Egészségesen a természet erejével

Szerző: banky

A BLOG LEÍRÁSA

Betegséget megelőzni és gyógyulni a természet erejével. A gyógyászat az orvoslás az emberiséggel egyidős tevékenység. A tudományos orvoslás több módszerét a homeopata orvosok alapozták meg. A homeopátia kb. 200 éve feltalált orvoslási mód. Már az ókori görögök is alkalmazták a természetes gyógymódot, s mára komoly eredményeket ért el. Egyre többen

Látogatás: 22911 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Fókuszban a gerinc

2015.08.22.

Hamarosan kezdődik az iskola, nagy a készülődés, tanszerek, iskolatáska beszerzése. De vajon melyik lenne az ideális választás ahhoz, hogy gyermekem egészségét megőrizhessem? A sok választék közül melyiket vegyem? Tanácsok a megfelelő döntéshez.

A gyerekek hirtelen növekedését az izomzatuk nem mindig tudja követni, fontos odafigyelni, hogy megfelelő iskolatáskát vásároljunk számukra. Melyiket válasszuk az óriási kínálat közül, mire figyeljünk oda, hogy megőrizzük gyermekünk gerincének egészségét? A tartási hibák megelőzése rendkívül fontos, hiszen a mozgásképesség, a külső megjelenés és az egészséges élet fontos feltétele. A tartáshiba még nem betegség,de ha nem figyelünk oda fiatalkorban, akkor később kialakulhatnak ortopédiai betegségek, porckopások, gerincferdülés stb.

A helyes testtartást gyerekkorban alapozhatjuk meg, amiben jelentős szerepet játszik a megfelelő iskolatáska kiválasztása is. A rosszul kiválasztott táska cipelése hátfájást okozhat.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe táskavásárlásnál?

Mekkora súlyt cipeljen a gyerek?

A táska tömege nem lehet több a gyerek súlyának 10%-nál. Egy kis diák testsúlya átlagosan 25 kg, a telepakolt táska súlya nem lehet 2,5 kg-nál nehezebb, tehát érdemes minél kisebb önsúlyú táskát választani.

Hogy illeszkedik a háthoz?

A táska legyen gerinckímélő, párnázott hátoldalú, hogy ne nyomja a hátat, és minden oldalról megtámasztja a gerincet. Ezzel megakadályozzuk, hogy a gyermek előre hajoljon, meggörnyedjen.

A táska két oldala vízlepergető, hátoldala pedig légáteresztő anyagból legyen, így nem izzad meg alatta a gyermek háta.

Pakolhatóság.

Mennyi és milyen zseb van a táskán. Lehetőleg több rekeszes legyen. Pakolásnál figyeljünk oda, hogy a nagyobb méretű könyvek kerüljenek a háthoz közelebb, a füzetek előrébb egy külön rekeszbe, így eloszlik a gerincre nehezedő súly. Az aránytalan súlyelosztás túlterheli a gerincoszlopot és a nyomás hatására a csigolyatest meggörbül, ami a későbbiekben gerincferdülést okoz.

Vállpántja állítható legyen, amit szabadon, akadálymentesen, egyetlen mozdulattal igazíthatunk a kívánt méretűre. A jó táska a váll vonalától a medencecsontig ér.

Lehetőleg ne hagyjuk, hogy a gyerek egyik vállán vigye a táskát, mert az eltolódó súly miatt a gerinc deformálódik, ami a későbbiekben súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Arra is figyeljünk oda, hogy csak az a felszerelés kerüljön a táskába, amire másnap szükség van.

Stressz betegségei

2015.08.22.


IdegösszeroppanásOrvosilag ilyen betegség nem létezik. Ez mindössze egy hétköznapi gyűjtőnév.Az idegösszeroppanás nem más, mint amikor az idegek elérik tűrőképességük határát, melynek hatására időről-időre ki kell törnöd magadból. Ezek a kitörések lehetnek dührohamok, vagy akár sírógörcsök, de alkoholhoz is nyúlhatsz miattuk.Ez az összetörés pedig lehet egyszeri, de általában egy tartós, mások számára sokkoló folyamatot takar.


