Lépjen túl a nehézségeken! Az SP 54 gél

Támogatott tartalom
megjelent:

Az SP54 régóta ismert és használt termék világszerte. Gél formátumát főként a visszér kezelésében alkalmazzák, a visszeres panaszok enyhítésére. (x)

Az SP 54 története

Az SP rövidítés, a hatóanyag után kapta a nevét (szulfatált-pentozán, más néven pentozán-poliszulfát-nátrium), az 54 pedig 1954-es forgalomba kerülésére utal. Hazánkban a gél 1999 óta van forgalomban, elsősorban visszeres problémák helyi kezelésére.

Mit tartalmaz az SP 54 gél?

Hatóanyaga, a pentozán-poliszulfát-nátrium egy véralvadást befolyásoló vegyület, mely képes gátolni a vérrögképződést és részben feloldani a már kialakult vérrögöket. Helyileg alkalmazva csökkenti a vér sűrűségét, javítja az erek vérátáramlását, valamint gyulladáscsökkentő hatású. A készítmény egyéb összetevői, az esszenciális olajok pedig csillapítják a fájdalmat, és oldják az izomgörcsöket.

Milyen panaszok esetén segít az SP54 gél?

Az SP 54 gél a visszér, a visszeres fájdalmak és kellemetlen tünetek, valamint azok közvetlen okának (pangás, vérrögképződés) enyhítésére szolgáló felületi készítmény. Jótékony hatással van továbbá az ínhüvelygyulladások, a sport- és baleseti sérülések (pl. rándulás, zúzódás, ficam, vérömleny) tüneteinek, illetve a hegek kezelésére is.

Miért az SP 54 gél?

Az SP 54 gél, szerkezetéből és kémiai-fizikai tulajdonságaiból adódóan számos pozitívummal rendelkezik. Nincs gyógyszer-kölcsönhatása más szerekkel, így széleskörűen, akár krónikus gyógyszerszedők, továbbá gyermekek is használhatják. Terhesség és szoptatás időszakában orvosi javaslat alapján alkalmazható.

Kis molekulamérete lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan felszívódjon a bőrben, így alkalmazása nem jár ragacsos utóérzettel. Jó felszívódása miatt már rövid időn belül érezni jótékony hatását. Növényi eredetű, félszintetikus hatóanyagának köszönhetően kevésbé allergizál.

Összetétele parabénmentes, tartósítószerként alkoholt tartalmaz, ami az alkalmazást követően jól hűsíti a problémás területet. A gél színtelen, így nem hagy nyomot még a fehér ruhán sem. Az SP 54 gél gyógyhatásának és széles körben történő alkalmazásának köszönhetően évtizedek óta a visszérbetegek hatékony készítménye.

További tudnivalók Az SP 54 gél betegtájékoztatója

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Kádár Eszter
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Oxygen Medical - Dr. Sepa György, sebész, érsebész
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.