Ingyen szúnyoglárvairtó tablettát kaphatnak a debreceniek

KNK PR & Média
megjelent:

Már van olyan önkormányzat az országban, amely minden helyi lakosnak ingyen ad lárvairtószert, hogy ennek alkalmazásával tartósan csökkenteni lehessen a lakókörnyezetükben kifejlődő szúnyogok számát.

Az új módszer elterjedése sokat segíthetne a szúnyogok elleni védekezésben, hiszen a tabletták alkalmazásával mindenki meg tudja gátolni, hogy a saját környezetében lévő vízgyűjtőkben kifejlődhessenek ezek a rovarok.

A szúnyogirtásban akkor lehet a legjobb eredményt elérni, ha a szakcégek által végzett irtást kiegészítve a közvetlen lakókörnyezetünkben is megszüntetjük, illetve kezeljük azokat a helyeket, ahol a szúnyogok tenyészhetnek – hívta fel a figyelmet Daru János, a lakossági forgalomban is kapható szúnyoglárvairtó tablettát gyártó Bábolna Bio Kft. ügyvezető igazgatója. Tudomása szerint Debrecen Önkormányzata az első, amely ehhez Magyarországon ingyenes segítséget nyújt azzal, hogy minden lakcímkártyával rendelkező lakosnak ingyen adnak tablettákat, amelyek a kertekben megakadályozzák a szúnyoglárvák kifejlődését.

Daru János szerint a lakóhelyünkön bennünket zavaró csípőszúnyogok jelentős része a közvetlen közelünkben lévő kisméretű állóvizekben fejlődik ki. Az esővízgyűjtők, kerti tavak vagy akár a cserépalátétek pangó vizei ideális „keltetői” a szúnyogoknak, de megfelelő kezeléssel megszüntethető az innen jövő folyamatos szúnyogutánpótlás.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy Magyarországon ugyan Debrecen volt az első olyan önkormányzat, amely hozzájuk fordult a lakosság által is használható szúnyoglárvairtó-szerért, de Nyugat-Európa számos országában már évtizedek óta a védekezés szerves része a kerti vizek kezelése. Ott régóta bevett szokás az, hogy a helyhatóság irtószerrel segíti a lakosságot. Leghatékonyabban, a környezetet legjobban kímélve, és nem utolsó sorban a legolcsóbban a tenyészhelyeiken történő célzott lárvairtással védekezhetünk a szúnyogok ellen.

A szúnyorlárvairtó tabletta használatáról bővebben:

Tovább Ezt teheti a szúnyogok ellen, ha az egészségére is figyel

(KNK PR & Média)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.