Stressz betegségei

Blog: Egészségesen a természet erejével - Szerző: banky

IdegösszeroppanásOrvosilag ilyen betegség nem létezik. Ez mindössze egy hétköznapi gyűjtőnév.Az idegösszeroppanás nem más, mint amikor az idegek elérik tűrőképességük határát, melynek hatására időről-időre ki kell törnöd magadból. Ezek a kitörések lehetnek dührohamok, vagy akár sírógörcsök, de alkoholhoz is nyúlhatsz miattuk.Ez az összetörés pedig lehet egyszeri, de általában egy tartós, mások számára sokkoló folyamatot takar.

Túlságosan nyomasztóan, mélyen elragadnak gondolataid.

A negatív érzések elhatalmasodnak feletted.

Álmatlanság vagy aluszékonyság.

Elveszíted a józan ész feletti kontrollt.

Elveszíted ítélőképességed, nem látod tisztán, mikor hogyan kellene viselkedned.

Nem érdekel mások véleménye, szívesen csinálsz botrányt.

Feszültség, idegesség.

"Semmire nincs időm" érzése, állandó rohanás.

Az idegösszeroppanás tulajdonképpen nagyon hasonlít a depresszióra.

Forrás. Femina

Agyvérzés.

Az agyvérzés, vagy más néven a stroke, agyi károsodás. Ez a károsodás járhat átmeneti, de sajnos végleges következményekkel is. Kiváltó oka az, hogy az agy körülírt területei valamilyen okból kifolyólag nem jutnak elegendő oxigénhez vagy tápanyaghoz.

Az agyvérzés fajtái

Az agyvérzésnek két fajtája van.

Oxigénhiány miatt bekövetkező stroke

Vérzéses stroke

A legújabb kutatások szerint az agyvérzés és az alvászavar összefügg. Azt eddig is tudtuk, hogy az alvászavar rengeteg betegséget okozhat közvetetten azáltal, hogy jelentősen csökkenti a szervezet védekezőképességét, és hosszútávon súlyos általános egészségromláshoz vezet. Alvás közben ugyanis csökken az agy irányába áramló vér mennyisége, tehát a kis ereknek ki kell tágulniuk ahhoz, hogy minél több vért tudjanak befogadni. Ha ezek a kis vérerek azonban már korábban károsodtak, az agy nem kap elegendő vért. Normális esetben az ember ilyenkor felébred, de azok között, akik súlyos alvászavarban szenvednek, ez nem mindig így történik. Felébredés helyett agyvérzés következik be.

Kiváltó okai

 főleg életmódunkban keresendőek. A stressz, a dohányzás, a cukorbetegség, a szívbetegség, az érelmeszesedés, az intravénás drogok és az alkoholfogyasztás is hozzájárulnak.

Előzze meg a bajt oldja a feszültséget!