsége milyen csodálatos hatással van ránk: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ami testi egészségünkre is pozitívan hat. Lássuk, hogyan segítik ma a betegek gyógyulását.

    Mikor beszélhetünk kapcsolatfüggőségről, társfüggőségről?

    A függőségeknek erre a típusára az utóbbi évtizedben terelődött nagyobb figyelem. Jellemzője nem annyira a másik iránti túláradó szeretet, szerelem, sokkal inkább a minden mértéken és ésszerű határon túli ragaszkodás.

    A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

    Világszerte és így hazánkban is nagy probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.

    Kleptománia, avagy a lopási kényszer

    Az utóbbi években nagyon felkapott, szinte divatos betegséggé vált a kleptománia, más néven lopási kényszer. Számos cikk jelenik meg hazai és külföldi sztárokról, akik érthetetlen lopási ügyekbe keverednek (pl.: Winona Ryder, Lindsay Lohan), másrészt egyre többen próbálnak ezzel a betegséggel takarózni is, ha lopáson kapják őket, sok esetben nem könnyű tisztázni a tényleges betegség határait.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA