WEBBeteg gépház és szerkesztőségi blog

Szerző: WEBBeteg

A BLOG LEÍRÁSA

Szerkesztőségünk mindennapjairól, a portálunkkal kapcsolatos újdonságokról számolunk be online naplónk oldalain.

Látogatás: 105209 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Vezető orvos szakértőt keresünk

2012.08.27.

A Szinapszis cégcsoport vezető orvos szakértő munkatársat keres budapesti vagy debreceni munkavégzéssel.

Feladatok:

 • Orvos szakértői feladatok ellátása a WEBBeteg.hu, DRportal.hu és a Kamaszpanasz.hu portálokon, valamint egyéb kommunikációs programokban: tájékoztató cikkek írása, cikkek lektorálás, részvétel az orvos válaszol rovat munkájában.
 • Tanácsadói feladatok: részvétel kutatások szakmai előkészítésében, elemzésében, az eredmények ügyfél felé történő bemutatásában, a cégcsoport üzleti ajánlatainak kidolgozásában.
 • Vezetői feladatok: kapcsolattartás a cégcsoport orvos szakértőivel, szakorvosok munkájának szervezése, a cégcsoport képviselete rendezvényeken, médiában.

Az ideális jelölt

 • belgyógyászati vagy családorvosi szakvizsgával és
 • legalább 2 év gyakorló orvosi tapasztalat rendelkezik;
 • budapesti vagy debreceni lakos;
 • elhivatott a beteg- és az orvosi kommunikáció iránt;
 • rugalmas időbeosztással rendelkezik.


Céginformáció:
http://www.szinapszis.hu
http://www.h2online.hu
http://www.pearlhungary.hu

Bővebb információ és jelentkezés magyar nyelvű önéletrajzzal: [email protected]

Hároméves a WEBBeteg

2011.02.14.

Köszönjük a WEBBeteg.hu olvasóinak, hogy ilyen sokan regisztráltak oldalunkon! Weboldalunk hároméves lett, ebből az alkalomból nyereményjátékunk résztvevői között három WEBBeteg Magazint sorsoltunk ki.

A nyertesek neve: Bucsky Péter, Nagy Anna és Kolki Csaba

Gratulálunk a szerencsés nyerteseknek, munkatársaink hamarosan megkeresik Önöket email-ben.

Ezúttal nem Ön volt a szerencsés?

Bár a mostani nyereményjátékunk véget ért, továbbra is érdemes figyelni oldalunkat, hiszen nap mint nap érdekes, informatív cikkeket olvashatnak az egészséges életmód, betegségek és egészségügy témakörében. Emellett későbbi nyereményjátékunkban újra részt vehet.

Hároméves a WEBBeteg

Az internetezők 2008 februárjában olvashatták portálunk első cikkeit, tették fel első kérdéseiket az orvos válaszol rovatunkban, töltötték ki az első teszteket.

Ebből az alkalomból most három WEBBeteg Magazint sorsoltunk ki regisztrált látogatónk között. A magazin 140 oldalon, szép kivitelben portálunk elmúlt éveinek leghasznosabb írásait tartalmazza. A kiadványról részletesebben ide kattintva olvashat.

Három év alatt történt

 • - A WEBBeteg.hu egyetlen év alatt a legnépszerűbb egészségportálok egyikévé vált, jelenleg egy átlagos hétköznapon mintegy 50 ezer internetező keresi fel oldalainkat.
 • - A tavalyi év végén munkánk elismeréseként portálunk nyerte ez "Az év honlapja 2010" címet Egészség kategóriában, miután kétszer is (2008 és 2009) minőségi elismerést kapott.
 • - A WEBBeteg 2010 nyarán a látogatóink igényeinek figyelembe vételével jelentősen megújult, amelynek sokkal gyorsabb, kényelmesebben használható portál lett az eredménye.
 • - A svájci székhelyű független Health on the Net Foundation 2009-ben tanúsította, hogy portálunk megfelel az egészségügyi információk hitelességét és megbízhatóságát garantáló előírásoknak.
 • Három év alatt több mint 9000 cikk jelent meg portálunkon, és több mint 50 000, betegektől érkező kérdésre válaszoltak szakértőink.

 

A sorsolásról

A WEBBeteg Magazinok egyikének elnyerésére valamennyi regisztráltunknak egyforma esélye volt, a sorsoláson mindenki automatikusan részt vett.

Amennyiben Ön még nem regisztrált látogatónk, ide kattintva egyszerűen kitöltheti a regisztrációs űrlapot.

 

Köszönjük az eddigi bizalmat, várjuk Önöket nap mint nap portálunk negyedik évében is!

WEBBeteg szerkesztőség

Díjnyertes cikk

2011.02.10.

Második díjat nyert a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya "Együtt a tüdőrákosok gyógyulásáért" megnevezéssel meghirdetett pályázatán Fazekas Erzsébet - a WEBBetegen megjelent - cikke, amely Nagyházi Csabáról, a Nagyházi Galéria vezetőjéről fest portrét, emberközelien mutatva be betegségét.

Az Év Honlapja 2010 - Szavazzon Ön is a WEBBeteg-re!

2010.11.25.

A WEBBeteg 2010-ben is indult az Év Honlapja címért. Minden kategóriában egyetlen oldal nyerheti el a rangos díjat.

