• Csecsemőgondozás, gyermeknevelés cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2020-01-15 16:05
    A skarlát (régebbi nevén vörheny) egy bakteriális fertőzés, ami a test jelentős részét beborító vörös kiütések formájában jelentkezik. A betegség cseppfertőzéssel és kontakt úton terjed. A legtöbb esetben súlyos, 2-4 napos lappangási idő után kialakuló betegséget torokfájás, valamint láz kíséri.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-07-16 09:45
    Egy új kutatás szerint a gyerekek temperamentuma nagyrészt egy bizonyos gén és egy agyi terület aktivitásának függvénye lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró
    2009-07-11 11:05
    A társadalmi változások hatására napjaink fiatalfelnőtt generációja is változáson megy keresztül. Szocializációjukban csökken a család, az iskola szerepe, viszont megnő a média és a fogyasztói ipar befolyása, felértékelődik a kortárscsoport, előtérbe kerül a fogyasztói kultúra mintája.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-07-06 16:27
    A szülők egy részének nincs elég önbizalma, hogy életbe léptessen és fenntartson olyan változásokat gyereke életvitelében, amelyek csökkentenék az elhízás kockázatát - állapították meg a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatói tanulmányukban.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-06-18 10:18
    A gyerek életének első 50-55 hónapjában a veleszületett adottságokkal szemben is formálható személyiség, ekkor alakulnak ki alapvető karaktervonásai és szokásai, ezért különösen fontos a szülők felelőssége abban, hogy milyen környezetet biztosítanak, milyen mintát nyújtanak életmódjukkal.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-06-10 09:53
    A szklerózis multiplexben szenvedő szoptató nők bizonyos mértékben védettek állapotuk romlásától. Ez összefüggésben lehet a szokásos havi ciklusuktól való eltéréssel - írják amerikai kutatók az Archives of Neurology című szakfolyóiratban.
    Egészségmegőrzés
    Független Hírügynökség
    2009-06-06 10:40
    Nem lesz védettebb a betegségektől az a csecsemő, amely féléves kora után is csak anyatejet kap - egyebek mellett az ezt igazoló tudományos eredményeket is bemutatták azon a szombatig tartó nemzetközi kongresszuson, amelyet az Európai Gyermek Gasztroenterológiai, Hepatológiai és Táplálkozástudományi Társaság 42. alkalommal rendezett meg, immár másodszor Budapesten.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-06-02 16:10
    Árt a gyerekek agyi- és beszédfejlődésének, ha a lakásban állandóan szól a televízió, mert csökkenti a hallott és használt szavak számát - állítják amerikai kutatók az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklap friss számában.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - K. J. fordító
    2009-06-01 15:08
    A szülők és már felnőtt korú gyermekeik közötti konfliktusok az idő előre haladtával egyre gyakoribbak és elmélyültebbek lehetnek. Egy vadonatúj tanulmány szerint a súrlódások különösen az anya és lánya között számítanak gyakorinak. A feltételezett ok szerint az anyák több figyelmet szeretnének lányuktól.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2009-06-01 10:34
    Amerikai gyermekorvosok szerint a szöveges üzenetek (sms-ek) tömeges írása függőséget okozhat. Sherry Turkle szerint a kommunikációs eszköz a felnövő generáció fejlődését maradandóan megváltoztatta, és egyes esetekben meg is zavarta.
    Egészségmegőrzés
    Medizóna
    2009-05-28 08:33
    Minden órában hat abortuszt végeznek el Magyarországon, ami azt jelenti, hogy tízpercenként történik ilyen jellegű nőgyógyászati beavatkozás.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!