Hogy legyen tiszta a levegő – az ózongenerátor előnyei

Szponzorált tartalom
megjelent:

Környezetünk levegőjének minősége és tisztasága alapvető fontosságú. A koronavírus-járvány még inkább felhívta a figyelmet ennek jelentőségére. Légterünk fertőtlenítése a megfelelő eszközökkel ma már gyerekjáték, így érdemes figyelmet fordítanunk erre is. (x)

Az ózongenerátor tiszta levegőt garantálAz ózongenerátor tiszta levegőt garantál

A koronavírus-járvány szerencsére lecsengeni látszik, így egyre határozottabb következtetéseket vonhatunk le az elmúlt időszak tapasztalataiból. Ezek közül az egyik legfontosabb talán az, hogy mindig érdemes fokozottan figyelni egészségünk védelmére, a higiéniára és környezetünk tisztaságára is. Ahogy a COVID is, úgy számos más vírus is képes pusztán a levegőben terjedni, így közel sem mindegy, hogy környezetünk légterét mennyire tartjuk karban, mennyire figyelünk a tisztaságára. A levegő fertőtlenítésére már egészen specifikus eszközök is elérhetők, ilyen például az ózongenerátor is.

A levegő tisztítása esetén a legfontosabb, hogy minél egyszerűbben, minél észrevétlenebbül történjen, az eredmény ugyanakkor kifogástalan legyen. Mivel a cél az, hogy a levegőt minél tisztábban, természetes formájában őrizzük meg, vagy épp állítsuk vissza, a különféle kemikáliák használata semmiképpen sem javasolt. Persze ezek alkalmazása is célra vezethet, de akár két szék között a földre is eshetünk, ha a kórokozókat eltüntetjük, de különféle vegyszerek maradnak hátra a levegőben. Ezek akár ugyanolyan károsak is lehetnek az egészségre. Az ózongenerátor jóval kíméletesebb megoldást jelent. Lássuk tehát hogyan működik.

Ózonnal a makulátlan levegőért

Az ózongenerátor, ahogy neve is mutatja, egy olyan eszköz, mely ózon előállítására szolgál, mely által egyszerűen elvégezhetjük a levegő fertőtlenítését. Ez a tisztítás nem csaupán a baktériumokra és vírusokra vonatkozik, hanem például a penészgombákra is. Így tehát a penészesedés is könnyedén kontrollálható vele, mely igencsak hasznos, hiszen jelenléte komoly légúti problémákhoz vezethet. Az ózongenerátor felépítését tekintve sem túl bonyolult eszköz, az általa végzett munka azonban annál hasznosabb az egészségünk szempontjából.

A készülék lényegében három fő elemből áll össze. Az első ilyen összetevő egy ventilátor, mely egy szűrőn keresztül beszívja a környezeti levegőt, melyet tisztítani szeretnénk. Ez a levegő továbbításra kerül az úgynevezett ózonlap felé, melyet egy nagyfeszültségű tápegység hajt meg. A működés tudományosabb része lényegében itt történik. A feszültség által létrejövő elektromos mező elektrokémiai reakcióba lép a beszívott oxigén molekulákkal, így azokból ózon jön létre. Az ózon pedig ezután lényegében romboló munkát végez a kórokozókon, lerombolva molekulaszerkezetüket.

Miért érdemes beszerezni a készüléket?A forgalmasabb helyek levegőjét időnként érdemes fertőtleníteni

Erre a kérdésre a válasz a fentiekben javarészt már leírásra került. Egy ózongenerátor lényegében mindenki számára előnyös lehet, aki szeretné tisztán tartani környezete légterét. Vonatkozzon ez baktériumokra, vírusokra, gombákra, sőt, akár kellemetlen szagokra is, egy ilyen berendezéssel egyszerűen, csöndesen és kíméletesen végezhetjük el ezt a munkát. Hasznos lehet továbbá olyan helyeken is, ahol az emberállomány gyakran cserélődik. Várótermek, oktatási intézmények, ügyfélfogadó terek és még sorolhatnánk. A potenciális szennyezettség e helyeken még nagyobb.

Az ózongenerátor költséghatékony és gyors megoldást jelent a levegő időszakos tisztítására. Már azzal is sokat segíthetünk, ha a nap végén, mikor hazaindulunk, bekapcsoljuk a berendezést és hagyjuk, hadd végezze a dolgát. Reggel visszatérve már vegytiszta levegővel találkozhatunk, mely mentes mindenféle káros anyagtól. Vigyázzunk azonban, hogy a tisztítás közben senki ne tartózkodjon a helyiségekben, hiszen a nagyobb mennyiségű ózon számunkra sem kedvező hatású. Ám szerencsére a kórokozók számára sem, így biztosak lehetünk benne, hogy minden ilyen feleslegtől megszabadulunk.

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.