A verseny lezárását követően a közönség is szavazhat kedvenc honlapjára. A legtöbb szavazatot kapott oldalt Közönség Díjjal jutalmazza a zsűri. Az ünnepélyes díjátadóra 2010. december 2-án kerül sor.

Szavazatát leadhatja az alábbi linket követve:

Szavazok

Webfejlesztőt keresünk

2010.11.15.

A H2Online Kft. webfejlesztő munkatársat keres online marketinggel és saját online termékportfoliójával összefüggő programozói feladatokhoz.

A leendő munkatárs feladatai:
- Saját portálok és külső projektek webfejlesztési munkáiban való részvétel

Elvárásaink:
- Széleskörű programozói tudás
- PHP ismeretek

Amit ajánlunk:
- Interaktív környezet
- Fejlődési lehetőség
- Biztos munkahely
- Kiváló munkakörülmények és fiatalos csapat

Munkavégzés helye:
Debrececen

Az önéletrajzokat a következő e-mail címre várjuk: hr[kukac]webbeteg.hu

Európai döntőben

2010.10.05.

Portálunk munkatársa, Fazekas Erzsébet képviseli Magyarországot az Európai Uniós Egészségügyi Újságírói Díj 2010 döntőjében.

"A díj azokat az újságírókat jutalmazza, akik jelentős mértékben elősegítették, hogy a polgárok megértsék a különböző egészségügyi kérdéseket, és akiknek írásai kifejezésre juttatják a betegek és az egészségügyi dolgozók elvárásait és gondolatait." - olvasható a díj honlapján.

A bejelentés ide kattintva tekinthető meg. A WEBBetegen megjelent, és most európai visszhangot kapó cikk egy vesebeteg ír sportolóról ide kattintva olvasható.

Vért ad a WEBBeteg szerkesztősége

2010.08.05.

Tisztelt Látógatóink!

Szerkesztőségünk tagja tekintettel arra, hogy nyáron szűkösebbek az ország vérkészletei a mai napon délután véradásra mentek.

Ha ön is segíteni szeretne, az alábbi linken megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső véradóhelyet:

Véradóhelyek>>

További cikkeink a véradásról:

A véradás szabályai>>
11 tévhit a véradásról>>

WEBBeteg Szerkesztőség

Munkatársat keres a WEBBeteg

2010.07.28.

A WEBBeteg portál online marketing asszisztenst keres debreceni irodájába.

A leendő munkatárs feladatai:

A cég üzemeltetésében lévő portálok marketing és PR feladatainak összefogása, lebonyolítása, elsősorban az alábbi területeken:
- közösségi marketing, link popularity
- PR-cikkek írása, kapcsolatépítés, kapcsolattartás partner oldalakkal
- Kapcsolattartás a cég üzemeltetésében lévő portálok látogatóival, nyeremény akciók tervezése, lebonyolítása

Amit ajánlunk:

 • Változatos és kihívásokkal teli feladatok
 • Versenyképes jövedelem
 • Kiváló munkakörülmények, fiatalos csapat
 • Előrelépési lehetőség
 • Biztos munkahely

Elvárások:

 • Online marketing területen szerzett, minimum 1 éves tapasztalat
 • html, excel, powerpoint kiváló ismerete
 • kiváló kommunikációs készség, nyitott személyiség
 • minimum középfokú angol nyelvtudás
 • kiváló helyesírás, fogalmazó készség

Jelentkezni (önéletrajzzal, motivációs levéllel) a következő emailcímen lehet: [email protected]

Kutatáshoz keresünk jelentkezőket

2010.07.24.

Partnercégünk, a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. jelentkezőket keres egy fogamzásgátlással kapcsolatos kutatáshoz. A részvételt a cég 5000 Ft-tal honorálja.

Olyan hölgyek jelentkezését várjuk, akik legalább 2 hónapja szednek fogamzásgátló tablettát, elmúltak 20 évesek, de még nem töltötték be a 36. életévüket, nem az egészségügyben dolgoznak, illetve Debrecen vagy Győr környékén élnek.

A kutatás során a résztvevőknek egy fókuszcsoportos beszélgetés keretei között, a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos véleményüket , tapasztalataikat kell megosztani.

Jelentkezni a 30/8644-246 telefonszámon, vagy a koo.csilla[kukac]szinapszis.hu e-mail címen lehet.

Megújul a WEBBeteg.hu

2010.06.16.

Három hónapos előkészítés és hét hónapnyi fejlesztői munka után, jelentős beruházás eredményeként szerdától megújult formában találkozhat a WEBBeteggel.


A változás érinti az egészségportál megjelenését is, ám a megújulás igazán a színfalak mögött érhető tetten. A fejlesztéshez felhasználtuk a portál üzemeltetése során felhalmozódott kétéves tapasztalatot, a látogatók körében végzett usability kutatás eredményeit, illetve a felmerülő hirdetői igényeket.


Milyen változással találkozhat Ön látogatóként?


 • Gyorsabb oldalbetöltődés
 • Kényelmesebb, egyértelműbb oldalhasználat
 • Korszerűbb arculat

Ami nem változik


 • Tartalmi színvonal
 • Szemlélet, az egészségügy iránt érzett elkötelezettség
 • Logo, alapvető arculati elemek
 • Megszokott szolgáltatások, oldalak

A fejlesztés során a WEBBeteg több és korszerűbb lesz, a megszokott és bevált elemek azonban változatlanok maradnak. Arra törekedtünk, hogy mindenki könnyen, a szokott helyen és módon megtalálja kedvelt oldalait, és ismerős, mással össze nem téveszthető portál fogadja, mind tartalmilag, mind arculatilag.


