• Egészségesen a természet erejével
    banky blogja

    Fókuszban a gerinc

    Hamarosan kezdődik az iskola, nagy  a készülődés, tanszerek, iskolatáska beszerzése. De vajon melyik lenne az ideális választás ahhoz, hogy gyermekem egészségét megőrizhessem? A sok választék közül melyiket vegyem? tanácsok a megfelelő döntéshez.

    A gyerekek hirtelen növekedését az izomzatuk nem mindig tudja követni, fontos odafigyelni, hogy megfelelő iskolatáskát vásároljunk számukra. Melyiket válasszuk az óriási kínálat közül, mire  figyeljünk oda, hogy megőrizzük gyermekünk gerincének egészségét? A tartási hibák megelőzése rendkívül fontos, hiszen a mozgásképesség, a külső megjelenés és az egészséges élet fontos feltétele. A tartáshiba még nem betegség,de ha nem figyelünk oda fiatalkorban, akkor később kialakulhatnak ortopédiai betegségek, porckopások, gerincferdülés stb.

    A helyes testtartást gyerekkorban alapozhatjuk meg, amiben jelentős szerepet játszik a megfelelő iskolatáska kiválasztása is. A rosszul kiválasztott táska cipelése hátfájást okozhat.

    Milyen szempontokat vegyünk figyelembe táskavásárlásnál?

    Mekkora súlyt cipeljen a gyerek?

    A táska tömege nem lehet több a gyerek súlyának 10%-nál. Egy kis diák testsúlya átlagosan 25 kg, a telepakolt táska súlya nem lehet 2,5 kg-nál nehezebb, tehát érdemes minél kisebb önsúlyú táskát választani.

    Hogy illeszkedik a háthoz?

    A táska legyen gerinckímélő, párnázott hátoldalú, hogy ne nyomja a hátat, és minden oldalról megtámasztja a gerincet. Ezzel megakadályozzuk, hogy a gyermek előre hajoljon, meggörnyedjen.  

    A táska két oldala vízlepergető, hátoldala pedig légáteresztő anyagból legyen, így nem izzad meg alatta a gyermek háta.

    Pakolhatóság.

    Mennyi és milyen zseb van a táskán. Lehetőleg több rekeszes legyen. Pakolásnál figyeljünk oda, hogy a nagyobb méretű könyvek kerüljenek a háthoz közelebb, a füzetek előrébb egy külön rekeszbe, így eloszlik a gerincre nehezedő súly. Az aránytalan súlyelosztás túlterheli a gerincoszlopot és a nyomás hatására a csigolyatest meggörbül, ami a későbbiekben gerincferdülést okoz.

    Vállpántja állítható legyen, amit szabadon, akadálymentesen, egyetlen mozdulattal igazíthatunk a kívánt méretűre. A jó táska a váll vonalától a medencecsontig ér.  

    Lehetőleg ne hagyjuk, hogy a gyerek egyik vállán vigye a táskát, mert az eltolódó súly miatt a gerinc deformálódik, ami a későbbiekben súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Arra is figyeljünk oda, hogy csak az a felszerelés kerüljön a táskába, amire másnap szükség van.


   • Blog leírása

    Betegséget megelőzni és gyógyulni a természet erejével. A gyógyászat az orvoslás az emberiséggel egyidős tevékenység. A tudományos orvoslás több módszerét a homeopata orvosok alapozták meg. A homeopátia kb. 200 éve feltalált orvoslási mód. Már az ókori görögök is alkalmazták a természetes gyógymódot, s mára komoly eredményeket ért el. Egyre többen
    Látogatás: 21537 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés