Vigasztalhatatlan sírás - a kólika

Szponzorált tartalom
megjelent:

A csecsemők szülei legtöbbször azért keresik fel a gyermekorvost, mert sokat sír a baba. Az újszülöttek, anyatejes kisbabák sírásának leggyakoribb oka a hasfájás vagy más néven kólika. Mit tehetünk szülőként, hogy a babapocak minél hamarabb rendbe jöjjön? (x)

Mi is az a kólika?

A csecsemőkorban a sírás nem feltétlen utal kóros állapotra, de a kólika mégis számos család életét nehezíti meg. A csecsemőkori kólika bármelyik csecsemőnél előfordulhat és általában 4, legkésőbb 6 hónapos korra elmúlik. Ha a puffadás hevesen és rendszeresen lép fel a babánál, kólikáról beszélünk. A kólika a csecsemők 10-20 százalékánál fordul elő.

A kólika nem konkrét betegség, hanem egy állapot

A kólika hátterében nem áll szervi elváltozás, kiváltó okaként a bélflóra egyensúlyának nem megfelelő voltát feltételezik a gyermekorvosok. Előfordul, hogy a kólikában szenvedő babáknál puffadásos tünetek is jelentkeznek, komoly panaszokat okozva a kicsiknek, amely vigasztalhatatlan sírást eredményez.

Miért van egyre több kólikás baba?

Az utóbbi évek tanulmányai rámutattak, hogy az elmúlt tíz évben a csecsemőkori bélrendszeri diszbiózis előfordulási arányának drámai növekedése figyelhető meg a fejlett nyugat-európai és amerikai országokban. Ez azt jelenti, hogy az egészséges bélflóra egyensúlya eltolódik, azaz kialakul a diszbiózis. Ebben környezeti- és életmódtényezők egyaránt szerepet játszanak.

Az egyensúly visszaállítása a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert tejsavbaktériumok közé tartozó bifidobaktériumok révén lehetséges. A bifidobaktériumok gyulladáscsökkentő hatásának egyik ismert mechanizmusa a széklet pH-értékének csökkentése, ami védő szerepet tölt be. Kólikás babáknál a bélflóra baktériumfajta összetétele kisebb, mint egészséges társaiknál, például kevesebb a bifidobaktérium és Lactobacillus törzsek száma. A bifidobaktérium hiánya krónikus bélgyulladáshoz vezethet.

Új megvilágításban a kólika kezelése

Az NDF® Colic Relief 11 különböző probiotikus baktériumtörzset (köztük bifidobaktériumokat), valamint mikronizált klorella algát tartalmazó csepp csecsemők részére, mely természetes megoldás a kólika kezelésében. A klorella édesvízi zöldalga, amely proteint és értékes ásványi anyagokat: kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, cinket, valamint vitaminokat (A, B1, C, E és K) tartalmaz. Intenzív, teljes körű, sejtszintű méregtelenítést végez, lúgosítja a szervezetet és beállítja az optimális pH-szintet. A sérült sejtek regenerálódását segíti, és ösztönzi az őssejtek működését.

Az NDF® Colic Relief segít az újszülöttek bélflóra helyreállításában, támogatja a gyomorbélrendszer és a vastagbél egészséges működését és védelmét. Egyensúlyba hozhatja a bélflórát, így megszüntetheti a diszkomfort érzést a pocakban, emésztőrendszerben és bélben.

Alkalmazás: Rázza fel. Adagoljon 13 cseppet naponta kétszer a babának. Rendszeres használata jótékony hatású. Keverje anyatejbe, tápszerbe vagy a mellre is tehető szoptatás alatt. Már az első naptól kezdve adható.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Cs. K., fordító, Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Kovács Tibor, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.