• Lezárult a nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése

    Szerző: Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

    A kórház eltökélt szándéka, hogy az épület energiafelhasználását és ezáltal az épület működéséhez nélkülözhetetlen kiadásokat csökkentse. A projekt forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Összesen 118,92 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették a terveket. A fejlesztések nagymértékben hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez.

    A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházhoz tartozó Nővérszálló épülete,- ahol az energetikai fejlesztés megvalósult-, Debrecenben a Bartók Béla út 2-26.szám alatt található. A Kórház eltökélt szándéka, hogy az épület energiafelhasználását és ezáltal a kiadásokat csökkentse. Az energiacsökkentés lehetőségeit figyelembe véve terveztük az energiahatékonyság fokozását.

    Hirdetés

    Az elvégzett átalakítások az épületen a külső hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a lapostető szigetelése, a pincefödém szigetelése és egy 25 kWp rendszerméretű napelemes rendszer telepítése. Az energetikai korszerűsítés négyzetméter adatai a következőek:

    • Homlokzati hőszigetelés 1248 m2,
    • Pincefödém szigetelés 394 m2,
    • Nyílászárók cseréje 3 féle, összesen 3 db kültéri ajtó elhelyezése, 3 féle, összesen 45 db ablak elhelyezése 42 db üvegfal ajtóval, bukó-nyíló ablakkal,
    • Lapostető szigetelés 524 m2,
    • Napelemes rendszer 100 db 250Wp teljesítményű polikristályos napelem megfelelő inverterrel.

    Projekt azonosító:

    KEHOP-5.2.10-16-2016-00050

    A projekt címe:

    Nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése

    Projekt időtartama:

    2017.02.01. – 2017.11.30.

    Az elnyert támogatás összege:

    118 920 480 Ft

    Támogatási intenzitás:

    100%

    Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet
    KEHOP-5.2.10-16-2016-00050

    Debrecen, 2017.10.30.

    Legutóbb frissült: 2017.10.30 02:34
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    Dr. Kovács Ilona: A véletlennek köszönhetem, hogy patológus szakorvos lettem

    25 éve dolgozik a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben dr. Kovács Ilona patológus, citopatológus szakorvos, a Patológiai Osztály vezetője, a Magyar Patológusok Társasága Citodiagnosztikai szekciójának elnöke. Az osztályvezetői feladatok mellett részt vesz a napi diagnosztikában, valamint oktat szakorvosjelölteket, főiskolás hallgatókat.

    Befejeződött a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, 923.235.645,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program, Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja című, KEOP-5.6.0/E/15 jelű pályázati kiírásán. Az elnyert támogatásból a Kenézy Kórház jelentős eszközfejlesztést tudott végrehajtani.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.