• 10 millió euró tőkét vont be a Doktor24 Medicina Zrt.

    Szerző: Doktor24.hu

    A befektetői megállapodás aláírását több mint fél éves tárgyalási folyamat előzte meg. Ennek során az alapítók a Doktor24 egészségügyi cégcsoport növekedési terveit is előkészítették a külföldi befektetőkkel közösen mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg-ellátás területén.

    A Doktor24 a magyar magánegészségügyi ellátás meghatározó szereplője. A 2020-ban közel 4 milliárdos árbevételt tervező cégcsoport évente több mint 300 ezer orvos-beteg találkozót bonyolít le, és 400 munkatárssal dolgozik országosan.

    A Value4Capital és az Ananda Impact Ventures tőkeemelése felhasználásával a Doktor24 megvásárolt két elismert magyarországi egészségügyi szolgáltatót: a gyermekorvosi magánellátásában piacvezető Svábhegyi Gyermekgyógyintézetet, valamint az ország első számú magán sport- és végtagsebészeti központját, a közfinanszírozott sebészeti ellátást is jelentős százalékban végző tatai Kastélypark Klinikát. Ezekkel a lépésekkel, valamint a Kelenföldön épülő új járó- és fekvőbeteg centrummal a Doktor24 Csoport a hazai magánegészségügy egyik piacvezető intézményévé válik.

    A tőkeemelésben a két nemzetközi alap mellett társbefektetőként vett részt a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet alapítója, Dr. Skorán Ottó is. Az alapító tulajdonos, Lancz Róbert és a cég elnöki feladatait is ellátó Dr. Kóka János mellett tulajdont szerzett a menedzsment néhány tagja is.

    „Világszerte azt tapasztaljuk, hogy a legjobb orvosok, a legkorszerűbb technológia és a legértékesebb tudás a nagy egészségügyi centrumok köré csoportosulnak.  A tőkebevonás ezt a lehetőséget teremti meg itt Magyarországon a Doktor24 számára.” – mondta Lancz Róbert, a társaság vezérigazgatója.

    Hirdetés

    A Value4Capital nemzetközi magántőkealap a lengyel, valamint a közép–európai, főként a szolgáltatási szektorban aktív középvállatok piaci konszolidációs folyamataiban vesz részt. Elsősorban kivásárlásokra fókuszáló pénzügyi befektető, amely a növekedés finanszírozásán keresztül segíti piacvezető társaságok felépítését. Bár Magyarországon a Doktor24 Csoporttal aláírt megállapodása az első befektetése, a térségben már voltak korábban pozitív tapasztalatai az egészségügyi befektetések terén.

    Az Ananda Impact Ventures Európa egyik vezető „impact” befektetője, amely az üzleti eredmény mellett a társadalmi hasznosságot is megköveteli a portfolió-cégeitől. Olyan kihívásokra keresi a megoldást, mint a fenntarthatóság, az egészségügy és oktatás hozzáférhetősége, vagy az öregedő népességet kiszolgáló technológiák. A Doktor24 tranzakció az alap első kelet-európai befektetése. A cég eddig Németországban és Nyugat - Európában volt jelen invesztícióival. Az Ananda közel 80 millió Euró tőkét kezel négy alapjában, és szoros partneri kapcsolatokat ápol Európa vezető intézményi és magánbefektetőivel.

    A V4C befektetését a Bill Watson, Bogdan Chirita és Jacek Pogonowski alkotta vezetői csoport bonyolította le. Az Ananda részéről Johannes Weber és dr. Aline Vedder irányították a folyamatot. A pénzügyi-, adó- és kereskedelmi átvilágítást a PwC budapesti irodájának közreműködésével végezték el, míg a jogi- és a tranzakció lebonyolításával kapcsolatos tanácsadást a Dentons biztosította. A Doktor24 jogi tanácsadója a Noerr LLP, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet pénzügyi tanácsadója a budapesti Heal Partners, jogi tanácsadója pedig a Jalsovszky Ügyvédi Iroda volt. A Kastélypark Klinika tulajdonosait az eladási folyamatban pénzügyi tanácsadóként a Concorde MB Partners támogatta. A tranzakcióval párhuzamosan, az eredeti tervekkel összhangban, a Dr24 első körös befektetője, a Finext kiszállt a cégből.

    (Doktor24.hu)

    Módosítva: 2020.06.16 15:47, Megjelenés: 2020.06.16 15:47
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Aki légúti tüneteket tapasztal, az ne menjen közösségbe!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdolna

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Mi vezethet alvászavarhoz?
    Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
    COVID-19 kisokos
    Amit tudnia kell és érdemes a járványról. A legfontosabb ismeretek egy helyen.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások