• Gyógyfürdőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. dr. Lajtos Melinda! Cikkét olvasva felmerült bennem több kérdés: a fellelhető fürdőhelyeken kívül még igen sok neves helység van, de az ellenjavaltak közé tartozom. 4 éve műtöttek mellrákkal, de a jelenlegi vizsgálatok szerint nincs daganatom, vagyis a nagy kérdésem (mivel a Páromat szeretném meglepni -reuma, izület, esetleg gerincsérv?- pár napos gyógyvízes nyaralással), hogy Én akkor most hova is mehetek? A hónaljnyirokmirigyek részben eltávolításra kerültek /nem volt áttétel/, de nagyon érzékeny és kímélendő. Továbbá pánik és depr.-val kínlódom. Kérem -esetleg más szakemberrel konzultálva- legyen kedves tanácsot adni, hogy hova menjünk pár napra, ami mindkettőnk egészségének jót tenne és nem ártana. Köszönettel:

        Dr. Veress Dóra válasza a termálfürdő, depresszió, mellrák témában

        Kedves Asszonyom! A termálvizet daganatos megbetegedések kezelése után 3 évig nem ajánlják. Ön már ezen az időszakon túl van, és az elmúlt években kemoteráápiát sem kapott, ha jól értettem. Ebben az esetben mehet gyógyfürdőbe. A keresgélésnél olyan helyet válasszon, ahol a víz 36 fok alatti, mivel az ennél melegebb víz tágítja az ereket és esetleg fokozza az áttétképződés kockzatát. Szerencsére sok olyan hely van, ahol több, különböző hőfokú medence is van, így Ön is, és a párja is talál magának megfelelőt. A víz ásványianyag tartalma nincs hatással a betegségére, de a helyi szakemberektől erről is lehet információt szerezni. Depressziós betegeknek szintén az ásványi anyagokban gazdag, de langyos, esetleg hideg vizes fürdőzés javasolt. A hideg víz stimulálja a hideg receptorokat, ami fokozza az agyban a hírvivő anyagok termelését, És ne felejtkezzünk el a hidroterápia remek stresszoldó hatásáról sem! Érezzék jól magukat és jó egészséget kívánok!


        Kérdés: 2011. május 28., 17:01; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: