• Az elégedett betegek szívesebben értékelik az orvosukat az interneten

    Szerző: drportal.hu

    Az orvosok népszerűsége és a róluk írt online értékelések közötti összefüggést mutatta ki egy felmérés.

     A kutatás eredményei szerint általában azokról az orvosokról készül ilyen értékelés, akiknek eleve jó hírneve van betegei körében, illetve legtöbb esetben azok a páciensek értékelik az interneten orvosukat, akiknek pozitív tapasztalatai voltak ellátásukkal kapcsolatban.

    A kutatás során a szakemberek 1513 papír alapú, illetve 696 online értékelést elemeztek.

    A tanulmány társszerzője, Jeffrey McCullough, PhD, a Minnesota-i Egyetem Közegészségügyi Karának asszisztens professzora szerint a legjelentősebb tényező, amelyet az orvosoknak ismernie érdemes, az a tény, miszerint az online értékelő oldalak “nem az elégedetlen betegek panaszkodásának színterei. Akikről ezeken a weboldalakon olvasni lehet, azok a betegeik körében igen népszerű orvosok.”

    Hirdetés
    A jövő egészségügyi ellátása: mHealth

    Egyre gyakrabban találkozhatunk az mHealth kifejezéssel, de tudjuk-e pontosan mit jelent? Mire használhatjuk? Miért lesz jobb tőle az orvosi ellátás? Van-e hátránya? Tudjon meg többet!

    Ritu Agrawal, PhD, társszerző, a Maryland-i Egyetem munkatársának véleménye szerint azok a páciensek, akik az internetet használják orvosaik értékelésére, nem feltétlenül ismerik a szakemberek korábbi, offline megítélését. Ennek ellenére erős összefüggés mutatkozik a pozitív offline beszámolók és az online értékelések száma között.

    Az értékelések azonban nem teljesek, a beszámolók nem tartalmaznak adatot az orvosok klinikai felkészültségéről. Az orvostudomány szakembereinek éppen ezért érdemes lenne olyan, értékelésre alkalmas eszközöket kifejlesztenie, amelyek a klinikai képességekre koncentrálnak, szemben a páciensek beszámolóival, amelyek középpontjában legtöbbször a személyes élmények szerepelnek.

    (DRportal)

    Legutóbb frissült: 2014.05.20 12:14
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

    Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió

    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.