Bízunk abban, hogy rendszeres látogatóink érdeklődéssel fogadják a számukra az első találkozás során talán még szokatlan oldalakat, hamar megszokják az újdonságokat, és érezni fogják annak előnyeit.


A WEBBetegről


A WEBBeteg.hu egészségportált a száz százalékig magyar magántulajdonban álló H2Online Kft. (korábbi nevén Webbeteg Kft.) üzemelteti.


A portál 2008 februárjában indult, és egy év alatt a második legnagyobb látogatottságú egészségportállá vált, köszönhetően szakmailag hiteles, a betegeket szolgáló, az orvos-beteg kapcsolatot erősítő cikkeinek és szolgáltatásainak.


A portál 2008-ban és 2009-ben is megkapta az Év honlapja elnevezésű megmérettetés „Minőségi díj”elismerését, orvosi hitelességét pedig a független, svájci központú Health On the Net alapítvány is tanúsítja.

A WEBBeteget havonta több mint 1 millió alkalommal látogatják az internetezők, és az összes magyar internetező több mint 10 százaléka felkeresi legalább havonta egy alkalommal. Az orvos válaszol szolgáltatás keretében orvos szakértőink több mint 27 ezer látogatói kérdésre adtak már tanácsot, heti hírlevelünket pedig mintegy 34 ezren igényelték.

 

Hogyan támogathatja Az orvos válaszol szolgáltatásunkat?

2010.03.12.

Portálunkon orvos szakértőink havonta több ezer tanácsra szoruló embernek nyújtanak segítséget. Egy jelképes összegű SMS-sel most hozzá tud járulni az Ön egészségügyi problémájával foglalkozó orvos munkájához, és egy valóban hasznos, segítő szándékú szolgáltatás működéséhez.

Szakértőink az Ön számára továbbra is ingyenesen nyújtanak az internetes tanácsadás lehetőségeihez képest hasznos és segítő információkat, így továbbra is várunk minden kérdést, ha Ön orvosi tanácsra szorul. A támogatás utólagos és önkéntes, így nincs befolyással arra, hogy Ön mennyi idő alatt és milyen részletes választ kap. Ezt továbbra is a kérdés jellege, egyedisége és nehézsége határozza meg.

Kérjük azonban, hogy amennyiben elégedett volt a válasszal, esetleg több kérdésére kapott már hasznos és segítő tanácsot, illetve anyagilag módjában áll és rendelkezik mobiltelefonnal, küldjön el egy SMS-t, amellyel hozzájárulhat a szolgáltatás további működéséhez. A jelképes összeg természetesen nem ellensúlyozza egy-egy valóban hasznos, sőt esetenként életmentő tanács jelentőségét, ugyanakkor kifejezi segítő szándékát.

 Hogyan teheti ezt meg? Bővebben ide kattintva olvashat az SMS-küldésről

A WEBBeteg cikkeiben keres a dokim.hu

2010.02.04.

Mostantól a Webbeteg cikkei között is keres a dokim egészségügyi kereső. A szolgáltatás a magyar internet megbízható forrásait gyűjti egybe, ahol betegségekkel és gyógyításukkal, egészséges életmóddal és orvoslással kapcsolatos információkat találhat.

Az interneten valódi veszélyt jelent, ha az egészségünkkel kapcsolatban ellenőrizetlen, megalapozatlan információk alapján hozunk döntéseket. Jobb esetben egyszerűen csak nem lesz hatásos, rosszabb esetben akár az egészségünket is veszélyeztethetjük.

dokim.hu összeválogatja azokat a a megbízható forrásokat, ahol betegségekkel és gyógyításukkal, egészséges  életmóddal és orvoslással kapcsolatos információkat találhat. dokim.hu

Kövessen minket a Twitteren!

2009.12.21.

Kövessen a WEBBetegek a TwitterenEzentúl újabb, kényelmesebb módon is olvashatja a WEBBeteg legérdekesebb és legfontosabb friss híreit: a Twitteren.

A Twitter egy olyan ismerősi hálózat, amely lehetővé teszi, hogy rövid szöveges üzeneteket küldjenek egymásnak az egymás számára megjelölt internetezők. Amennyiben Ön is megjelöli a WEBBeteget, azaz feliratkozik híreinkre, saját oldalán rendszeresen megtalálja majd portálunk leghasznosabb cikkeinek linkjeit.

Hogyan használható a Twitter?

A fent leírt szolgáltatás személyre szabott, személyes oldalán tudja megtekinteni azon üzeneteket, amelyekre Ön feliratkozott, ezért regisztráció szükséges hozzá.

Amennyiben már rendelkezik Twitter regisztrációval, nincs más dolga, csak a http://twitter.com/webbeteg linkre kattintania, bejelentkeznie, majd megjelölni, hogy követni kívánja itt is a WEBBeteg híreit.

Ismerőseinek is könnyen elküldheti az Ön által hasznosnak vagy érdekesnek gondolt webbeteges cikkeket, hiszen a jellegzetes t-betűvel jelzett képre kattintva már meg is jelenik az Ön által elküldendő üzenetek között az adott írás.

