• Virtuális szex és merevedési zavar

    Dr. Benyó Mátyás
    Szerző: WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus

    A technikai fejlődés lehetővé teszi – alighanem már a közeljövőben –, hogy a testi kapcsolat virtuális módú, de valódinak érzett formája is létrejöjjön. Milyen hatással van ez a személyes kapcsolatokra?

    Életünk minden területére beszivárgott a kommunikáció számos formája. Nem csak a munkánkban, szórakozásban, pihenésben használjuk ki a technika adta lehetőségeket, hanem a magánéletben is egyre nagyobb szerepet tölt be.

    Hirdetés

    Ebben a mindennapi életben bekövetkezett változatok párkapcsolatokat alakító hatása játssza a fő szerepet. A szexuális élet kezdete, az első párkapcsolat kialakítása a társadalmi normák változása miatt egyre fiatalabb életkor felé tolódik. Azon korosztály felé, amely a legszélesebb körben használja ki a modern kommunikáció adta lehetőségeket.

    A sikertelenség okozta problémák

     Tünetellenőrző


    Tudni szeretné, hogy a szervezetében tapasztalt tünetekkel m a teendője, mi okozhatja és milyen szakorvoshoz kell fordulnia? Tünetellenőrzőnk segítségével egyszerűen kiválaszthatja érzékeny testrészét, majd a tapasztalt tünetekre kattintva megtekintheti a betegség lehetséges okait. Tünetellenőrző

    Ebben az életkorban azonban fogékonyabb az ember az új tudásra, és jobban alkalmazza azt. A középkorú, vagy annál idősebb, de új párkapcsolatra vágyó személyeknek a régi ismerkedési formák sokszor már nem elérhetőek, így a sikertelenség különböző pszichés komplexusok kialakulásához vezethet.

    A kapcsolatok nagyarányú felbomlása, a válások magas száma és az örök keresés az „igazi” iránt a modern technikával karöltve megnyitotta a virtuális teret az ismerkedők számára. Telefonos párkeresés, internetes oldalak, chat új, gyors, kényelmesen alkalmazható és sokszor a valóságot elfedő ismerkedési lehetőséget teremtenek.

    A megnyerő külső, jó kommunikációs készség, személyes varázs hiánya többé nem akadály. Különbséget tehetünk a virtuális és valós én között. Olyan külső és belső tulajdonságokkal ruházhatjuk fel magunkat, melyeket nem birtokolunk.

    Potencia teszt


     Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e! A potencia teszt kitöltése

    Azonban ez csak elméleti síkon létezik. A többi ember kiemelkedő kitalált vagy valós értékei szintén az önértékelésben játszhat romboló szerepet, vagy éppen megragadva a virtuális síkon a valós életbe nem történik visszalépés és igazi párkapcsolat kialakítása. De még ha létrejön a fizikai találkozás, a fent említett okok miatt sikertelen lehet.

    A sok próbálkozás, az ezekre biztosított kevés idő további pszichés problémákat fog szülni.

    Nem helyettesíti a testi érintkezést

    A képet és hangot együtt közvetítő eszközöktől kezdve, az érzékszerveket stimuláló újdonságokon át, a partner testi valóját megformáló készülékek segítségével valódi élményhez és örömökhöz juttathatjuk magunkat a szexualitást a gyermeknemzéstől biztonságosan leválasztó módszerrel. Azonban ez megint eltávolít a valódi személyes kapcsolattól, melyben a jártasság hiánya miatt itt is szorongás, félelem és további komplexusok léphetnek fel.

    A merevedési zavarban érintett és párkapcsolatot kereső korosztály mind szembesülhet a fent említett problémákkal. Egy – az ő esetükben hibás problémamegoldó módszer miatt – tartós pszichés zavarok jelentkeznek, melyeknek megoldásában pont az érzelmileg és szexuálisan kívánt személy nyújthatná a legnagyobb segítséget. Egy virtuális, vagy valós, de csak technikai újításokon keresztül ismert személy nem tudja azt a meghitt légkört megteremteni, mely a kiegyensúlyozott szexuális élethez szükséges.

    (WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás)

    Módosítva: 2020.08.29 22:03, Megjelenés: 2013.11.03 03:29
   • Cikkajánló

    A nyújtás szerepe

    A nyújtás szerepe

    Sándor Judit

    Ha elmulasztjuk, félő, hogy sérüléssel, fájdalommal fogjuk szemben találni magunkat.

    Az anorexia kezelése

    Az anorexia kezelése

    Dr. Major Adrienne

    Az anorexiás beteg kezelésekor egyaránt foglalkozunk a lelki és testi zavarokkal.

    Hogyan kezelhetőek és előzhetőek meg a merevedési zavarok?

    Az állapot hátterében álló ok és az állapot súlyossága mellett érdemes azt is mérlegelni a kezelés kiválasztásánál, hogy mennyi pénzt hajlandó elkölteni erre, és hogy mik az Ön és partnerének személyes igényei.

    Potenciazavarok fiatalkorban

    A potenciazavarok említése során szinte mindenki először az időskorra asszociál: sokan élnek abban a tudatban, hogy a merevedési és egyéb jellegű szexuális panaszok csak a szépkorúakat érinthetik. Pedig ez korántsem így van!

    Védje az erekcióját - Íme 11 tipp

    Az erekciós zavar gyakori az idősebb férfiaknál, azonban nem kell, hogy az öregedés része legyen. Hogyan lehet elkerülni? Íme 11 tipp, amit a szakértők ajánlanak.

    Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

    Gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt, azonnali hatállyal - a termékek minőségmegőrzési idejére való tekintet nélkül - elrendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kétféle, internetes próbavásárlás során rendelt étrend-kiegészítő forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

    Potenciazavar: legális és illegális gyógyszerek, alternatív gyógymódok

    A merevedési zavarok háttere, a társuló betegségek, az erektilis diszfunkció társadalmi hatásai ismertek. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően terápiás lehetőségek széles tárháza áll az arra szorulók rendelkezésére.

    A potenciazavar a kapcsolatokra is hatással van

    Hazánkban körülbelül félmillióra becsülik a potenciazavarral küzdők számát. Sajnos csak becslés, hiszen nagyon sok férfi nem fordul orvoshoz problémájával, annak ellenére, hogy ez az állapot nem csak őket, hanem a párjukat is érinti, és hosszú távon a párkapcsolatra is hatással lehet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.