MediQa

Szerző: ocem

A BLOG LEÍRÁSA

Egy orvostanhallgató gondolatai erről arról.

Látogatás: 196795 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Mikro zh és teljes megőrülés

2008.11.27.

Na megíródott a mikrobiológia. Általam, de azért ezer hála kedves Tanulótársamnak (legyen a fedőneve Szőke doktornő), aki a fejembe verte a dolgokat, de nagyon durván. És olyan újítások bevezetését tervezzük, mint az ANTIBAKTÉRIUM kifejezés. Ez minden, ami nem baktérium. Teljesen logikus nem?

Pihent agyú emberek

2008.11.26.

A komolysága és hasznossága nagyon megfogott, ezért gondoltam megosztom Veletek.
Nagy segítséget nyújt a karácsonyi készülődés közepette.

Nem kellett volna

2008.11.25.

Na amúgy nem hülyeség, amit mondtak a hétfői számítógép katasztrófáról...
Tényleg nem kellett volna bekapcsolnom. Előszóban csak annyit, hogy egy hete volt újratelepítve, vírustalanítva, biztonsági mentve a "kék-halál" után.

Ha már bekapcsoltam

2008.11.24.

Mivel teljesen véletlenül bekapcsolódott reggel a gépem, így arra az elhatározásra jutottam, hogy írok. Csak annyira nulla az agyam, mert ismét tele kéne lennie bacikkal, hogy inkább megint egy videó.

Összefoglaló

2008.11.21.

Ha valaki lemaradt volna a lényegről, íme itt egy kis összefoglaló a Grace klinika tartalmából. (Kis kereskedelmi tv szignállal az elején.)
Mivel alig 50 másodperc, nagyon kell figyelni, és nem feladni 32 mp-nél!!!

Rachel és a Braxton Hicks

2008.11.20.

Ma, miután túléltem a pathologiát és átestem a belgyógyászaton, megnéztem a Jóbarátokat a tévében. Azt tudni kell, hogy már annyiszor láttam, hogy nem csak a szöveget tudom, hanem lassan a jelenetek sorrendjét is. Na mindegy ez nem lényeg, csak hogy érthető legyen a témaválasztás :)

Szóval valahol a 8. évadban, mikor Rachel készülődik a szülésre, az egyik részben elkezd fájni a hasa, és elmennek orvoshoz és ott az a diagnózis, hogy Braxton Hicks-féle összehúzódásai vannak.

Vége a napnak

2008.11.19.

Agyhalál...
Szimplán ennyi... Egy hosszú nap éjszakája :) A fejem tele bacikkal. Szó szerint és átvitt értelemben is.

Mai élmény plusz egy cikk

2008.11.19.

Először is a mai okosság.
Találtam egy cikket (azt hiszem tegnap a híradóban is volt órla szó), amely arról szól, hogy ne szedjünk feleslegesen antibiotikumot. Szó szerint ez a címe :)
És mi is ezt tanuljuk mikrobiológián. Szinte minden szemináriumon felhívja a figyelmünket a tanárunk, hogy ha annak idején szükség lesz antibiotikum terápiára, akkor nagyon gondoljuk mit adunk. Sőt lehet, hogy akkor már sokkal több rezisztens kórokozó lesz, amiket nem tudunk majd hatékonyan gyógyszerelni.

Válasz a kérdésre

2008.11.19.

Kaptam egy kérdést Bölcsitől, és gondoltam itt válaszolok rá.
Tehát a kérdés és utána a válasz:

Nem semmi

2008.11.14.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Találtam egy cikket reggel, amely egy koreai nőről szól, aki plasztikai műtét függővé vált.