Otthonszülés - Oxigénhiányos csecsemő

Szerző: MTI

Feljelentés-kiegészítést rendel el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak vizsgálatára: terhel-e valakit büntetőjogi felelősség egy otthonszülés során kialakult életveszélyes állapot miatt. Az MTI úgy tudja, az otthonszülésnél Geréb Ágnes otthonszülést pártoló orvos is jelen volt.

A BRFK tájékoztatása szerint hétfőn az éjszakai órákban a mentőszolgálat munkatársait egy otthonszülés során bekövetkezett komplikációhoz riasztották egy fővárosi, II. kerületi lakáshoz. A mentősök a helyszínen egy oxigénhiányos állapotban lévő újszülöttet láttak el, majd életveszélyes állapotban egy gyermekklinikára szállították. A mentőegység tagjai kórházba kívánták szállítani a csecsemő édesanyját is, aki azonban ezt megtagadta, ezért rendőri segítséget kértek.

A szülés, születés módjai
A vajúdók fájdalomküszöbe meglehetősen változó.
A szülés, születés módjai >>
A kiérkező rendőrök a lakásba nem tudtak bejutni, abban mozgást nem észleltek, ezért a mentőszolgálat munkatársaival történt egyeztetést követően a helyszínről távoztak - közölte a rendőrség. A rendőrség az eset kivizsgálása érdekében kedden feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek keretében tisztázzák, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a szülés során kialakult komplikációk kapcsán.

Az MTI úgy tudja, az otthonszülésnél Geréb Ágnes otthonszülést pártoló orvos is jelen volt. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az éjszakai órákban koraszülött-mentőt hívták egy kerületi otthonszülés helyszínére.

A baba fejlődése
9/1 Az első hónap
9/2 A második hónap
9/3 A harmadik hónap
9/4 A negyedik hónap
9/5 Az ötödik hónap
9/6 A hatodik hónap
9/7 A hetedik hónap
9/8 A nyolcadik hónap
9/9 A kilencedik hónap
Tájékoztatása szerint az ott tartózkodók egyike a mentőknek G. Ágnes néven mutatkozott be, személyazonosságát, szerepét azonban a mentők nem vizsgálhatták.

Az otthonszülést népszerűsítő Geréb Ágnes ellen tavaly novemberben kezdődött meg három bűncselekmény miatt a büntetőper a Fővárosi Bíróságon. A szülész-nőgyógyász végzettséggel rendelkező Geréb Ágnest foglalkozásától korábban eltiltották. A tervezett otthonszüléseknél azonban bábaként tevékenykedő nő azért került bíróság elé, mert a vád szerint általa "kísért" szülések során maradandó károsodást szenvedett egy csecsemő, egy meghalt, egy nő pedig "kivérzett állapotba" került.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.