Amennyiben nem rendelkezik Twitter regisztrációval, de szeretne, ide kattintva könnyen és gyorsan létrehozhatja saját oldalát, majd a http://twitter.com/webbeteg oldalra ellátogatva adja hozza oldalunkat a követni kívánt források listájához.

Nemzetközi tanúsítvány a WEBBetegnek

2009.12.15.

Örömmel jelentjük, hogy a WEBBeteg megszerezte a Health on the Net alapítvány HONcode tanúsítványát. A Health on the Net egy svájci központú szervezet, amely az egészségügyi weboldalakat akkreditálja.

A non-profit, független alapítvány olyan oldalaknak ítéli meg a tanúsítványt (HONcode), amelyek hiteles egészségügyi információkat tartalmaznak, átlátható forrásokból finanszírozzák működését, információforrásai pedig világosak és megbízhatóak. Portálunk oldalai a december 10-i döntés értelmében megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló előírásoknak. Ezt itt ellenőrizheti.

Az akkreditációs eljárás egy hosszú, több lépésből álló, többfős bizottság által végzett és évente felülvizsgált folyamat, ezért a védjegy komoly presztízzsel bír. Magyarországon tucatnyi weboldal (blogok, portálok) rendelkezik a tanúsítvánnyal, amelyek közül portálunon kívül mindössze kettő a WEBBeteghez hasonló átfogó egészségügyi portál.

Vegyen részt Magyarország internetes felmérésében!

2009.11.30.

Az Önök válaszai segítenek abban, hogy megismerjük a hazai internetezőket, köztük a WEBBeteg látogatóit is.

Az elmúlt 6 évben több mint 200 ezer válaszadó töltötte ki a Visitor Media Research internetes médiakutatás kérdőívét, amelyet 330 hazai honlapon találhattak meg az internetezők.

Amennyiben van 35-40 perce, kérjük, töltse ki a kérdőívet, hogy ezzel segítse az Ön által látogatott weblapokat, így a WEBBeteget is, ide kattintva!

Válaszaival most nyerhet is!

A kérdőívet kitöltők között a kutatás lezárása után 500.000 forint összértékben sorsolnak ki nyereményeket: újságelőfizetéseket, NOD32 vírusirtó szoftvereket, iPodot, fődíjként pedig egy Sony Playstationt!

Az adatokat a kutatást végző NRC Kft. az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeli, személyes adatait harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adják ki!

A kérdőívet ide kattintva töltheti ki

Az Év Honlapja: ismét minőségi díjas a WEBBeteg

2009.11.25.

A tavalyi év után 2009-ben is Minőségi Díjjal jutalmazta a szakmai zsűri portálunkat az Internet Marketing Klub (IMK) és a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) által kiírt "Az Év Honlapja 2009" versenyen.

Az Év Honlapja 2009 logo

"Az Év Honlapja 2009 Minőségi Díj" logó viselésére azon portálok jogosultak, amelyek minőségi szintje a zsűri szempontrendszere szerint kiemelkedő, és így érdemes a Minőségi Díj tanúsítványának viselésére. A WEBBeteg.hu már indulásának évében, 2008-ban is elnyerte az elismerést, majd a november 18-án Balatonalmádiban tartott díjátadón kiderült: 2009-ben is jogosult a logó viselésére.

A díjak odaítélésében szerepet játszott a tartalom, az elérhető információk mennyisége és minősége, az aktualitás és könnyen használhatóság, emellett az egészségügyi portálok esetén vizsgálták az interaktivitást, a szolgáltatási kör gazdagságát, illetve az egészségügyi tanácsok hasznosságát is.

A szervező Internet Marketing Klub (IMK) és Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) versenyére idén 251 pályázat érkezett; egészségügy kategóriában a tavalyinál több, összesen 15 honlap nevezett a megmérettetésre. A zsűri többfordulós elbírálás során választotta ki a legjobbakat, köztük portálunkat.

Hitvallásunk ma is érvényes: a díj megszerzése számunkra nem elérendő cél volt, hanem munkánk igazolása. Mi a WEBBetegnél hiszünk abban, hogy az egészség érték. Azért dolgozunk, hogy Ön minél hasznosabb tanácsokat kapjon, és a hiteles, szakmailag megbízható információkkal hozzá tudjunk járulni az egészség megőrzéséhez vagy a gyógyuláshoz.

(WEBBeteg szerkesztőség)

Újdonságok a WEBBetegen

2009.03.22.

Pár nap óta megújult fejléccel és több más újdonsággal fogadja látogatóit a WEBBeteg. A változások elsősorban az oldal használóitól érkező visszajelzések tapasztalatain alapultak.

Melyek a legfontosabbak?

 • Nagyobb felületet kapott a kereső, hogy könnyebben megtalálható legyen a portálon az Ön által keresett téma. Ezzel egyidejűleg a keresések eredménye is teljesebbé, pontosabbá vált.
 • Könnyebbé vált az aloldalak, cikkek közötti tájékozódás az új, a WEBBeteg kategóriáit tartalmazó főoldali lista megjelenítésével.
 • Az orvos válaszol kategóriában a gyakori kérdések közötti keresés megkönnyítésére hivatott az új navigációs ábra, így sokan a kérdés hosszadalmas beírása nélkül is gyorsan megtalálhatják a választ.
 • Ugyancsak az Orvos válaszol rovatunkban regisztrált felhasználóinknak ezentúl lehetőségük van kérdéseik mellé kép feltöltésére is, hogy azok alapján még pontosabb választ tudjanak adni szakértőink.
 • Könnyebben használhatóak adattáraink is, illetve frissült, teljesebbé vált az Orvoskereső, a Gyógyszerkereső, az Alapítvány- és egyesületkereső adatbázisa is.

