Drákói intézkedések a madárinfluenza ellen

Szerző: Független Hírügynökség

Dél-Koreában az ország összes baromfitelepét fertőtlenítik, hogy megfékezzék az április elején kirobbant H5N1-es madárinfluenza-járványt, jelentette be kedden a szöuli mezőgazdasági minisztérium.

A fővárosban minden csirkét, kacsát, libát levágtak, még azokat is, amelyeket iskolai madárházakban díszállatként tartottak. Ez 15 ezer szárnyast jelent. Dél-Korea második legnagyobb városában, Puszanban négyezer baromfit terveznek megsemmisíteni.

Országosan összesen csaknem hétmillió baromfit vágtak le. Egy tenyésztői szervezet csaknem fél millió amerikai dollárra (80 millió forintra) becsülte a kárt.

A mezőgazdasági minisztérium bejelentette, hogy korlátozzák az emberi fogyasztásra szánt baromfi szállítását és értékesítését. A hagyományos piacokon betiltották a helyszíni baromfivágást.

A rendőrség fokozta a fellépést a fertőzött szárnyasokkal kereskedő csempészek ellen. Eljárást kezdtek hat baromfitenyésztő, illetve nagykereskedő ellen, akik több ezer levágott kacsát kutyaeledelként értékesítettek, és fertőzött telepekről való kacsákat adtak el élelmiszerboltoknak.

Dél-Koreában a 2003-2004-es járvány idején több mint ötmillió szárnyast vágtak le, a 2006-2007-es idején pedig csaknem hárommilliót.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.