Túlságosan nyomasztóan, mélyen elragadnak gondolataid.


A negatív érzések elhatalmasodnak feletted.


Álmatlanság vagy aluszékonyság.


Elveszíted a józan ész feletti kontrollt.


Elveszíted ítélőképességed, nem látod tisztán, mikor hogyan kellene viselkedned.


Nem érdekel mások véleménye, szívesen csinálsz botrányt.


Feszültség, idegesség.


"Semmire nincs időm" érzése, állandó rohanás.


Az idegösszeroppanás tulajdonképpen nagyon hasonlít a depresszióra.


Forrás. FeminaAgyvérzés.


Az agyvérzés, vagy más néven a stroke, agyi károsodás. Ez a károsodás járhat átmeneti, de sajnos végleges következményekkel is. Kiváltó oka az, hogy az agy körülírt területei valamilyen okból kifolyólag nem jutnak elegendő oxigénhez vagy tápanyaghoz.


Az agyvérzés fajtái


Az agyvérzésnek két fajtája van.


Oxigénhiány miatt bekövetkező stroke


Vérzéses stroke


A legújabb kutatások szerint az agyvérzés és az alvászavar összefügg. Azt eddig is tudtuk, hogy az alvászavar rengeteg betegséget okozhat közvetetten azáltal, hogy jelentősen csökkenti a szervezet védekezőképességét, és hosszútávon súlyos általános egészségromláshoz vezet. Alvás közben ugyanis csökken az agy irányába áramló vér mennyisége, tehát a kis ereknek ki kell tágulniuk ahhoz, hogy minél több vért tudjanak befogadni. Ha ezek a kis vérerek azonban már korábban károsodtak, az agy nem kap elegendő vért. Normális esetben az ember ilyenkor felébred, de azok között, akik súlyos alvászavarban szenvednek, ez nem mindig így történik. Felébredés helyett agyvérzés következik be.


Kiváltó okai


 főleg életmódunkban keresendőek. A stressz, a dohányzás, a cukorbetegség, a szívbetegség, az érelmeszesedés, az intravénás drogok és az alkoholfogyasztás is hozzájárulnak.


Előzze meg a bajt oldja a feszültséget!

Téli időszak influenza nélkül

2015.02.10.

Elkezdődött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.


A felső légúti megbetegedések megelőzésének alapja, hogy  gondoskodjunk szervezetünk természetes védekező rendszeréről. Ha immunrendszerünk legyengül, nem tudja felvenni a harcot a baktériumokkal szemben, így azok könnyebben betegítenek meg minket. Különösen fontos őszi és téli időszakokban a vitaminokról és immunerősítőkről való gondoskodás. Táplálkozással is biztosítsuk  a megfelelő energiát testünknek.


Sok zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát fogyasszunk és nagyon fontos a C és D vitamin bevitel.

Jól aludt mégis fáradtan ébred?

2014.11.25.

A jó alvás titka.Ébredtél már arra, hogy fáradtabb, vagy mint mielőtt elaludtál? Esetleg nyakfájás, hátfájás, fejfájás? Ezeket 90%-ban, a gerincoszlop helytelen pozíciója okozza, a hátizmok nem tudnak rendesen ellazulni ezért nem pihentető az alvás, és másnap fáradtnak érezzük testünket. De van megoldás! A legideálisabb olyan testhelyzetben aludni, amelyben a gerinc élettani íve nem tér el lényegesen a számára legtermészetesebb állapottól. Feszültségmentes, tehát nincs benne csavarodás, törés, túlzott görbülés.A párna felveszi a fej formáját, ezért tökéletes tartást biztosít a gerincoszlopnak, a nyak és a hátizmok is el tudnak lazulni és reggel pihenten, életkedvvel feltöltődve ébredhetsz!