Reméljük, az újítások elnyerik az Önök tetszését!

Bármilyen kérdés, észrevételt vagy javaslatot szívesen fogadunk, Kapcsolat oldalunkon bármikor tud üzenni a WEBBeteg szerkesztőségének.

Sajtóvisszhang

2008.10.27.

A WEBBeteg időről időre jelentkezik olyan saját anyagokkal, amelyek nemcsak beszámolnak az egészségünkkel kapcsolatos eseményekről, tudnivalókról, hanem fel is hívják az egész ország figyelmét egy-egy, nem kellő figyelemben részesülő problémára.

Legutóbbi kezdeményezésünk - a potencianövelő gyógyszerek feketepiacával foglalkozó kutatás - a teljes hazai médiában visszhangra talált az országos napilapoktól a Kossuth rádión keresztül a Duna Televízióig.

A WEBBeteg felelős szerkesztőjével készített beszélgetés jelenleg is megtekinthető a Duna TV honlapján, a következő linkre kattintva, a műsor második felében: http://www.dunatv.hu/video/videoplayer?video=1_469550

Fél év legnépszerűbb cikkei

2008.08.17.

Fél évvel ezelőtt, 2008 februárjában indult el a WEBBeteg, hogy orvosilag hiteles tudnivalókkal szolgáljunk, és hasznos szolgáltatásokat nyújtsunk mind az egészségügyi problémákkal küszködők, mind az egészségüket megőrizni szándékozók számára.

Indulás óta havonta több száz új cikket olvashattak portálunkon, így most már mintegy 2000 írás hívja fel a figyelmet arra, hogy az egészség érték, és járul hozzá a maga eszközeivel a gyógyulás sikeréhez.

Lássuk, melyek voltak a legnépszerűbb írások, melyeket olvasták látogatóink a legtöbb alkalommal az elmúlt fél év során!

 1. A terhesség jelei
 2. A baba fejlődése
 3. A pajzsmirigybetegségekről
 4. A nárcisztikus személyiségzavar
 5. Mi a teendő szívinfarktus esetén?
 6. A depresszió alternatív kezelési lehetőségei
 7. A tinik által elkövetett leggyakoribb egészségügyi őrültségek
 8. Milyen panaszok jelezhetik először a magas vérnyomást?
 9. A leggyakoribb hüvelyfertőzések
 10. A pánikbetegség és tünetei
 11. Az orbánc
 12. Biztos tippek székrekedés ellen
 13. A hőkimerülés és hőpangás tünetei
 14. A fehérjedús diéta hátulütői
 15. Daganat a szájban: a halogatás végzetes lehet

Természetesen a fenti lista csak a legtöbb embert érintő témákról ad képet, és nem tükrözi azt, hogy egy-egy embernek mindig a saját vagy hozzátartozója egészségügyi problémája a legfontosabb. Célunk a jövőben is az marad, hogy a WEBBetegen lehetőleg mindenki megtalálja a választ kérdéseire. Szakmai oldalról, hitelesen.

Mennyire vagyunk egészségtudatosak?

2008.07.03.

Szavazásainkon rendszeresen érdeklődünk arról, hogy látogatóink milyen mértékben és hogyan óvják egészségüket. Csak akkor fordulunk szakemberhez, ha probléma van az egészségünkkel, vagy teszünk is érte, hogy minél kisebb legyen a betegség kialakulásának kockázata?

Az eddigi (nem reprezentatív) szavazásokból kirajzolódó kép vegyes. Legtöbben tudunk arról, hogy mire is kell figyelnünk, és teszünk is egészségükért, ám gyakran csak félmegoldások születnek. Eljárunk az ajánlott szűrővizsgálatokra, azonban sok alkalom kimarad. Ha időnk nem engedi, bizony ki-kimarad a reggeli, és nem elég rendszeres a táplálkozásunk.

Lássuk az eredményeket!

Szokott járni szűrővizsgálatokra?
Igen, rendszeresen járok: 43,5%
Alkalmanként részt veszek: 36,5%
Nem voltam még sosem: 20,0%

Szokott rendszeresen reggelizni?
Igen 42,1%
Nem 57,9%

Ön hogyan védi bőrét a nap káros sugarai ellen?
Kerülöm a napot: 45,8%
Fényvédőszerekkel: 32,8%
Sehogy: 21,5%

Stresszesnek érzi mindennapjait?
Nem vagyok stresszes: 19,4%
Kifejezetten stresszes vagyok: 38,8%
Sok stressz ér, de jól kezelem: 41,8%

Ön megtiltaná a dohányzást a vendéglátóhelyeken?
Elég, ha van nemdohányzó rész: 34,9%
Csak az éttermekben tiltanám: 18,1%
Valamennyi vendéglátóhelyen: 47,0%

Mi a WEBBetegnél bízunk abban, hogy a szavazás nemcsak egyszerű időtöltés az Önök számára, hanem egy-egy kérdés megválaszolásánál el is tudnak gondolkodni azon, hogy mennyit is tesznek önmaguk egészségéért!

WEBBeteg RSS csatornák

2008.06.14.

