Szüksége van szedálásra a fogászati fóbiával élőknek?

Szponzorált tartalom
megjelent:

A fogászati fóbia az egyik leggyakoribb félelem, ami kortól és nemtől függetlenül világszerte több tízmillió pácienst érint. A fogászati fóbiával élőkben a fogorvosok és fogorvosi rendelők keltenek félelmet, és már az is súlyos szorongást okozhat számukra, ha a fogászati kezelésekre gondolnak. Sokan ezért kerülik a rendszeres fogorvosi vizsgálatokat. (x)

Ez természetesen súlyos problémákhoz vezethet, hiszen az elhanyagolt fogászati problémáknak súlyos szövődményei lehetnek, amelyek sokkal kellemetlenebb kezelésekkel járnak, mint egy apró tömés vagy egy fogkőleszedés.

Ha a fogászati problémákról van szó, akkor minden esetben a megelőzés vagy korai kezelés a legjobb módszer – ez azonban nem olyan egyszerű a fogászati fóbiával élők számára.

Fogászati szedálás, vagyis nyugtatás

Fogászati beavatkozásEgy igazán megértő fogorvos tudja, hogy sokan mennyire tartanak a fogászati beavatkozásoktól, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy megőrizze vagy visszaadja páciensei őszinte, magabiztos mosolyát.

Egy jó fogorvos azzal is tisztában van, hogy egyes páciensek számára még az egyszerűbb kezelések is problémákat okozhatnak, ezért a kellemetlenségek elkerülése végett különböző szedációs, nyugtató hatású technikákat is kínálnak.

Egyes páciensek inkább ébren maradnának a beavatkozások során, míg mások inkább átaludnák az egészet. Mivel nincs két azonos igény, a felkészült fogorvosok személyre szabott megoldásokat kínálnak pácienseiknek.

Egy szedálásra is szakosodott fogorvos pácienseként elvárhatja, hogy meghallgassa aggályait, és ehhez igazítsa a kezelés menetét. Sőt, egy jó igazán jó fogorvos kérdéseket is feltesz majd korábbi fogászati problémákkal és esetleges beavatkozásokkal kapcsolatban, illetve, hogy milyen gyógyszereket szed éppen, vannak-e allergiái, és így tovább.

A Móricz Dental Fogászatán sincs ez másképp, hiszen rendelőjükben különleges fájdalomcsillapítási módszert dolgoztak ki, pontosan azok számára, akik fogorvosi fóbiában szenvednek. Az itt dolgozó fogorvosok nem csak türelmesek, de rendkívül fontosnak tartják a páciensek kényelmét, és komfortérzetét, ezért mindent megtesznek azért. hogy a páciens a lehető legjobban ellazuljon. Ha Ön is türelmes és készséges fogászatot keres, akkor válassza a Móricz Dental rendelőjét és kérjen időpontot az alábbi linken: budapesti magán fogászat!

A nyugodt pácienseket sokkal alaposabban lehet kezelni

Azok a páciensek, akik végig idegesek és szoronganak a kezelés során általában megnehezítik fogorvosuk dolgát.

A félig vagy teljesen szedált páciensek azonban csak hátradőlnek és ellazultan hagyják, hogy a fogorvos akadálymentesen végezze a dolgát szájukban.

Milyen anyagokat használnak a fogorvosok a páciensek szedálásához?

A fogorvosok különböző vegyületeket és gyógyszereket használnak páciensek szedálásához. Ezek az anyagok vagy megnyugtatják a betegeket, vagy elaltatják őket:

  • dinitrogén-oxid
  • midazolám
  • triazolam
  • propofol
  • ketamin

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.