• Vérzés terhesség alatt - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem is, ami átváltott kevés barna folyásba. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Sárgásbarna vérzés terhesség esetén


    "Kilenc hetes terhes vagyok és hat hetes kortól gyógyszert szedek egy hematoma miatt. Volt egy kevés vérzésem, ami csak a wc papíron látszott, és másnap átváltott kevés barna folyásba. Voltam orvosnál ahol mindent rendben találtak. Nem derült ki mi okozta a vérzést, viszont a hematoma eltűnt. Attól lehetett?
    Sárgatest cisztát találtak, de azt mondták az nem baj. Négy nap múlva egy erős sárga (halványbarna) foltott találtam a fehérneműn. Nagyon megijedtem,de azóta nincsen. Mi lehet ez, forduljak újra orvoshoz?"

    Kedves Kérdező!

    Érdemes lenne visszamennie egy vizsgálatra, mert nemcsak a méhe üregéből lehet a vérzés, hanem előfordulhat, hogy van egy hüvelyfertőzés, amikor a méhnyak felszíne vélik vérzékennyé, és ez színezi el a hüvelyi folyást.

    Hirdetések

    A baba fejlődése
    9/1 Az első hónap
    9/2 A második hónap
    9/3 A harmadik hónap
    9/4 A negyedik hónap
    9/5 Az ötödik hónap
    9/6 A hatodik hónap
    9/7 A hetedik hónap
    9/8 A nyolcadik hónap
    9/9 A kilencedik hónap
    Nehéz a terhesség elején, amikor vérzéses panaszok vannak, mert sokszor úgy érzi, hogy nem tudja mit kell tennie.

    Azt javaslom, hogy inkább feleslegesen menjen többször orvoshoz, mint egyszer ne menjen, amikor kellene. Ha bizonytalan, inkább mindig menjen el.

    Amikor hematoma volt, akkor biztosan feküdni kellett. A szabály azóta enyhülhetett, de amit megtehet, hogy pihenjen sokat és lehetőleg ne dolgozzon.

    Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra is, remélhetőleg hamarosan megszűnnek a panaszok.

    A másik, hogy a sárgatest a terhesség kb. 12. hetéig lát el hormontermelő funkciót, így teljesen normális, hogy még ott van.

    (WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

    Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

    Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

    A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

    Normális jelenség a hüvelyi folyás? - Az orvos válaszol

    Mióta menstruálok, folyással küszködöm. Két menstruáció között "átlátszós-fehér" a váladék, a havibaj elmúlta után pár nappal kezdődik és a következő vérzés előtt pár nappal múlik el. Középidőben általában kicsit erősebb. Ez normális jelenségnek számít? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Felépülés a császármetszésből

    Körülbelül a nők egyharmada szül császármetszéssel, vagyis az örömteli esemény - a gyermek születése - során hasi műtét következik be, mely már önmagában is, de a műtét utáni időszakkal együtt nagy megterhelést jelent az anyai szervezet számára. Ez azt jelenti, hogy a felépülés teljesen más, mint egy hüvelyi szülésnél, ám ha tudja, mire számíthat, és előre tervez, könnyebbé teheti a folyamatot.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Hematóma a terhesség alatt

    A méhlepény rétegein belül vérrögök alakulhatnak ki, melyek azonban az esetek többségében maguktól elmúlnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA