• 8 általános tévhit az életbiztosításokkal kapcsolatban

    Szerző: WEBBeteg

    Mielőtt valamilyen biztosítást kötnénk, általában feltérképezzük, mit kínálnak a társaságok, és próbálunk minden információt begyűjteni, amit csak tudunk. Ilyenkor óhatatlanul előtérbe kerülnek a félreértések és tévhitek, főleg, ha személyes véleményekre is alapozunk. Ezek sokszor félrevezetőek, nem tudhatjuk, hogy mekkora a valóságtartalma és azt sem, hogy mennyire relevánsak. (x)

    Nyolc pontban összegyűjtöttük, mik a legjellemzőbb tévhitek erről a területről.

    1. Időszakos vagy határozatlan idejű?
    A biztosítások, így az életbiztosítás is kétfélék lehetnek, határozott időintervallumúak vagy élethosszig tartóak. Ez azért jó, mert mindenki az egyéni preferenciái alapján választhat közülük.

    2. Bizonyos korban már nem lehet életbiztosítást kötni

    A biztosító társaságok vállalják a kockázatot. Ugyanakkor az életbiztosítást tényleg korhoz kötik a legtöbb helyen – viszont erre nincs egy egységesen meghatározott szám. Egyes szolgáltatók, 75 éves kor fölött már nem vállalnak ügyfelet, mások, mint például a 4Life Direct biztosításközvetítő, 85 éves korig kínálnak biztosításokat.

    3. A havidíj fix, vagy tovább nőhet?

    Nem minden biztosító társaság dolgozik fix havidíjjal, így mindenképp érdemes ennek mélyebben utánanézni szerződéskötés előtt. A 4Life Direct által kínáltnál például garantáltan nem változik az összeg, függetlenül attól, hogy milyen hosszan tartja fenn a biztosítást.

    4. Csak saját magamat védhetem az életbiztosítással

    A biztosítási piac számos szereplője kínál olyan családbarát biztosítási formát, mellyel nem csak magunkat, de házas- vagy élettársunkat is biztosíthatjuk.

    5. Pontosan tisztában kell lennie aktuális egészségügyi állapotával

    Több társaság is feltételnek szabja az egészségügyi állapotfelmérést, a személyes adatokról pedig részletesen kikérdezik az ügyfelet kérdőív formájában. Ugyanakkor nem minden társaság követi ezt a sablont, a 4Life Direct-nél például nem elvárás az egészségügyi állapotfelmérés és az orvosi vizsgálat.

    6. A biztosítás megkötéséhez egy biztosítási ügynökkel történő személyes találkozás szükséges

    Régebben valóban ez volt a gyakorlat, de manapság több társaság igyekszik megkönnyíteni ügyfeleik dolgát és egyszerűsíteni a folyamatot. A 4Life Directnél például nem szükséges a személyes konzultáció, a biztosítás telefonon is megvásárolható.

    7. Azonnal dönteni kell

    Bármilyen biztosítás, de főleg egy életbiztosítás kötése nem lehet elhamarkodott döntés. Évek alatt formálódhat a döntés, melyet hosszas utánajárás előz meg, és még ilyenkor is előfordulhat, hogy bizonytalanságot érzünk a választás helyességét illetően. A legjobb biztosító társaságok jól tudják ezt, pontosan megértik leendő ügyfeleik aggályait, ezért a biztosítás megkötése után is hagynak 30 napot a döntés megváltoztatására.

    8. A rengeteg ajánlat miatt szinte lehetetlen dönteni

    Tény, hogy számos társaság kínál több különböző ajánlatot, ugyanakkor a széles választékból mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb megoldást. Kereséskor érdemes azokra az ajánlatokra összepontosítani, ahol az ajánlat mellett szerepelnek személyes vélemények is, azoktól, akik már igénybe vették a szolgáltatást (a 4Life Direct weboldalán például közzétettek néhányat ezek közül).

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2015.04.02 23:23, Megjelenés: 2015.04.02 23:23
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Férfiegészség

    Férfiegészség

    Balogh Mária, újságíró

    A férfiak szív- és érrendszeri betegségei megelőzhetők lehetnének.

    Fejfájások elterjedtsége

    Fejfájások elterjedtsége

    Dr. Ertsey Csaba PhD, Med. Habil

    Melyek a legjelentősebb fejfájástípusok? Cikkünkből kiderül.

    Az ellátásom a jogom - amit a hospice ellátásról tudni kell

    Idén október 12. a palliatív és hospice ellátás világnapja. Az idei világnap mottója: Az ellátásom a jogom. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük, amit tudni kell az ellátással kapcsolatban.

    Több mint háromezerrel bővült az ápolási díjra jogosultak köre

    Több mint háromezerrel, 50 700-ról 54 ezerre bővült azoknak a köre, akik jogosultak az ápolási díj valamelyik formájára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

    Időskori életbiztosítás

    Abban a korban jár, amikor már gyakran elgondolkozik a saját és családja jövőjéről? Néha azon jár az esze, hogyan óvja meg családját baleset vagy elhalálozás esetén? Fontolja meg az életbiztosítás megkötését, hogy nyugodt legyen a távolabbi jövőt illetően is. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.