Műtét közben átszúrta egy nő méhfalát, de nem vette észre

Szerző: Független Hírügynökség

A kórház vezetése úgy döntött, az eljárás lezárulásáig nem dolgozhat az orvos, és folytatják az ellene indult fegyelmi eljárást is.

A rutinműtét után két nappal a 31 éves nő belázasodott, újra megműtötték. Ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfala, a vékonybele is megsérült, ettől pedig súlyos hashártyagyulladást és vérmérgezést kapott.

A fiatal nő a többhetes intenzív kezelés ellenére meghalt.

Az orvos ellen indult nyomozást a múlt héten zárta le a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az orvos ügye - foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt - vádemelési javaslattal a Szegedi Városi Ügyészségre került.

A kórház vezetése úgy döntött, az eljárás lezárulásáig felfüggeszti a műtétet végző orvost a munkavégzés alól és folytatja az ellene indult fegyelmi eljárást.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.