• Két perces az együttlét - Hogyan lehetne segíteni?

    Szerző: WEBBeteg

    Tisztelt Doktor Úr! Párommal szeretjük egymást, azonban az utóbbi időben az együttlétek mindössze pár percesek. Hogyan lehet ezen segíteni, hogy mondjam el, hogy ez így nem jó nekem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Hirdetés

      Tisztelt Doktor Úr!

    Párommal korai harmincasok vagyunk, több évi ismeretség után végre egymásra találtunk, pár hónapja. Én már kiéltem magam, vele maradnék. Elmondása alapján ő szerelmes. Én nem érzek így, bár nagyon kedvelem, és szinte csodának vélem, hogy vele lehetek végre, sok év után. 
    Szerinte „mi rendben vagyunk”, szexualisan is. Imádom a szexet vele, egy nap többször is igényelném. Az előjátékkal nincs baj, elég hosszú, talán túl hosszú is, mivel én az aktust jobban preferálom, hiszen így közelebb érzem magam hozzá, jobban magamhoz tudom szorítani.
    Nem orgazmusra hajtok, mert nekem anélkül is jó vele, hanem a szeretkezésre, ami eltart sokáig. A maximum szex körübelül 5 perc lehetett, újabban esetleg 2 perc. Nekem ez nem azért nem megfelelő, mert nincs orgazmusom, hanem mert nem tudom az energiát levezetni, amit ő generált. A hosszabb, legalább 15-30 perces szex talán elegendő lenne. Nevetünk rajta, de szerintem nem érzi, hogy ez egy komoly téma, fontos számomra és nem akarom, hogy pont vele ne működjön, s elhagyni sem szeretném. Tudna nekem segítséget nyújtani, hogyan mondjam el neki , hogy ez engem mennyire zavar, valamint rávezetni, hogy jobb lenne, ha ő nézne utána, hogyan lehetne ezen javítani?

    Az urológus válasza

    Tisztelt Kérdező!

    Levelét olvasva két kialakult embert látok, sok tapasztalással a háta mögött, elvárásokkal a másikkal szemben egy kapcsolat elején. Biztatom a komoly beszélgetésre, mert ami most még könnyebben megbeszélhető, később nagy teher lehet. A szex ilyen dolog, ráadásul alapvetően fontos egy kapcsolatban.

    Ugyanakkor már az elején sokminden elválik, ami intő, vagy bíztató jel lehet a későbbiekre nézve.

    Öt percet nagyon rövidnek gondolom, javaslok olyan rituálékat (pl. masszázs, közös fürdőzés), amelyek inkább a szeretetről, az egymásra való odafigyelésről szól és színesítík, legfőképpen megnyújtják az előjátékot, fokozzák a vágyat.

    Dr. Kocsis István urológus

    A pszichoterapeuta válasza

    A leírtak alapján azt gondolom, mindenképpen fel kellene keresniük egy pszichológust. Szexuális zavarokról, megoldási technikákról rengeteg könyv jelent meg. De azt hiszem, itt nem egy módszer elsajátításáról van szó pusztán, hanem arról, hogy egy kölcsönös szerelemben igenis fontos,hogy a másiknak minden téren jó legyen, így a szexben is.

    Úgy tűnik ez a párjának kevésbé fontos, mint önnek. Ennek az okát és magyarázatát kellene megtalálni, azután jöhet csak a megoldás.

    Kazimir Ágnes pszichoterapeuta

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2009.04.17 09:28, Megjelenés: 2009.04.17 09:28
   • Cikkajánló

    Inkontinencia

    Inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Higiéniai nedvszívó termékekkel a komfortérzetért.

    Dr. Peták István - Interjú

    Dr. Peták István - Interjú

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Ne haljon meg és ne szenvedjen senki, akin lehetne segíteni.

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

    Hazánkban a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkavállalók kizárólag olyan feladatra alkalmazhatók, ami az egészségükre, a testi alkatukra és fejlettségükre tekintettel van, és káros hatás nem éri őket.

    Koffeinmentes kávé - Ártalmas-e az egészségre?

    A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.

    A női orgazmus a nőgyógyász szemével

    Milyen folyamatok játszódnak le az orgazmus során? Milyen befolyással van a havi ciklus az orgazmusra? Cikkünkből kiderül.

    Mi állhat a hüvelyi orgazmus útjában?

    Fiatal nő vagyok. Az első alkalom nagyon fájt. Azt hittem, ez csak az első pár alkalommal lesz így, de nem, sajnos több éve ilyen. Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A hüvelyről és szerepe az orgazmusban

    A női orgazmus részben napjainkban is rejtély a tudósok és az orvosok számára, ugyanakkor egyre inkább fény derül annak működésére, és ennek felismerésével egyre közelebb kerül azon hölgyek eredményes kezelése is, akik valamilyen oknál fogva problémákkal küszködnek.

    Orgazmus közben fellépő fejfájás - Az orvos válaszol

    Szex közben a csúcs felé közeledve a halántékom és a homlokom majd szétdurran, olyan érzés mintha szét akarna szakadni. Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Orgazmus - "Tudom, hogy sok nő küzd ezzel a gonddal!" - Cikk

    "Öt éve élek szexuális életet, voltam már néhány férfival, de sosem tudtam eljutni a csúcsra vaginálisan. Az elején volt csikló orgazmusom és nagyon jó volt, de már évek óta az sincs. Mit lehetne tenni?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Kísérleti vágyfokozó nőknek

    A szexuális zavarokkal foglalkozó kutatások az eddigiekben szinte kizárólag a férfiak impotenciájának vizsgálatára korlátozódtak, ám a legújabb tudományos vizsgálódás a női szexuális zavar (FSD, Female Sexual Dysfunction) okaira és orvoslására irányul.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA