A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye

MTI
megjelent: 2015.08.31.

A lelki elsősegély telefonszolgálat szakemberei a 116-123-as hívószámon krízishelyzetben, lelki problémák, depresszió, öngyilkossági veszély esetén éjjel-nappal, ingyenesen hívhatóak.

Telefonos lelkisegély

A lelkisegély telefonszolgálat elsősorban magával a beszélgetéssel és a meghallgatással kíván segíteni. Telefonos lelkisegély - A megértő hallgatóság

A telefonszolgálatokat összefogó Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szeptember első hétvégéjén tartja XXVIII. Országos Találkozóját Szolnokon. A háromnapos szakmai konferencia címe: Életmesék, avagy mesék az életről és az életért. A 116-123-as lelki elsősegély hívószám 2011 óta érhető el. Azóta több mint 400 000 esetben mondták el a telefonálók élettörténeteiket, életmeséiket az életükért.

A hívásokat 18 helyszínen több mint 500 ügyelő fogadja. A gondosan kiképzett ügyelők változatos szakmai háttérrel rendelkeznek - akiben megvan a segítő szándék, jelentkezhet képzéseinkre.

A konferencia célja a telefonos ügyelői munka eredményességének, hatékonyságának növelése, a szakmai színvonal minőségfejlesztése mellett a rekreáció, a közös munka és szabadidő aktív megélése.

A plenáris ülésen előadást tart dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens, Kecskés Karina színművész, meseterapeuta, valamint dr. Sárkány Péter logoterapeuta. A konferencia keretében a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására is sor kerül. A szakmai rendezvényen képviselteti magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság lelki segítése, egészségmegőrzése iránt.

További információk: www.sos505.hu

(Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége - MTI- OS)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Az otthon veszélyei Az otthon veszélyei

A gombák által termelt spóra váltja ki a penészgomba-allergiát.

Bakteriális hüvelyfertőzés Bakteriális hüvelyfertőzés

Az egyik leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzés. Milyenek a tünetek?

Mit tehetünk, ha ismerősünk öngyilkossági szándékot fontolgat?

Mit tehetünk laikusként, ha környezetünkben, szeretteink körében valaki az öngyilkosságot fontolgatja?

A krízist megélő emberek segélykiáltását komolyan kell vennünk!

Sokan tapasztalták már, hogy családtagjuk, barátjuk, munkatársuk élete olyan krízishelyzetbe jutott, amiből egyedül nem láttak kiutat, és a...

Telefonos lelkisegély - A megértő hallgatóság

A lelkisegély telefonszolgálat elsősorban magával a beszélgetéssel és a meghallgatással kíván segíteni.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.