Prof. Dr. Czuriga István önéletrajza

Szerző: WEBBeteg

Prof. Dr. Czuriga István szakmai önéletrajza

Szakmai pályafutás:

Prof. Dr. Czuriga István kardiológus

  • Orvosi diplomáját 1975-ben a Debreceni Orvosegyetemen szerezte „Summa cum laude” minősítéssel.
  • Ezt követően a Debreceni Egyetem Tüdőgyógyászati Klinikájára került, mint tudományos ösztöndíjas gyakornok, majd később egyetemi tanársegéd, adjunktus és docens az időközben átalakult Szív- és Tüdőgyógyászati illetve Kardiológiai Klinikán, ahol azóta is dolgozik.
  • 1984 óta vezeti a Debreceni Járóbeteg Kardiológiai Intézetet, 1983 óta megyei kardiológus szakfőorvos. Tüdőgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos, ezen kívül hypertonológus és lipidológus képesítéssel is rendelkezik.
  • 2000-ben megkapta az Európai Kardiológus Társaság „European Cardiologist” diplomáját.
  • 2002-ben pedig az Európai Hypertonia Társaság „European Hypertension Specialist” diplomáját. PhD értekezését a béta-blokkolók klinikai alkalmazásáról írta.
  • Több alkalommal járt Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben szakmai tanulmányutakon tudományos ösztöndíjasként.

Tagságok, kitüntetések

  • Számos hazai és külföldi tudományos szervezet (MKT, MHT, ESC, AHA) tagja, illetve vezetőségi, elnökségi tagja (MKT alelnök, MHT vezetőségi tag, ESC fellow). Közel 10 éve vesz részt a Kardiológiai Szakmai Kollégium munkájában, éveken át annak titkáraként.
  • Az eddigi tudományos társasági tevékenységét négy alkalommal Pro Societate díjjal jutalmazták.
  • Több szakmai folyóirat (Orvosi Hetilap, Cardiologia Hungarica, Háziorvos Továbbképző Szemle, Kardiovaszkuláris prevenció és rehabilitáció) szerkesztőbizottsági tagja. Publikációs tevékenységét több önálló könyv és számos könyvfejezet megírása, lektorálása és szerkesztése, valamint több mint 200 hazai és külföldi közlemény publikálása fémjelzi, melyet több alkalommal Medicina nívódíjjal, illetve Markusovszky díjjal jutalmaztak.
  • Haláláig a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem címzetes professzora volt.

Prof. Dr. Czuriga István 2018 februárjában, 70 évesen hunyt el.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Home office torna Home office torna

Az alábbi gyakorlatok segítségével formában tarthatja magát.

Johnson & Johnson vakcina és...

Nincs bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.