Hajnal Leszbosz szigetén

Szerző: Angeleyes

A BLOG LEÍRÁSA

Egy leszbikus lány, Angeleyes mindennapos harcai, kétségei, vágyai a hetero világban...

Látogatás: 1012764 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Itt a napló félbeszakadt...

2011.02.02.

Szerkesztőségünkhöz Angeleyes egy barátja juttatta el emlékező sorait, melyet kérésének eleget téve, mintegy a napló lezárásaként közlünk a blogban.

Kedves Olvasók! Engedjétek meg, hogy néhány sorral befejezzem ezt a blogot, ami Angeleyes blogja volt. Évekkel ezelőtt azzal indult útjára ez a blog, hogy egy leszbikus lány mindennapjait bemutassa a blog olvasóinak.

Angyalka mindent elmondott, ami benne kavargott, érzéseit, örömeit, bánatait, könnyeit, nevetését. Írt prózát, gondolatokat, de írt verseket és szép, metafórikus képekkel teli bejegyzéseket. Angeleyes-t hat éve ismerem.

Láttam munkanélküliként, szerelem nélkül. Láttam a betegeknek segítő asszisztensként, barátnője oldalán. Láttam boldogan, nevetve bulizni. Láttam részegen sírni. Láttam gyermekét ölelve puszilni, és kedvese karjában pihenni. Láttam szerelmeit, csalódásait, vívódásait. Láttam egészségesen, erőtől duzzadva hadakozni, közösségi életet szervezni. Láttam életéért küzdő, gyenge, elesett emberként is. Nyaraltam vele együtt, láttam boldogan sétálni Tokaj utcáin, és szomorúan úszni a medencében.

Méltatlanul fiatalon halt meg, sok dolga lett volna még az életben. Felnevelni kisfiát, és sok-sok örömben, boldogságban részesülni. Kisfia felcseperedését látni, felnőtté érését, munkába állását, boldogságát látni.

Hiszem, hogy nem halt meg, csak valami véget ért, és valahol máshol folytatódik tovább. Többé nem szenved az orvosi kezelésektől, többé senki nem okoz neki fájdalmat már.

Bennünk él Ő tovább, és akik személyesen is ismerték, hiszem, hogy egy páratlan embert ismertek meg. Akik nem ismerték, olvassák a blogját, talán megmerülhetnek gondolataiban, és képet alkothatnak arról, hogy kivel is lett ez a világ kevesebb, és mit is veszítettek azok az emberek, akik közel álltak hozzá...

Angeleyes, Nyugodj békében! Álmodj Királylány!

debgay

Sunrise

2011.01.01.

Tegnapelőtt meghalt a nagyanyám.

Mindig Messzi Mamának szólítottuk,mert az "itteni"velünk egy városban lakott,sosem felejtem el kis fekete táskáját,amiből Sport szelet,diafilmek,Futrinka utca,illatos ladír:) került elő.Mostanában sokat jut eszembe,mert alig bírok felmenni a harmadikra a morfium miatt...és egyébként is.Szerettem.

Mama,Messzi Mama?Uncsitesóm 12 évesen tésztát gyúrt,bögrét sütött,vigyorgott,állandóan,mint a vadalma,biciklivel körbejárta a kiserdőt...sokan ültünk az asztal körül,"punyát"eszegetve-kevesen tudják,hogy ez egyfajta cigánykenyér,és gyakorlatilag tilos késel vágni...Mama ült a kisszéken,aprította a tésztát,egyenletesen,mint a gyufát...nem tudta,milyen beteg vagyok-jobb.Nagyon jókat főzött.Igazi jó kis cigánypörköltöt.Hosszú tornác,ugató,állandóan rohanóan kutya,jó kis veszekedős disznóvágások...

Másodikos lehettem,amikor Apu és Anyu adott magának még egy esélyt,és Szentgyörgyre költözött,ahol a keresztanyám volt a konyhásnéni:D

Mondanom sem kell,hogy néztem ki:D

Volt egy varázsszekrényem,egy elvarázsolt fiúval,a szekrény fiókjaiban csodás dolgok rejtőztek...

Sokat tudnék még mesélni róla,de-TITOK.Hűs-csobbanó zöldes,mohás víz,padlások,áldás-gyerekkor.

Már nem félek annyira,Mama.Csak szeretlek.

Karácsony

2010.12.26.

NAGYON SOK BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Hajnal

2010.12.03.

Olyan,mintha mindig hajnal lenne.

Mélyen áttetsző,bíborvörös,tele árnyakkal.

Félek a haláltól,még mindig,pedig olvastam Polcz Alaine-t,Popper Pétert,Müller Pétert...ennek ellenére hajnal 2-kor ülök az ágyamban,kedvesem izzadt arcát simítom egy röpke pillanatra,hogy fel ne ébredjen...Még mindig félek.De ezt ordítva kéne közölnöm.Hogyan lehet ezt átélni???!Halál,te rohadék,36 évesen el akartál vinni,nekem még dolgom van!

Hiányzik a kicsim.Bejött a félelmem,nem fogom látni

felnőni???

Mi volt még?Édes-empatikus nővérek,orvosok-tudtátok(merthogy még ÉN sem)hogy néha egy érintés többet jelent,mint száz szó?Volt száznál több szúrás,ide-oda,a létező legtöbb helyre,a portomba,volt katéterem,volt nap amikor hétnél több epileptiform rohamom volt,volt nap,amikor a számból ki kellett "bányászni"a kaját,volt olyan,hogy a sugárasztalon haltam majdnem meg...