Újonnan bővített szolgáltatásunkkal Ön egyszerűen férhet hozzá az WEBBetegen megjelenő tartalmakhoz. Az RSS-csatornákon keresztül szinte azonnal értesülhet arról, ha kedvenc rovatában új cikk jelenik meg, így kényelmesen figyelemmel tudja kísérni az Önt érdeklő témákat!

Adja kedvencei közé a WEBBeteg valamelyik hírcsatornáját is, kattintson ide!

Mi az RSS-hírolvasás előnye?

Az RSS arra szolgál, hogy Önnek akkor is elérhetőek és könnyen áttekinthetőek legyenek portálunk hírei, ha épp nem böngészi azt. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy bárki által könnyen elsajátítható módon egy helyen gyűjtse kedvenc portáljai tartalmát, és - az összes végiglátogatása nélkül - szinte azonnal lássa, ha valamelyiken friss tartalom jelent meg.

A szolgáltatás segítségével Ön böngészés közben tud friss és érdekes tartalmakat olvasni, mindezt anélkül, hogy idejének nagyrészét a számos weboldal megnyitásával töltené. Csak adja hozzá RSS-olvasójához a WEBBeteget, majd figyelje a friss híreket! Amennyiben valamelyik cikkünk felkeltette az Ön érdeklődését, a címre kattintva azonnal el tudja olvasni a teljes írást portálunkon.

Hogyan használja az RSS-t?

A hely, ahol Ön összegyűjti kedvenc portáljai újdonságait, lehet egy telepítendő RSS-olvasó szoftver, lehet egy regisztációval igénybe vehető saját weboldal, de az újabb böngészők is alkalmasak már arra, hogy megjelenítsék az RSS-en keresztül közvetített híreket.

Ajánlott olvasási módok

iGoogle: Google regisztrációval Ön létre tudja hozni a saját maga által összeállított weboldalát, amelyben kedvenc portáljainak hírei között szerepelhet a WEBBeteg is.
Jelentkezzen be a www.google.hu/ig oldalon, majd az "Új elemek hozzáadása" linkre kattintva tud válogatni a felkínált elemek között, illetve itt tudja hozzáadni saját oldalához a kiválasztott RSS csatorna címét.
Csinálja még egyszerűbben! Kattintson a Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg összes hír gombok valamelyikére a lenti listában, és adja hozzá így személyes hírgyűjtő oldalához a WEBBeteget!

Olvassa a WEBBeteg híreit RSS-en keresztül!
Rovatcím Az RSS csatorna címe  
Összes hír https://www.webbeteg.hu/xml/rss.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg összes hír
Betegség és életmód https://www.webbeteg.hu/xml/rss_betegseg_es_eletmod.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg Betegség és életmód hírek
Betegségek https://www.webbeteg.hu/xml/rss_betegseg.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg Betegségek
Életmód https://www.webbeteg.hu/xml/rss_eletmod.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg Életmód
Egészség-ügy https://www.webbeteg.hu/xml/rss_egeszsegugy.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg Egészségügy
Jogi esetek https://www.webbeteg.hu/xml/rss_jog.php
Addja hozzá az iGoogle fiókjához is! - WEBBeteg Jogi esetek

Böngészők: A legtöbb internetböngésző program (Internet Explorer 7, Mozilla Firefox 2, Opera, Avant, Maxthon) támogatja az RSS-olvasást.
Önnek ebben az esetben is rendkívül egyszerűen hozzáadhatja a webbeteges RSS-csatornákat böngészőprogramjához. Kattintson a fenti címek kalamelyikére, majd a következő oldalon válassza az "Előfizetés a hírcsatornára" (vagy "Subscribe to this feed") feliratú linket.
Legközelebbi látogatásakor a jellegzetes jelre kattintva bármikor egyszerűen elérheti kedvenc weboldalai híreit, csak keresse a narancssárga ikont! A híreket rendezheti, vagy akár kereséseket is végezhet közöttük!

Fórumozzon egyszerűbben!

2008.06.02.

Mi az újdonság a WEBBeteg fórumain?

 • A fő témakörökben külön-külön emeljük ki a legfrissebb fórumok címeit.
 • A legnépszerűbb topikok listája alapján Ön a legsokoldalúbb, legtöbb véleményt és nézőpontot felvonultató beszélgetésekbe kapcsolódhat be.
 • E-mailben értesítést kaphat arról, ha az Ön hozzászólására válaszol valaki.

Miért teszi ez könnyebbé a fórumozást?

 • Kényelmesebben találhatja meg az Önt érdeklő topikokat, beszélgetéseket.
 • A legnépszerűbb topikok listája alapján Ön a legsokoldalúbb, legtöbb véleményt és nézőpontot felvonultató beszélgetésekbe kapcsolódhat be.
 • Az e-mail értesítés segítségével Ön tudni fog arról, ha valaki kifejezetten Önnek írja le véleményét, esetleg ad tanácsot.

Hogyan kaphat Ön is értesítést a hozzászólásokról?

 • Az új szolgáltatás igénybevételéhez Önnek semmit sem kell tennie, hiszen a regisztrációnál megadott e-mail címére automatikusan megérkezik levelünk.
 • Amennyiben mégsem tart igényt a szolgáltatásra, azt bármikor kikapcsolhatja személyes oldaláról elérhető "Profilszerkesztés" menüpontra kattintva, vagy ugyanitt bármikor vissza is kapcsolhatja.

