A helyes kézmosásra tanította a gyereket Farkasházi Réka

Szerző: WEBBeteg/ Dr. Csuth Ágnes

Csütörtökön a debreceni Lilla téri Általános Iskolában Farkasházi Réka színésznő, mint kétgyermekes anyuka, az iskola tanulóinak és a sajtó képviselőinek megtanította a helyes kézmosás lépéseit.

A programot szervező JohnsonDiversy Magyarország Kft. az ország öt általános iskolájába látogatott el, ahol Farkasházi Réka segítségével bemutatták a kézmosás lépéseit és felhívták a figyelmet a kézhigiénia fontosságára is.

A helyes kézmosásra tanította a gyerekeket Farkasházi RékaDr. Csuth Ágnes, a WEBBeteg.hu orvos szakértője felhívta a figyelmet arra, hogy hétköznapi életünk során számtalan kórokozóval érintkezünk, melyek közül a legtöbbet kezünk segítségével adunk át másoknak és juttatjuk saját szervezetünkbe. Hangsúlyozta, azért is különösen fontos a gyerekeknek megtanítani a helyes kézmosást, mert zárt közösségekben a gyerekek nagyon könnyen terjesztik a különböző fertőzéseket, és ők vannak a legjobban kitéve a H1N1 vírussal való megfertőződés veszélyének is.

Lehetőség szerint minél többször mossunk kezet, vagy ha erre nincs módunk, legyen nálunk fertőtlenítő törlőkendő - zárta mondandóját Dr. Csuth Ágnes.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.