Csalódtam emberekben-KELLEMESEN!Kiderült,hogy valóban olyan a mosdó,amilyen a törülköző...kedvesem,akiről sokszor  gondoltam rosszat,hűségesen emelgette ... kilómat(12-es karika!!!:))

És minden megtett érem,mint egy anyaoroszlán.

És ott volt/van/lesz a Családom.Akikért hálás vagyok,egyszerűen csak hagyom,hogy elöntsön a hála édes árja.

Ám még mindig ott settenkedik a hajnal a hátam mögött,olyan baromira félek,annyira,de annyira...

Mit tegyek?...

Aegszebb névnapi ajándék

2010.11.13.

Kicsi,szőke,majdnem derékig érő szőke göndör lányka csücsült a papája ölében.

A papamaci keze hatalmas volt és szőrös,a kicsi lány keze apró és izzadt.Úgy kapaszkodott papamaci kezébe,mint akinek ez az érintés jelentette a hajnali villamos első csengetését,az első kakaót,a harisnya seymességét...

Énekeltek.Hajnali hat óra volt,a Nap első sugarai félénken bújtak be a redőny alatt.

"Tör előre a hadsereg....a csatárok bóbír hajnalán..."a lány kicsi volt,öt éves,nem tudta még kiénekelni a "bíbor"szót-de nem is volt baj.

A világ a helyén volt,ódovába készülteik,apamacival,és hirtelen 30 évvel később lett,hajnali négy óra,de a lánynak fel kellett hívni papamacit,aki minden morgás nélkül elénekelte a "bóbír"hajnalt-ez az ember,aki egy óra múlva dolgozni indult,és mégis elénekelte a kicsi lánynak,aki időközben 35 éves lett,ezt a dalt...

Köszönöm,Apuci!

É  L  E K !!!!!!!!!

Lógok a fuzin

2010.10.21.

Rengeteg infúziót kapok.Gyakorlatilag egész nap fuzin lógok.Mannisol,Salsol,Contramal,Solu-Medrol,Furosemid,hasonló finomságokí.íí.))))

De jobban vagyok.)))))) Hétfőtől sugár a kis fejemre,remélem,nem leszek szobanövény....drukkoljatok....

Kórházban megint

2010.10.17.

Kórházban vagyok megint

Rohadt életbe fáj a fejem hányok szurkálnak

ez az élet nem folytatásos teledráma

félek

segítsen már valaki

szépséges párductestű szerelmem

bár lenne szavam megköszönni

-hogy ágytálazol,fogod a kezem----

Agydaganat,avagy doktor úr,lehet d...ni?

2010.10.10.

Sejtettem,hogy nem fogom megúszni.

A látóterembe egyelőre apu macimancsai (apamaci:))))))))fértek bele,ahogy a vállamat simogatta-nem lehetett eldönteni,melyikünk indulhatott volna a "Megyei bőgőbajnok"címért.Vagy országos.:(

De hát így van ez,ha az ember lánya megtudja,hogy az agyrázkódása tulképp nem is agyrázkódás,hanem agydaganat,méghozzá több...:(

Épp pár perccel azelőtt nézte végig a kórház kb.5 ápolónője és három orvosa,ahogy megkapom életem első-és remélhetőleg utolsó-epilepsziás rohamát.Mindent szépen végignéztem KÍVÜLRŐL,azt is,ahogy rámteszik a "tappancsokat",Kedves erre erőteljesen elkezdett üvölteni-"KI ne üssék,van pulzusa!!!!!!!!!!!!!!!!!!"mire az egyik ápolónő a monitorra mutatott,ahol szabályosan verő pulzusgörbémet ábrázolta a gép-Nézze csak!-ez Kedvesnek szólt.Ezt is láttam.Még meg akartam nyugtatni a drágámat,hogy nem fognak kiütni,de egy nagyobb hullám elvitt-elaludtam végre a földön,a kórház folyosóján.

Káromkodás

2010.10.05.

Tegnap bent volt Emő,és egy kolleganőm:D

Amúgy a T...m kivan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fáradt vagyok,a mellettem levő nénike nagyon nyűgös,és csak a Kék Fényt nézhettük meg este nyolckor:(((((

Három embert várok nagyon,gondolom,ők tudják:ÁGI,Zsófi és még valaki,aki valszínű,hallani sem akar rólam,én azért várom,  tavaly nyár után....

kÓRHÁZI REGGEL

2010.10.04.

Világéletemben a kiszolgáltatottság ellen küzdöttem,elsősorban a magamé ellen,aztán meg a másoké-főleg magatehetetlen,idős embereké ellen.És megtörtént az-bevonzottam????-amitól mindig is tartottam:kiszolgáltatott lettem,amúgy istenesen.branülök,vérvételek,hajnali 5-kor infúzió,vénás inj,(AMIT én is még nem is oly rég én is CSINÁLTAM)

Nem vagyok biztos benne,hogy ebből még fölállok.Valszínű agyműtét,kopasz leszek,sugár.Mire ebből rehabilitálom magam:((((((((((((((((((((((((((Édes Jézusom,segíts meg.KInek ártottam ekkorát????????????????!!!!!!!!!!!!

HOPE,HOL AZ A KÉZFOGÁS??????????????????????????