Jó fórumozást kíván a WEBBeteg szerkesztősége!

Nézze meg térképen is!

2008.05.24.

A WEBBeteg legújabb szolgáltatásával nem csupán választott orvosának, patikájának elérhetőségét, címét tudhatja meg, hanem a Google Maps szolgáltatás segítségével egy kattintással térképen is megtekintheti a rendelő, gyógyszertár helyét. Az útvonaltervező segítségével a legrövidebb utat is könnyedén megtalálja, amennyiben megadja pillanatnyi tartózkodási helyét.

Amennyiben kényelmesen szeretne orvost, gyógyszertárat keresni, esetleg egy kórház adataira van szüksége, használja a WEBBeteg Orvoskeresőjét, Kórházkeresőjét, Patikakeresőjét!

Reméljük, hasznukra válik az új szolgáltatás!

Önök nézték!

2008.05.06.

A legutóbbi héten az alábbi cikkekre voltak legtöbben kíváncsiak Önök közül:

Melyik kávé árt az egészségnek?

Magasvérnyomás - Amit Ön is megtehet

Drunkorexia - az új táplálkozási zavar


Ha Ön még nem olvasta, talán érdemes és hasznára válik...

Miért újult meg cikk oldalunk?

2008.05.02.

Ahogy Önök bizonyára észrevették, a WEBBeteg cikkeire kattintva április végétől megújult oldallal találkozhatnak.

Mire szolgál mindez?

Amellett, hogy informatív, illetve érdekességgel és újdonságokkal szolgáló híreket kívánunk nyújtani Önöknek, az átalakítással az eddiginél sokkal több tartalmat és funkciót találhatnak látogatóink.

A főoldalról elérhető hasznos alkalmazások, rovatok (orvos válaszol, tünetellenőrző, orvosmeteorológia, stb.) a cikkek oldalain is megjelennek, ezáltal kényelmesebben, időt megtakarítva navigálhatnak és tájékozódhatnak portálunkon. Hasonló volt a célunk azzal is, hogy a címlapon szereplő friss cikkeket könnyen elérhetővé tettük a nyitólapra történő felesleges visszakattintás nélkül.

Cikkeink olvasása után megtudhatják azt is, hogy a WEBBeteg többi látogatója mit olvasott leggyakrabban, melyekhez fűzött hozzá személyes véleményt, illetve mely írásokat ítélte olyan hasznosnak, hogy ismerőse számára is ajánlotta azt.

Egyszerűbben használhatóak lettek keresőink, kalkulátoraink is, hogy ezáltal Önök gyorsabban találják meg a közelben lévő patikákat, tudják meg eregiaszükségletüket, testtömeg-indexüket, vagy éppen kényelmesebben tudjanak utánanézni egyes gyógyszerek árának, betegtájékoztatójának.

Önök nézték!

2008.04.25.

Az elmúlt időszakban a következő három cikk keltette fel leginkább az Önök érdeklődését:

Szolgáltatásaink közül továbbra is Az orvos válaszol rovatunk a legnépszerűbb, az elmúlt héten mintegy tízezer oldalát tekintették meg.

Köszönjük az eddigi bizalmat, a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy a WEBBetegen Önök gyorsan, hiteles választ kaphassanak egészségükkel kapcsolatos kérdéseikre.

Megújult személyes oldalunk

2008.04.23.

Újabb szolgáltatásokkal bővült a regisztrált és bejelentkezett látogatóink számára biztosított személyes oldal. Mostantól méginkább megéri regisztrálni és visszalátogatni honlapunkra, hiszen a WEBBeteg az alábbiakkal segít Önnek.

 • Friss tartalmak. Jelöljük a legutóbbi látogatása óta az Ön által kiválasztott témakörökben született cikkeket, fórumhozzászólásokat, friss blogokat, az orvos válaszol rovatba érkezett kérdések számát, így nem kell feleslegesen keresgélnie ahhoz, hogy ne maradjon le az Önt érintő tartalmakról.
 • Céljaim. Legyen mindig szem előtt az Ön személyreszabott ideális testsúlya, vérnyomása! Amennyiben a regisztrációnál megadja életkorát, magasságát, mindig láthatja az Ön személyes céljait, segítségképpen az egészségesebb élethez.
 • Keresők. Megkönnyítjük az Ön dolgát, hogy ne keresgéléssel menjen el az ideje. Személyes oldalunkon egyszerűen megtalálja az Önhöz legközelebbi patikákat, orvosokat.
 • Automatikus bejelentkezés. Nem kell újból és újból bejelentkeznie újabb látogatáskor, az "automatikus bejelentkezés" megjelölésével következő alkalommal a WEBBeteg bármelyik szolgáltatását egyből igénybe veheti.
 • Mire kíváncsiak mások? Személyes oldalán - a legfrissebb hírek mellett - megtalálja azon cikkek listáját, amelyeket a legtöbben olvastak, kommentáltak vagy legérdemesebbnek találták a továbbküldésre. Mindezt természetesen csak azokban a témakörökben, amelyek Önt érdeklik.
 • Korábbi kérdéseim. Amennyiben orvos válaszol rovatunkban feltett kérdésére válasz érkezik szakértőinktől, nemcsak e-mailben értesítjük erről, hanem korábbi kérdéseit is bármikor újra tudja olvasni gyorsan, egyszerűen.

