"Erőtlen vizelés, problémás közösülés - Mi lehet a baj?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Vizelés során nem megfelelő erősséggel távozik a vizelet. Közösülés közben is a kezdeti erős erekciót követően erőteljes gyengülés következik be. Ezen problémáim még csak pár hónapja állnak fent, mit tehetnék?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Olvasónk!

A Ön életkorában, harmincévesen a merevedési panaszok hátterében legtöbbször pszichés ok áll, amennyiben nem cukorbeteg.

Egy kezdődő kapcsolat bizonytalansága, stresszes munkahely, a helytelen teljesítménykényszer vagy egyszerűen megerőltető életmód (rendkívül fontos este 10 órakor lefeküdni) okozhatnak merevedési zavart.

A vizelés reggelente vagy aktus után mindenkinek nehezebben indul. A folyamatos stressz, vagy ülő életmód, is hatással van a prosztatára.

Egyenlőre javaslom, hogy kisvirágú füzike teát igyon (gyulladáscsökkentő hatású), emellett vegye figyelembe a fent említetteket.

A prosztatagyulladás tünetei

A prosztatagyulladásban szenvedők a prosztata környékén, a péniszben, a herékben, lágyékhajlatban és az alhasban éreznek fájdalmat, tapasztalnak kellemetlen lüktetést. Jellemzője még a fájdalmas, kínzó vizelési inger, sőt, ha a prosztata nagyon megduzzad, akár vizelet-elakadás is felléphet.
A test eme idegei hiperérzékennyé válnak, így a vizelés, a szexuális aktus vagy csak az ülés is szörnyen fájdalmassá válik. A prosztata gyulladása általában különböző fertőzések következtében, húgycsőgyulladás szövődményeként alakul ki. Mivel a prosztata mirigyes szerv, ezért gyulladása lassan, nehezen gyógyul.
A prosztatagyulladás tünetei és kezelése>>

(WEBBeteg - Dr. Kocsis István, urológus)

Cikkajánló

Tévhitek a prosztatáról

Dr. Földi Ildikó
Az alábbiakban néhány, a prosztatáról gyakran elhangzó tévhitet gyűjtöttünk össze és rövid magyarázatokkal próbáljuk meg eloszlatni azokat.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Osváth Péter
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.