Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat

Szerző: MTI

Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat, amellyel az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub által tavaly alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat a munkájukban kiemelkedő odaadást tanúsító nők kaphatják meg. Idén egy hónap alatt 145 városból és településről mintegy félezer jelölés érkezett a meghirdetett három kategóriában - olvasható az MTI-hez eljutatott sajtóközleményben.

A szervezők kiemelték: a nagyközösségből bárki ajánlhatott számára kedves pedagógust, egészségügyi szakdolgozót és orvosnőt. A jelölésekből kategóriánként négy döntőst választottak ki, így összesen tizenkét Aranyanyu-jelöltet neveztek meg a díj alapítói.

Az egyes kategóriákban a neves személyiségekből álló zsűri és az interneten szavazó közönség is választott győztest.

A pedagógus kategória közönségdíját az érdi Kovács Adrienn kapta, míg a zsűri választása Börcsök Klárára, a derecskei Bocskai István Általános Iskola gyermekvédelmi felelősére esett. Az orvosnő kategóriában Kenessey Andrea, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház kardiológiai osztályának munkatársa kapta a legtöbb voksot a közönségtől, a zsűri pedig Kelemen Edit neonatológus főorvosnak ítélte a díjat.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Kovácsné Tóth Hajnalka, az Orosháza Kórház fül-orr-gégészeti osztályának főnővére lett. Ebben a kategóriában a zsűri megosztott díjat hirdetett, és Szemes Alexandrát, a Sárvári Rendelőintézet sebészeti szakrendelésén dolgozó asszisztenst, valamint Palotásné Faragó Gabriella budapesti gyógytornászt nevezte meg győztesnek.

A november 30-án rendezett díjkiosztó gálán a Nők Lapja Café különdíját Vigyikánné Horák Andrea, a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola történelem és földrajz szakos tanára vehette át.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fájdalomcsillapítás Fájdalomcsillapítás

Mit érdemes tudni a fájdalomcsillapító kenőcsökről, krémekről, gélekről?

Szívinfarktus Szívinfarktus

Mi a teendő szívinfarktus gyanúja esetén?

Harmadfokú hőségriasztás lép...

Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére az országos tisztiorvos a meteorológiai...

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.