Jó böngészést és egészséget kívánunk!

Önök nézték!

2008.03.12.

Miközben igyekszünk megjelenni minél több fórumon, eljuttani azt az információt látogatóinknak, hogy az egészégtudatosság része az életüknek és mi ebben segítünk nekik, addig látogatóink száma is egyre növekszik. 

Mostanra meghaladtuk a 12 000 látogatást, mely mindenképpen pozitív visszajelzés. Köszönjük a bizalmat!


A múlt hét során látogatóink a következő cikkeket szerették a legjobban:

Szex és Egészség

Csúszómászók a bőr alatt 

Mi a cukorbetegség?  


Újdonság portálunkon, hogy az Alapítványok cikkünkben egy, az 1%-os feljánlásokat fogadó alapítványi lista található, melyből bátran böngészhet az adakozó kedvű látogató.

Online Gyógyszer Konferencia

2008.03.12.

A Kreatív csoport szervezésében 2008.02.28-án megrendezésre kerülő Online Gyógyszer Konferencián mi is részt vettünk, mint újdonsült egészségügyi szereplő, karöltve együttműködő partnerünkkel, a Szinapszis Kft-vel. 
A konferencia fő témája, a ma kulcsfontossággal bíró online kommunikáció volt az egyes egészségügyi közszereplők és a betegek között. A Szinapszis Kft. kutatási igazgatója, Kertész Balázs Betegek a neten, azaz az online betegkommunikáció helyzete és jövője címmel tartott előadást.

Szinapszis - 2008.02.25

2008.02.28.
A WebBeteg és a Szinapszis Kft. között hosszú távú stratégiai együttműködés vette kezdetét, amely az egészségügyi betegkommunikációban való kölcsönös segítségnyújtást tűzte ki célul. A következő cikkünkben az együttműködés részleteiről lehet olvasni: Szinapszis a WebBetegen
 
A héten megjelentek az első blogok az oldalon, örülünk, hogy Látogatóink szívesen teszik közzé tapasztalataikat, véleményüket. Reméljük, hogy másoknak is hasznos olvasnivalót kínálnak. Ezzel párhuzamosan látogatottságunk is rohamosan növekszik, három hét alatt mintegy 5400 látogatást regisztráltunk!

Health 2.0 - 2008.02.21

2008.02.27.
A vezetőség a közeljövőben az Egyesült Államokba utazik, hogy részt vegyen a Health 2.0 rendezvénysorozaton, melynek első eseménye a március elején San Diegóban megrendezésre kerülő "Spring Fling" Health 2.0 "Connecting Consumers & Providers" Konferencia. Ezen elsősorban a fogyasztókat és egészségügyi közszereplőket szeretnék megismertetni a Web 2.0 eszközök és technológiák nyújtotta, egészségügyben is kamatoztatható lehetőségeivel, előnyeivel.
A rendezvényről bővebb információ itt található: http://www.health2con.com/
Természetesen az elhangzott előadásokról beszámolunk, és igyekszünk az újdonságokat, információkat hitelesen átadni látogatóinknak.

Köszönet - 2008.02.19

2008.02.27.
Kedden csapatépítő teázást tartottunk, amelyen részt vett mindenki, aki közreműködött a WebBeteg elindításában. Elhangzott egy rövid beszéd arról, hogy eleinte egy kisebb, egészséggel foglalkozó oldal létrehozása volt a cél, később egyre bővült a projekt.
Ma, egy komoly, felelősséggel járó kommunikációs és információs portál működtetését szeretnénk megvalósítani, amely hiteles információkkal szolgál mindenkinek. A bővülés következtében olyan alkalmazások kerültek kialakításra, mint az Orvos válaszol rovat, Fórumok, Blogok, elektronikus kórtörténet vezetés, orvosi adatok tárolása.
Az este során találkoztak, akik még nem ismerték egymást, és bemutatkozott a vezetőség is. A fogadtatás nagyon pozitív volt.
Köszönet a Résztvevőknek eddigi munkájukért!

Csapatunk - 2008.02.11

2008.02.27.
A WebBeteg csapatmunka eredménye. Kis csapat dolgozik rajta, orvosok, szerkesztők, grafikusok, és nem utolsó sorban a vezetőség.
Állandó módosítások, javítgatások kísérték végig az elmúlt pár napot, folyamatosan figyeltük, hogy milyen visszajelzések érkeznek. A héten igyekeztünk ezekre válaszolni és a további hibákat kijavítani.
Emellett azonban örömünkre szolgál, hogy a látogatottság folyamatosan növekszik, és már Svédországból is meglátogatták az oldalt!

Elindultunk - 2008.02.04

2008.02.27.
Kedves leendő Látogatóink! 

Első hírként természetesen álljon az itt, hogy ma, 2008. február 4-én elindult portálunk, a WebBeteg. Nagy izgalom és készülődés előzte meg az online megjelenés pillanatait, mindenki azt várta, hogy a böngészőbe beírhassa: www.webbeteg.hu .

Orvosok és szerkesztők azért dolgoztak keményen több mint fél éven keresztül, hogy olyat adjanak ki a kezeik közül, amely méltó az orvosláshoz, a klasszikus gyógyításhoz, és mégis megfelelő fogadtatásra talál azok körében, akik egészségügyi információra éheznek.

Reméljük, sikerült! Használják egészséggel a WebBeteget!