Erőszak téma

Megelőzhető-e az erőszakos tragédia a családban?

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-05-05 17:03
Sajnos gyakran előforduló, a sajtóban mindig nagy visszhangot kapó kriminális cselekmények jelzik a kérdés aktualitását, és jogosan merül fel a kérdés, lehet-e tenni valamit ezek ellen? Sajnos, ha röviden akarok válaszolni, a tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran csak utólag, már későn derül ki a baj. Univerzális recept tehát nincs sajnos, de mégis érdemes végiggondolni az ilyen események néhány aspektusát.

Szexuális zaklatás és erőszak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2022-04-05 13:03
Napjainkra a szexuális zaklatás, az abúzus nemcsak filmekből, regényekből, mások elbeszéléseiből ismert sajnos. A soha nem feledhető, testi és lelki megrázkódtatás, az a borzalmas érzés, amikor az ifjú vagy gyermeklány, a felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata lesz.

Szexuális zaklatás: bárki válhat áldozattá

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró - 2021-11-26 16:03
2017 októberében a New York Times cikke indított el egy világméretű hullámot a média világában. Harvey Weinstein, Oscar-díjas producert több áldozata nyilvánosan vádolta szexuális zaklatással. A bántalmazottak bátor kezdeményezése világszerte - így itthon is - követőkre talált.

Örök lelki sérülés a nők ellen elkövetett szexuális zaklatás és erőszak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2020-02-04 20:35
Sokan szerencsére csak filmekből, regényekből, elbeszélésekből ismerik azt a soha nem feledhető testi és lelki traumát, amikor fiatal lány vagy felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata. Mostanában több, eddig elhallgatott hasonló eset látott napvilágot, főként a művészvilágban, de a napi híradásokban szinte mindennaposak a fent említett erőszakokról szóló tudósítások.

Pedofília és gyermekbántalmazás

WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus - 2014-02-09 23:52
A pedofília a gyermekek elleni szexuális, erkölcsi és emocionális erőszak. Visszaélés a gyermek kiszolgáltatottságával, gyengeségével, tapasztalatlanságával, erőtlenségével, érintetlen hamvasságával, kíváncsiságával, bizalmával, függő helyzetével, visszaélés a gyermeki vágyakkal és ösztönökkel.

Kismamák és a stressz

MTI - 2011-07-22 09:11
A várandós anya stressze átjuthat a méhben fejlődő magzatba és hosszan tartó hatása lehet - idézte német kutatók megállapítását a BBC hírportálja

Szexbotrányok - Milyen okok állanak a háttérben?

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter - 2011-05-23 21:41
Az utóbbi időben egyre több ismert emberről derül ki, hogy szexuálisan kicsapongó életet él és hatalmával visszaélve erőszakoskodik. Bill Clinton és Silvio Berlusconi után most itt van a legújabb botrány: Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap volt elnöke döbbentette meg a nagyközönséget egy szobalány állítólagos megerőszakolásával.

A gyermekkori agresszió és ami mögötte van

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010-09-19 12:11
A gyermek erőszakos, agresszív viselkedését minden életkorban komolyan kell venni. Csak Magyarországon az elmúlt három évben több mint 15 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma.