• 8 általános tévhit az életbiztosításokkal kapcsolatban

    Szerző: WEBBeteg

    Mielőtt valamilyen biztosítást kötnénk, általában feltérképezzük, mit kínálnak a társaságok, és próbálunk minden információt begyűjteni, amit csak tudunk. Ilyenkor óhatatlanul előtérbe kerülnek a félreértések és tévhitek, főleg, ha személyes véleményekre is alapozunk. Ezek sokszor félrevezetőek, nem tudhatjuk, hogy mekkora a valóságtartalma és azt sem, hogy mennyire relevánsak. (x)

    Nyolc pontban összegyűjtöttük, mik a legjellemzőbb tévhitek erről a területről.

    1. Időszakos vagy határozatlan idejű?
    A biztosítások, így az életbiztosítás is kétfélék lehetnek, határozott időintervallumúak vagy élethosszig tartóak. Ez azért jó, mert mindenki az egyéni preferenciái alapján választhat közülük.

    2. Bizonyos korban már nem lehet életbiztosítást kötni

    A biztosító társaságok vállalják a kockázatot. Ugyanakkor az életbiztosítást tényleg korhoz kötik a legtöbb helyen – viszont erre nincs egy egységesen meghatározott szám. Egyes szolgáltatók, 75 éves kor fölött már nem vállalnak ügyfelet, mások, mint például a 4Life Direct biztosításközvetítő, 85 éves korig kínálnak biztosításokat.

    3. A havidíj fix, vagy tovább nőhet?

    Nem minden biztosító társaság dolgozik fix havidíjjal, így mindenképp érdemes ennek mélyebben utánanézni szerződéskötés előtt. A 4Life Direct által kínáltnál például garantáltan nem változik az összeg, függetlenül attól, hogy milyen hosszan tartja fenn a biztosítást.

    4. Csak saját magamat védhetem az életbiztosítással

    A biztosítási piac számos szereplője kínál olyan családbarát biztosítási formát, mellyel nem csak magunkat, de házas- vagy élettársunkat is biztosíthatjuk.

    5. Pontosan tisztában kell lennie aktuális egészségügyi állapotával

    Több társaság is feltételnek szabja az egészségügyi állapotfelmérést, a személyes adatokról pedig részletesen kikérdezik az ügyfelet kérdőív formájában. Ugyanakkor nem minden társaság követi ezt a sablont, a 4Life Direct-nél például nem elvárás az egészségügyi állapotfelmérés és az orvosi vizsgálat.

    6. A biztosítás megkötéséhez egy biztosítási ügynökkel történő személyes találkozás szükséges

    Régebben valóban ez volt a gyakorlat, de manapság több társaság igyekszik megkönnyíteni ügyfeleik dolgát és egyszerűsíteni a folyamatot. A 4Life Directnél például nem szükséges a személyes konzultáció, a biztosítás telefonon is megvásárolható.

    7. Azonnal dönteni kell

    Bármilyen biztosítás, de főleg egy életbiztosítás kötése nem lehet elhamarkodott döntés. Évek alatt formálódhat a döntés, melyet hosszas utánajárás előz meg, és még ilyenkor is előfordulhat, hogy bizonytalanságot érzünk a választás helyességét illetően. A legjobb biztosító társaságok jól tudják ezt, pontosan megértik leendő ügyfeleik aggályait, ezért a biztosítás megkötése után is hagynak 30 napot a döntés megváltoztatására.

    8. A rengeteg ajánlat miatt szinte lehetetlen dönteni

    Tény, hogy számos társaság kínál több különböző ajánlatot, ugyanakkor a széles választékból mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb megoldást. Kereséskor érdemes azokra az ajánlatokra összepontosítani, ahol az ajánlat mellett szerepelnek személyes vélemények is, azoktól, akik már igénybe vették a szolgáltatást (a 4Life Direct weboldalán például közzétettek néhányat ezek közül).

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2015.04.02 23:23, Megjelenés: 2015.04.02 23:23
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Az égető lábfájdalom okai

    Az égető lábfájdalom okai

    Dr. Kerekes Éva

    A fájdalom jellegéből, kisugárzásából lehet következtetni az okokra.

    Szájüregi gyulladások

    Szájüregi gyulladások

    Dr. Lajtos Melinda

    Hátterében sokszor valamilyen általános megbetegedés is állhat.

    Az ápolási díj változtatására régen vártak az érintettek

    Hazánkban jelenleg több mint ötvenezer ember ápolja otthonában a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos családtagját, gyermekét, rokonát, szüleit. Az anyagi megbecsülés, a díjazás e végtelenül nehéz feladatért, a napi 24 órás gondozásért, ápolásért szánalmasan alacsony volt eddig.

    A hidegrázás

    Hidegrázásnak nevezzük a külső hőmérséklettől gyakran független hidegérzetet, ami az izmok gyors, repetitív összehúzódásával és elernyedésével párosul.

    Időskori életbiztosítás

    Abban a korban jár, amikor már gyakran elgondolkozik a saját és családja jövőjéről? Néha azon jár az esze, hogyan óvja meg családját baleset vagy elhalálozás esetén? Fontolja meg az életbiztosítás megkötését, hogy nyugodt legyen a távolabbi jövőt illetően is. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA