Ez okozza valójában a felfázást

Szponzorált tartalom
megjelent:

A statisztikák szerint a nők többsége megtapasztalja élete során a felfázás kellemetlen tüneteit: a szokásosnál gyakoribb, sürgető vizelési ingert és a vizeletürítés közben jelentkező égő, csípő érzést. Mit tegyünk, ha a felfázás kezdeti tüneteit tapasztaljuk magunkon? (x)

A felfázás és a hideg kapcsolata

A népies elnevezésével ellentétben a felfázást nem direkt a hideg, hanem a baktériumok, főleg az E. coli nevű bélbaktérium elszaporodása okozza a húgyhólyagban, a hűvösnek mégis szerepe van a fertőzés kialakulásában. Amikor hideg hatására lehűl az altestünk, akkor gyengülhet a szervezetünk általános védekezőképessége, ezáltal a húgyhólyag kórokozókkal szembeni ellenállóképessége is. Ugyanis a hideg hatására az adott testtájon összehúzódnak a hajszálerek, a csökkent véráramlás miatt pedig az immunrendszer sejtjei is nehezebben jutnak el a húgyhólyagba.

Miért a nőket érinti inkább a felfázás?

A női gáttájék anatómiája, a húgycsőnyílás, a hüvelybemenet és a végbélnyílás közelsége már eleve hajlamosít a húgyúti fertőzésekre. A végbél környékéről származó kórokozók könnyen eljuthatnak a húgycsőnyílásig, a rövid női húgycsövön át pedig könnyen elérik a húgyhólyagot. Ha a baktériumok feljutnak a hólyagba és ott megtapadnak, nagyon gyorsan szaporodnak. A számuk 17-20 percenként megduplázódik, és ahogy nő a létszámuk, úgy erősödnek a kellemetlen panaszok is.

A felfázás tünetei

A felfázás egyik legismertebb tünete a szokásosnál gyakrabban, hirtelen jelentkező, sürgető vizelési inger. A hólyaghurutban az a kellemetlen, hogy pisiléskor többnyire csak kis mennyiségű vizelet távozik, ami nem váltja ki az óhajtott megkönnyebbülést, és a szegény beteg hamarosan megint úgy érzi, hogy pisilnie kell. A vizeletürítés égő, csípő érzéssel jár, és jelentkezhetnek alhasi görcsök is.

Hívjuk segítségül a gyógynövényeket!Urzinol

Bár a hólyaghurutot baktériumfertőzés okozza, a kezdeti és enyhe tünetek esetén nem mindig van szükség antibiotikumra, ilyenkor még gyógynövények segítségével és bőséges folyadékfogyasztással is enyhíthetjük a felfázásos tüneteket. A medveszőlőlevél hatóanyagai a vesén át direkt a húgyhólyagba ürülnek, és antibakteriális hatással rendelkeznek. Teaként fogyasztva fanyar és kesernyés ízű, ami gyomor-bélrendszeri panaszokat okozhat, a gyógynövény kivonata azonban tabletta formájában is elérhető.

Az Urzinol tabletta koncentráltan tartalmazza a medveszőlőlevél hasznos hatóanyagát. Segít csillapítani az enyhe hólyaghurut kellemetlen tüneteit, köztük a sürgető vizelési ingert, illetve az égő érzéssel járó hólyagürítést. A felfázás első jeleinél kezdjük el szedni a tablettát, és mellette ügyeljünk a bőséges folyadékfogyasztásra is. Naponta legalább 2-3 liternyit igyunk, hogy minél alaposabban átmossuk a hólyagunkat.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Krónikus veseelégtelenség
Krónikus veseelégtelenség

Milyen tünetei vannak?

Migrén
Migrén

Milyen tényezők provokálhatják?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus; Dr. Csuth Ágnes családorvos
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, Dr. Csuth Ágnes, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos, Dr. Árki Ildikó, háziorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.