A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye

Szerző: MTI

A lelki elsősegély telefonszolgálat szakemberei a 116-123-as hívószámon krízishelyzetben, lelki problémák, depresszió, öngyilkossági veszély esetén éjjel-nappal, ingyenesen hívhatóak.

Telefonos lelkisegély

A lelkisegély telefonszolgálat elsősorban magával a beszélgetéssel és a meghallgatással kíván segíteni. Telefonos lelkisegély - A megértő hallgatóság

A telefonszolgálatokat összefogó Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szeptember első hétvégéjén tartja XXVIII. Országos Találkozóját Szolnokon. A háromnapos szakmai konferencia címe: Életmesék, avagy mesék az életről és az életért. A 116-123-as lelki elsősegély hívószám 2011 óta érhető el. Azóta több mint 400 000 esetben mondták el a telefonálók élettörténeteiket, életmeséiket az életükért.

A hívásokat 18 helyszínen több mint 500 ügyelő fogadja. A gondosan kiképzett ügyelők változatos szakmai háttérrel rendelkeznek - akiben megvan a segítő szándék, jelentkezhet képzéseinkre.

A konferencia célja a telefonos ügyelői munka eredményességének, hatékonyságának növelése, a szakmai színvonal minőségfejlesztése mellett a rekreáció, a közös munka és szabadidő aktív megélése.

A plenáris ülésen előadást tart dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens, Kecskés Karina színművész, meseterapeuta, valamint dr. Sárkány Péter logoterapeuta. A konferencia keretében a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására is sor kerül. A szakmai rendezvényen képviselteti magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság lelki segítése, egészségmegőrzése iránt.

További információk: www.sos505.hu

(Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége - MTI- OS)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Telefonos lelkisegély - A megértő...

A lelkisegély telefonszolgálat elsősorban magával a beszélgetéssel és a meghallgatással kíván segíteni.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.