Levegőminőség téma

Szívbeteg? Vigyázzon: a téli szmog veszélyes

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2023-01-02 20:33
Nemcsak a tiszta víz, hanem a tiszta levegő is egyre nagyobb értékké válik napjainkban. Láttunk már elrettentő példákat egyes kínai nagyvárosokból, sőt a közelmúltban az indiai Mumbayban (korábban: Bombay) egy élelmes vállalkozótól 15 percnyi „tiszta levegőt” 5 dollárért lehetett megvásárolni, amelyet egy tartályból egy maszkon keresztül szívhatott be az utca embere.
A Dunántúlon javult, de Budapest környékén és északkeleten továbbra is egészségtelen a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.
A szálló por miatt veszélyes a levegő minősége három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, valamint a Veszprém megyei Várpalotán is - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető adataiból.
Több településen javult a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.
Csökkent a szálló por miatti légszennyezettség az ország több pontján - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ adataiból.

Az otthon veszélyei: a szaganyagok

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2022-09-17 14:39
Szag
A légkörben jelen lévő, közvetlenül emittált szennyező anyagok átalakulásai során az embert és a környezetét súlyosan veszélyeztető vegyületek képződhetnek, amelyek különböző, kellemetlen szagok formájában jelennek meg.
Környezetünk levegőjének minősége és tisztasága alapvető fontosságú. A koronavírus-járvány még inkább felhívta a figyelmet ennek jelentőségére. Légterünk fertőtlenítése a megfelelő eszközökkel ma már gyerekjáték, így érdemes figyelmet fordítanunk erre is. (x)

Többfelé rossz a levegő

MTI - 2020-01-09 11:06
Többfelé rossz a levegő a magas szálló por (PM10) tartalma miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a beltéri légszennyezésnek jelentős egészségkockázata van, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kezdeményezésére felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét.
Több településen rossz a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció (PM10) miatt - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Több településen ismét romlott a levegőminőség az elmúlt napokban - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Szálló por

MTI - 2019-01-11 10:19
Több településen - köztük a fővárosban - tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.