Antidepresszánsból női vágyfokozó

Szerző: Független Hírügynökség

A flibanserint eredetileg antidepresszánsnak szánták, de nem bizonyult eredményesnek, viszont a női kísérleti alanyok a nemi vágyuk fokozódásáról számoltak be.

Depresszió elleni szernek nem vált be, de női Viagrának jó lehet a flibanserin hatóanyagú kísérleti gyógyszer - jelentette ki az amerikai gyógyszer-engedéléyezési hatóság egyik vezető szakértője, John Thorp az AFP francia hírügynökségnek.

A flibanserint eredetileg antidepresszánsnak szánták, de nem bizonyult eredményesnek, viszont a női kísérleti alanyok a nemi vágyuk fokozódásáról számoltak be.

Mi volt a kísérleti alanyok tapasztalata?

A filbanserint csaknem 2 ezer amerikai, kanadai és európai nőn már tesztelték is mint libidójavító szert. A kísérleti alanyok egyik csoportja 24 héten át kapott flibanserint, a másik csoportjuk pedig placebót.

A női óvszer

Létezik női óvszer is, mely az egyetlen olyan fogamzásgátló eszköz, melyet nők számára terveztek, és egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől.
A női óvszer

A nőknek naplót kellett vezetniük, amelyben 6 tényezőt kellett rögzíteniük, köztük a nemi vágyuk szintjét és a kielégülést hozó szeretkezéseik számát.

A kísérlet tapasztalata az volt, hogy napi 100 milligramm flibanserin jelentősen javítja a nők nemi életének minőségét.

A flibanserin még csak kísérleti gyógyszer, csak kísérleti alanyok juthatnak hozzá.

A jó szex "titka"
A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt! További tanácsok a jó szexuális életért

Érdekes egybeesés, hogy a férfiak erekciós problémáira sikeresen alkalmazott Viagra is másnak volt szánva eredetileg.

Hatóanyagát, a sildenafilt szív- és érrendszeri betegségekre, vérnyomáscsökkentésre kezdték tesztelni, amikor kiderült, hogy a kísérleti alanyoknál mellékhatásként erőteljesebb és tartósabb merevedést okozott.

Szakértők szerint az Egyesült Államokban a nők 26 százaléka számol be csökkent nemi vágyról.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.